Bolec.Info
Gdy tylko potrzebujesz - Bolesławiec dla Ciebie!
Wydanie nr 370, 21 listopada 2008r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 Ogłoszenie ze zdjęciem BULDOGI FRANCUSKIE-psy rasowe (Sprzedam)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Sprzedam komputer i monitor, (Sprzedam)
 Ogłoszenie ze zdjęciem materac z masażem (Sprzedam)
 telewizja na karte (Inne)
 Ogłoszenie ze zdjęciem wózek drewniany (Sprzedam)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Krzesło dla dziecka (Sprzedam)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Sprzedam Fiat 126p (Sprzedam)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Komunikacja autobusowa w Bolesławcu
ma syfiaste autobusy
ma za drogie bilety
jest zbędna
to komfortowe podróżowanie
codziennie mnie wozi
nie mogę bez niej żyć
a co to takiego?

Wyniki sondy - Opinie

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci komentują > HotSpot na bolesławieckim rynku

BolecForum

Bolecnauci komentują
HotSpot na bolesławieckim rynku

HotSpot na bolesławieckim rynku
25 października 2007r. godz. 18:01, odsłon: 3183

Zasięg darmowego bezprzewodowego Internetu obejmuje rynek i okolice.

Bolesławiec - Informacje: HotSpot na bolesławieckim rynku
Ratusz (fot. Bolec.Info)

Urząd Miasta Bolesławiec uruchomił tzw. HotSpot - otwarty i dostępny publicznie punkt umożliwiający dostęp do Internetu za pomocą sieci bezprzewodowej. Zasięg darmowego Internetu w technologii WiFi obejmuje bolesławiecki Rynek i jego okolice.

Aby podłączyć się do tego Internetu należy posiadać kartę sieciową WLAN pracującą w standardzie 802.11b/g. Połączenie odbywa się automatycznie, IP pobierane jest z HotSpota, karta sieciowa powinna być ustawiona na "Uzyskaj adres IP automatycznie". Serwery DNS także muszą być ustawione na automatyczne pobieranie. Nazwy dostępnych połączeń sieciowych:
Hot:Spot_Rynek1
Hot:Spot_Rynek2
Hot:Spot_Rynek3
Hot:Spot_Rynek4

HotSpot czynny jest 24h na dobę.

(Urząd Miasta)

Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5 6

~~12345   Opublikowane: 2008-09-07 00:12:34 - IP: 192.168.12.49 - proxy: gcm50.internetdsl.tpnet.pl

~~12345
Zdjęć: 0

dla ludzi mieszkajacych w okolicy rynku ale opd strony ksiegarni tak jak sadowa teatralna itp jest dostepny darmowy i za krec iaszczy net z biblioteki miejskiej nie łaczysz sie odrazu tylko wpisujesz konfiguracje ktora jest podana na strobnie biblioteki albo podadza ci jak sie tam przejdziesz i masz spoko neta ok 2mb

ja ciagne go spod samego byłego gimnazjum nr1 mieszkam na parteze antene mam na dachu z kablem ok 30m a i tak sygnał mam cos koło 80%

UWAGA! Autor tego postu próbował użyć w swojej wypowiedzi bardzo brzydkich słów!
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Stanlej   Opublikowane: 2008-09-07 02:28:27 - IP: static-87-105-71-115.ssp.dialog.net.pl

~Stanlej

heh ja klożystam z karty edimaksa(55zl) pod pci z zewnętrzną antenką ktorą przykleiłem do jakiegoś drutu(mieszkam na ul. daszyńskiego), wystawiłem za okno i łapie sygnał 1,5 mb/s za darmo, no nic tylko brać

~ehhh   Opublikowane: 2008-09-07 21:53:51 - IP: arx162.neoplus.adsl.tpnet.pl

~ehhh

Przyciąć, przyciąć, jeszcze raz przyciąć... już nawet internet za darmo byście chcieli... i oczywiście wtedy myślicie aby włamy robić... bo jak za darmo to trzeba rozwalić, nie? :P Ekstra... coraz bardziej mi się wydaje, że bolesławianie nie dorośli do miasta i nie powinni w nim mieszkać, tylko na jakiejś wiosce, gdzie nic nie ma, bo jak coś jest... to sami zresztą wiecie ;) Głupota ludzka jest nieskończona :P

MX   Opublikowane: 2008-09-08 23:15:14

MX
Zdjęć: 35

tyle bylo walki o hot-spoty, unowoczesnienie miasta.. ale jak zawsze ktos musi byc anty

~Głupoty piszecie   Opublikowane: 2008-09-09 12:48:34 - IP: apn-77-114-224-125.gprs.plus.pl

~Głupoty piszecie

Zasięgi wifi moze mieć nawet 15km, jeżeli anteny widzą się optycznie i mają dużą zbiorczość to czmu nie, oczywiście jakość sygnału bęzdie mniejsza, 100m - tak chyba w pomieszczeniu, u mnie przez 3 ściany z pustaków musi sygnał przejśc i jest w granicach 60%. Jeśli chodzi o miejsce pod anteną to mała uwaga, bo tam może zasięg być mniejszy niż trochę dalej i daltego niektórym pod ratuszem może nie wykrywać sieci ( wiem to z doświadczenia bo takie sieci stawiałem)

MX   Opublikowane: 2008-09-10 10:31:31

MX
Zdjęć: 35

nikt nie będzie biegał z Yagi na plecach chcąc skorzystać z obrębie rynku z WiFi na telefonie/palmie/lapie, kto tu glupoty pisze:/

Fasola   Opublikowane: 2008-09-10 11:14:02

Fasola
Zdjęć: 4

A mi tam wszytko dzialalo pieknie na lapku w obrebie rynku... bylem gdzies mniej wiecej w polowie odleglosci miedzy lawkami a sciana ratusza, od strony kosciola ;) a lecialem na wbudowanej karcie ;)

http://www.myspace.com/fullspontanpositivesound

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5 6

Copyright © 2003-2008 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu