Bolec.Info
Bolesławiec - największa baza ogłoszeń drobnych z regionu
Wydanie nr 416, 6 stycznia 2009r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 mieszkanie do wynajęcia (Najmę - Wynajmę)
 szukam pracy dodatkowej,mam ubezpieczenie (Szukam pracy)
 Ogłoszenie ze zdjęciem SPRZEDAM (Sprzedam)
 Wybierz OFE zanim ZUS Cię wylosuje!!! (Szukam pracy)
 Ogłoszenie ze zdjęciem DO SPRZEDANIA NIERUCHOMOŚĆ PRZEMYSŁOWA (Sprzedam)
 wynajmę kawalerkę w Łace 300zł.+ media (Najmę - Wynajmę)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Studio Dekoratorskie Duet/Sklep Ślubny (Usługi)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Najważniejsze wydarzenie 2008 roku to:
Otwarcie wyremontowanego kina Forum
Zabójstwo taksówkarza z Bolesławca
Modernizacja wiaduktu kolejowego
Maria de Mattias patronką Bolesławca
Burniak traci mandat radnego
Uroczystości otwarcia 40m chodnika
Śmierć Bluesa nad Bobrem - afera koncertowa
Bolec.Info nie zniknie z sieci! - II BolecParty
Szpital z certyfikatem ISO
25 lat Państwowej Szkoły Muzycznej
Mięso z dioksynami w Bolesławcu
Rozpoczęcie budowy Centrum Ceramiki
inne
Wydarzenia w Galerii Concordia

Wyniki sondy - Opinie

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci komentują > BolecRozmowa ze Starosta bolesławieckim (4.10.2008r.)

BolecForum

Bolecnauci komentują
BolecRozmowa ze Starosta bolesławieckim (4.10.2008r.)

Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3

~iza   Opublikowane: 2008-10-05 12:13:03 - użytkownik niezarejestrowany

~iza
Zdjęć: 0

Ciekawe kto pisał, że się "włancza i wyłancza światło" Starosta, jego pracownik czy ktoś kto to przepisywał z bolecinfo? Ludzie tak się nie pisze tylko WŁĄCZA I WYŁĄCZA! Mieszkamy w Polsce i nie potrafimy posługiwać się naszym ojczystym językiem polskim! WSTYD, a jeżeli to napisał starosta TYM WIĘKSZY Czy Wy "włanczacie i wyłanczacie" komputery i światło itp.? Czy może włączacie i wyłączacie?
Proszę nie pisać że się czapiam, a polonistką też nie jestem ani nauczycielem. Proszę tylko o włączanie i wyłączanie, a nie o to co tam zostało napisane...
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

ticolo   Opublikowane: 2008-10-05 20:06:19

ticolo

Pozwolę się donieść do odpowiedzi pana Przybylskiego na moje pytanie dotyczące projektu nowego rozkładu jazdy pociągów. Stwierdzam, że pan starosta nie wie o czym mówi, wręcz wygaduje bzdury!

Z moich ustaleń i rozmów przeprowadzonych z Wydziałem Transportu Urządu Marszałkowskiego wynika, że strona www.pkp.boleslawiec.pl nie jest stroną PKP ani Urzędu Marszałkowskiego

Tę stronę tworzą i utrzymują bolesławieccy kolejarzy. Władze PKP i UM nic do niej nie mają - strona jest niezależna, ale dzięki temu zawsze szybko i obiektywnie informuje, czego władze PKP i UM w ogóle nie czynią!

Ostatni pociąg odjeżdżający z Wrocławia do Legnicy planowany jest na godzinę 20:50, na tym samym peronie będzie czekał autobus szynowy do Bolesławca.

Tu pan starosta namieszał. Powinno być tak: o 20:50 do Legnicy przyjedzie pociąg z Wrocławia, w Legnicy przesiadka na szynobus do Bolesławca. To oznacza, że ostatni pociąg bezpośredni z Wrocławia do Bolesławca będzie o 18:44. Będzie też wspomniane połączenie z przesiadką w Legnicy - odjazd z Wrocławia o 19:32. I to wszystko, dalej nie ma nic! Biorąc pod uwagę dużą awaryjność szynobusów, czarno widzę tę przesiadkę w Legnicy!

godzinie 6:15 codziennie będzie kursował pociąg do Legnicy (zwykły)

To nic nowego, bo tak jest teraz. Mi chodziło o pociąg wcześniejszy o 5:15.

W nowym rozkładzie uruchomiony zostanie pociąg relacji Bolesławiec-Kłodzko- Bolesławiec przez Jelnią Górę i Szklarską Porębę.

Bzdury! Będzie szynobus relacji Jelenia Góra - Kłodzko przez Bolesławiec i Legnicę oraz Międzylesie - Bolesławiec przez Legnicę. Pociąg do Kłodzka będzie odjeżdżać z B-ca o 20:19 - ciekawe kto nim będzie jeździł (przyjazd do Kłodzka ok. północy!).

UM deklarował konsultację rozkładu jazdy pociągów

Miejmy nadzieję!

Reasumując, pan starosta pojęcia nie ma o problemach komunikacyjnych naszego miasta i chyba niewiele go one obchodzą. Większą aktywność w tej materii wykazuje Urząd Miasta!

~miss indepependent :)   Opublikowane: 2008-10-05 21:19:09 - użytkownik niezarejestrowany

~miss indepependent :)

Uważam, że to bardzo sympatyczny facet, ten nasz starosta. tak: ciepły, sympatyczny, nie zmanierowany jak co poniektore gwiazdy politycznej sceny bolca ;P pozdrawiam Pana Starosto!

Agnieszka   Opublikowane: 2008-10-05 21:50:52

Agnieszka

Przeczytałam do połowy. Dalej się nie dało. Było tak słodko i... bezemocjonalnie. Sztampowe odpowiedzi, przynudzające w swojej długości, z cytatami cudzych wypowiedzi, by zatrzeć główny wątek.
To nie rozmowa, to przypominający flaki z olejem monolog.

Kiedyś uczestniczyłam w eksperymencie psychologicznym - nieciekawy film dokumentalny przetykano barwnymi, dynamicznymi reklamami. Po emisji uczestnicy eksperymentu niewiele potrafili powiedzieć na temat nieatrakcyjnego filmu, natomiast bardzo dokładnie potrafili opisać reklamy i ich kolejność.
Tu pozostały mi w pamięci jedynie pytania użytkowników. Odpowiedzi pozostały... w analogii z filmem.

Marna próba manipulacji? Pytanie: Emem zapytał o ilość km dróg, dowiedział się... ile metrów (nie km!) dróg i chodników oddano. Ja bardzo przepraszam, ale 5 tys. metrów to zaledwie 5 km. Jest się czym chwalić? No chyba, że ktoś się pomyli i pomyśli że 5 tys. metrów to 50km...
Wiosną ubiegłego roku dłuższy (niż 5 tys. metrów) chodnik zrobiono przy mojej ulicy. I żaden dzielnicowy czy rada osiedla z tego powodu festynów nie robili... Ot, jakie starostwo, taki sukces.

~marcyś   Opublikowane: 2008-10-06 00:48:47 - użytkownik niezarejestrowany

~marcyś

Jaki portal takie odpowiedzi. Flaki z olejem.

~Haker   Opublikowane: 2008-10-06 08:47:35 - użytkownik niezarejestrowany

~Haker

Ciekawe, utrzymaniem technicznym strony www starostwa zajmuje się pan Gwizdała, a to nie ma tam informatyka i rzecznika w tym urzędzie? No cóż jest sposób żeby płacić komu trzeba... gratuluję idei taniego państwa

~szarywilk   Opublikowane: 2008-10-07 16:32:25 - użytkownik niezarejestrowany

~szarywilk

Nieco zadziwil mnie pan starosta twiedzac ze powiat nie zajmuje sie koncepcja rozwoju gospodarczego regionu. I sprawy gospodarcze nie leza w jego gesti, a w gesti gmin.
I dla mnie jest to przykra sprawa - bo primo taka koncepcje powinien miec, secundo nie zna statutu powiatu ktorego jest starosta, a to juz zalosne. Cytat statutu powiatu boleslawieckiego paragraf 5 punkt 1
"Przedmiotem działania powiatu jest wykonwyanie w interesie mieszkańców zadań publicznych określonych ustawami, a także tworzenie warunków dla racjonalnego, harmonijnego rozwoju gospodarczego i społecznego powiatu oraz dla pełnego uczestnictwa w zyciu wspólnoty lokalnej "
Wiec prosze pana Staroste o nie traktowanie internautow jak nieswiadomych wyborcow. I skoro wg statutu stwarzac warunki dla racjonalnego rozwoju gospodarczego, to powinien wiedziec jak ten racjonalny rozwoj w powiecie wyglada. I na drugi raz niech postara sie odpowiadac na trudne pytania, a nie chowac glowy w beton.

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3

Copyright © 2003-2009 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu - Reklama na Bolec.Info