Bolec.Info
Bolesławiec - największa baza ogłoszeń drobnych z regionu
Wydanie nr 418, 8 stycznia 2009r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 SPRZEDAM (Sprzedam)
 Ogłoszenie ze zdjęciem For Home dla Ciebie dla Twojego domu... (Dam pracę)
 PILNIE SZUKAM PRACY (Szukam pracy)
 Ogłoszenie ze zdjęciem transport osobowy (Oferuję)
 reklama na samochód (Inne)
 FIAT SEICENTO VAN (Sprzedam)
 sprzedam fiata cinquecento 700 (Sprzedam)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Najważniejsze wydarzenie 2008 roku to:
Otwarcie wyremontowanego kina Forum
Zabójstwo taksówkarza z Bolesławca
Modernizacja wiaduktu kolejowego
Maria de Mattias patronką Bolesławca
Burniak traci mandat radnego
Uroczystości otwarcia 40m chodnika
Śmierć Bluesa nad Bobrem - afera koncertowa
Bolec.Info nie zniknie z sieci! - II BolecParty
Szpital z certyfikatem ISO
25 lat Państwowej Szkoły Muzycznej
Mięso z dioksynami w Bolesławcu
Rozpoczęcie budowy Centrum Ceramiki
inne
Wydarzenia w Galerii Concordia

Wyniki sondy - Opinie

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci komentują > Uczniowie kpią z nauczycieli I LO?

BolecForum

Bolecnauci komentują
Uczniowie kpią z nauczycieli I LO?

Uczniowie kpią z nauczycieli I LO?
26 września 2008r. godz. 11:54, odsłon: 10447

Nauczycielka I LO w Bolesławcu chce podać do sądu uczniów, którzy naśmiewają się z niej na łamach portalu nasza-klasa.

Bolesławiec - Informacje: Uczniowie kpią z nauczycieli I LO?
I Liceum Ogólnokształcące (fot. I LO - www.lo.boleslawiec.pl)

Jak podało Polskie Radio Wrocław jedna z nauczycielek I Liceum Ogólnokształcącego w Bolesławcu postanowiła walczyć z uczniami szkoly, którzy na portalu nasza-klasa.pl założyli jej profili i wyśmiewali się z niej, publikując wypowiedzi usłyszane podczas lekcji.

PRW przytacza m.in. przykłady pochodzące z profilu nauczycielki: "Raz nazwała Wietnam Wietmanem. Innym razem mówiła, by uczniowie pisali, a ona będzie stać pionowo. Kiedy indziej kazała uczniom narysować tabelę z dwiema kolumnami i wybrać tę środkową." - czytamy na stronie Radia.

Nauczycielka uważa, że tego typu dowcipy godzą w powagę urzędnika państwowego - nie poinformowała jednak dyrektora szkoly Cezarego Czernatowicza o krokach, które podjęła.

Profil nauczycielki został już usunięty z portalu nasza-klasa.pl. Nie wiadomo jednak, kto go stworzył, ani kto publikował tam komentarze.

(Bolec.Info / PRW)

Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 15 16 17 18 19 20 21 > >>

jegomosc   Opublikowane: 2008-10-06 00:30:05

jegomosc
Zdjęć: 8

Daleki jestem od propagowania pajdokracji. Tyle ze uczen powinien na pewno miec prawo do walki o zmiane nauczyciela w sytuacji, ktora go do tego zmusza. Masz inne zdanie?

Jesli chodzi o kwestie szacunku pisalem juz z 10 razy - zacznij czytac (+myslec) zanim cos napiszesz.

http://aukcje.wosp.org.pl/show_user_auctions.php?uid=11308286 - aukcje boleslawieckiego sztabu WOŚP!
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Marcin   Opublikowane: 2008-10-06 13:08:51 - użytkownik niezarejestrowany

~Marcin
Zdjęć: 0

Jegomościu,rzeczywiscie nauczyciele w ILO nie byli najlepsi skoro dopuścili Cię do matury.Robiąc tak rażące byki ortograficzne,to podprawdy przerażające. Proponuję,zamiast innych pouczac wziąć się do nauki ortografii i racjonalnego myślenia

jegomosc   Opublikowane: 2008-10-06 19:40:32

jegomosc
Zdjęć: 8

Ortografia zawsze byla moja pieta achillesowa niestety - ale to jedynie wina mojego lenistwa w tej kwestii. Co do myslenia, to nie wychodzi mi jakos tak sptarszliwie. Ahia - ja nie konczylem Ilo.

http://aukcje.wosp.org.pl/show_user_auctions.php?uid=11308286 - aukcje boleslawieckiego sztabu WOŚP!

Sekkmet   Opublikowane: 2008-10-06 20:37:09

Sekkmet
Zdjęć: 12

~Prawda napisał(a):

Po drugie to nauczyciel ocenia uczniów:)

a nie ich wiedzę?

See You Later Aligator

Seidhe   Opublikowane: 2008-10-06 21:13:52

Seidhe
Zdjęć: 5

byłoby zbyt pięknie gdyby tak było :)

~sS   Opublikowane: 2008-10-07 03:33:08 - użytkownik niezarejestrowany

~sS

Witam wszystkich, na wstepie mówie, ze nie widzialam profilu na NK owej Pani ani takze jej nie znam... Powiem tak...Jestem tegoroczna absolwentka II LO, również mielismy pewna Pania, ktora notorycznie popelniala gafy jezykowe, a wiekszosc nauczycieli mialaswoje smieszne powiedzonka i dobrze wiedzieli, ze zapisywalismy je na koncach zeszytow a pozniej sie smielismy, baa smielismy sie nawet w momencie, którym byly one wypowiadane (oczywiscie podsmiechywania, a nie oficjalny smiech) i nikt nigdy sie nie denerwował, a na koniec o wszystkich tych powiedzeniach sie dowiedzieli bo sa one na studniowkowym filmie. To tez bylo upublicznienie, a nikt nie zakladal sprawy w sadzie, bo nauczyciele sa przyjazni w tej szkole i chociaz w wiekszosci maja zasady, ktorych sie sztywno trzymaja maja rowniez dystans do siebie, a no i przepraszam bo to chyba chodzi o to, ze wydarzylo sie to w szanownej "jedynce" - chlubie miasta ;p Tylko zastanawiajacy jest fakt, dlaczego przez tyle lat nie bylo zadnej afery w 2LO Bo wszedzie albo strony internetowe albo notoryczne ciaze albo filmy krecone na korytarzach albo dumni nauczyciele...Zastanawiajace...

~Prawda   Opublikowane: 2008-10-07 07:01:44 - użytkownik niezarejestrowany

~Prawda

Sekkmet napisał(a):

~Prawda napisał(a):

Po drugie to nauczyciel ocenia uczniów:)

a nie ich wiedzę?

Nie tylko wiedzę;)

~Ktoś   Opublikowane: 2008-10-08 18:51:06 - użytkownik niezarejestrowany

~Ktoś

~bobo napisał(a):
Do Ktosia! Nie za dużo chcesz wiedzieć ?Co ma moje wykształcenie /jestem mgr po studiach dziennych/ z sytuacją w ILO?

A no widzisz ma. Bo ja tez jestem po mgr (studia dzienne) we Wroclawiu a dokladnie po Politechnice i obecnie robie studia podyplomowe. Ty tak latwo najezdzasz na nauczyli i ich kompetencje. Pamietaj ze nawet Ty czy ja moglibysmy uczyc danego przedmiotu pod warunkiem, ze skonczymy odpowiedni kurs i studia w danym kierunku(moga byc podybplomowe).

W nauczycielskim fachu liczy sie rowniez poza wiedza, umiejetnosc przekazywania wiedzy.

A poza tym jest takie stare powiedzenie..."Obyś cudze dzieci uczył..." Wiec ja Ciebie prosze zatrudnij sie w szkole u poucz z rok lub dwa lata a ja sobie pogadam z dzieciakami jakim jestes nauczycielem.

Pozdro

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 15 16 17 18 19 20 21 > >>

Copyright © 2003-2009 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu - Reklama na Bolec.Info