Bolec.Info
Bolesławiec - największa baza ogłoszeń drobnych z regionu
Wydanie nr 418, 8 stycznia 2009r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 Ogłoszenie ze zdjęciem transport osobowy (Oferuję)
 reklama na samochód (Inne)
 FIAT SEICENTO VAN (Sprzedam)
 sprzedam fiata cinquecento 700 (Sprzedam)
 Audi B4 1.9 TKI, KLIMA, ELEKTRYKA, ABS (Sprzedam)
 sprzedam niedrogo suknie slubną (Sprzedam)
 Wynajmę mieszkanie (3-pok.) Bolesławiec (Najmę - Wynajmę)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Najważniejsze wydarzenie 2008 roku to:
Otwarcie wyremontowanego kina Forum
Zabójstwo taksówkarza z Bolesławca
Modernizacja wiaduktu kolejowego
Maria de Mattias patronką Bolesławca
Burniak traci mandat radnego
Uroczystości otwarcia 40m chodnika
Śmierć Bluesa nad Bobrem - afera koncertowa
Bolec.Info nie zniknie z sieci! - II BolecParty
Szpital z certyfikatem ISO
25 lat Państwowej Szkoły Muzycznej
Mięso z dioksynami w Bolesławcu
Rozpoczęcie budowy Centrum Ceramiki
inne
Wydarzenia w Galerii Concordia

Wyniki sondy - Opinie

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci komentują > Samorząd Cafe po raz drugi.

BolecForum

Bolecnauci komentują
Samorząd Cafe po raz drugi.

Samorząd Cafe po raz drugi
16 listopada 2008r. godz. 09:32, odsłon: 1255

Bolesławieccy działacze Platformy Obywatelskiej zapraszają mieszkańców Bolesławca i powiatu na kawę i rozmowę.

Bolesławiec - Informacje: Samorząd Cafe po raz drugi
Platforma Obywatelska (fot. www.platforma.org)

Zarząd bolesławieckiej Platformy Obywatelskiej zaprasza mieszkańców powiatu bolesławieckiego na drugie spotkanie "Samorząd Cafe". Odbędzie się ono we wtorek, 18 listopada, od 17:00 do 19:00 w restauracji Piwnica Paryska. W kameralnej atmosferze będzie można porozmawiać z radnymi PO i napić się kawy.

Jak napisali w zaproszeniu na spotkanie: "Jeśli jesteś niezadowolony ze stanu dróg i chodników, braku miejsc na parkingach, funkcjonowania szpitala, braku miejsc w przedszkolach ? możesz zgłosić swoje uwagi radnym Rady Miasta i Rady Powiatu. Działacze PO złożą interpelację w Twojej sprawie.".

Organizatorzy spotkania planują rozstawić cztery tematyczne stoliki eksperckie. Wystarczy dosiąść się do jednego z nich i opowiedzieć o problemach, jakie dotykają nas w życiu codziennym.

Przy stolikach eksperckich będzie można porozmawiać o:
  • infrastrukturze i ochronie środowiska - z Karolem Stasikiem, przewodniczącym Rady Powiatu, i Mirosławem Sakowskim, rajcą i członkiem Komisji Infrastruktury
  • sprawach mieszkaniowych i socjalnych - z Jadwigą Bobek, radną Rady Powiatu,
  • bezpieczeństwie i zdrowiu - ze starostą Cezarym Przybylskim i rajcą Andrzejem Czeczutką
  • edukacji, kulturze i sporcie - z Bogdanem Nowakiem, radnym Rady Miasta i Ewą Ołenicz-Bernacką, radną Rady Miasta.
Celem przedsięwzięcia jest umożliwienie wyborcom realnego wpływu na decyzje podejmowane przez władze miasta i powiatu.

Obecni na pierwszym spotkaniu mieszkańcy zgłosili wiele spraw i problemów m.in. dotyczących zmiany organizacji ruchu przy ulicy Narutowicza. Sprawa ta została poruszona na posiedzeniu Komisji Infrastruktury i jest w toku załatwiania, trwają konsultacje z mieszkańcami. Na pierwszym spotkaniu mieszkańcy prosili też o wycięcie Topoli przy ulicy Kosiby (korzenie niszczą chodnik , stwarza zagrożenie dla budynku) - sprawa została także zgłoszona na Komisji Infrastruktury. Inne poruszane tematy także zostały zgłoszone odpowiednim organom (m.in. sprawa psów czy kwestia rozkładu jazdy autobusów).

(Bolec.Info)

Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5

~@   Opublikowane: 2008-11-19 21:37:15 - użytkownik niezarejestrowany

~@
Zdjęć: 0

"Józef był niewatpliwym dobrym strategiem i przywódcą.Dobrze,że Kaczynski idzie po jego"
Może i nie porównanie ale zalatuje tandetą.
Twarda polityka nie przyjmie tych ostatnich panów do swego grona - toć to karykatura polityki.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Stary Satyr   Opublikowane: 2008-11-20 08:20:41 - użytkownik niezarejestrowany

~Stary Satyr

Śmiem twierdzić, że Kasztanka śp Marszałka miała większy talent polityczny niż obaj panowie razem :-)

~maja   Opublikowane: 2008-11-20 17:00:11 - użytkownik niezarejestrowany

~maja

Stary Satyrze , Ty naprawde jestes już stary.szkoda mi mojego czasu na Ciebie.z tobą nie można dyskutować , kasztanka marszałka była bardziej inteligentna od Ciebie.

~   Opublikowane: 2008-11-20 17:51:31 - użytkownik niezarejestrowany

~

Maju to z Tobą nie mozna dyskutować. Odpowiedziałaś mi poprzednio rzucając pare sloganów jak z ulotki werbunkowej jakie rozdajecie w gminach wiejskich.
Fakt jestem starawy, ale nie do tego stopnia by polecieć na takie plewy. Zapytałem Cię w sposób na który nie przewidują odpowiedzi podreczniki "małego agitatora" i nie pomyliłem się...:-)

~maja   Opublikowane: 2008-11-20 20:54:50 - użytkownik niezarejestrowany

~maja

Stary Satyrze ,przykro mi ,że stać Cię tylko na wypowiadanie marnych opinii.Co to ma znaczyć rozdawanie ulotek w gminach wiejskich?Widać my szanujemy wszystkich ludzi, bez względu na ich miejsce zamieszkania.Czy ty uwazasz ludzi ze wsi za gorszy gatunek.Kim Ty jesteś ?, nie będe Ci wiecej odpisywać na twoje wypowiedzi.Gdybys miał odwagę i się ujawnił , co Ci już proponowałam, to chciała bym dowiedzieć sie o Twoim czystym szlacheckim pochodzeniu, pochodzeniu szlacheckim w czynach i słowach.Żegnam.

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5

Copyright © 2003-2009 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu - Reklama na Bolec.Info