Bolec.Info
Bolesławiec dla Ciebie - Istotne informacje z powiatu bolesławieckiego
Wydanie nr 418, 8 stycznia 2009r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 Ogłoszenie ze zdjęciem transport osobowy (Oferuję)
 reklama na samochód (Inne)
 FIAT SEICENTO VAN (Sprzedam)
 sprzedam fiata cinquecento 700 (Sprzedam)
 Audi B4 1.9 TKI, KLIMA, ELEKTRYKA, ABS (Sprzedam)
 sprzedam niedrogo suknie slubną (Sprzedam)
 Wynajmę mieszkanie (3-pok.) Bolesławiec (Najmę - Wynajmę)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Najważniejsze wydarzenie 2008 roku to:
Otwarcie wyremontowanego kina Forum
Zabójstwo taksówkarza z Bolesławca
Modernizacja wiaduktu kolejowego
Maria de Mattias patronką Bolesławca
Burniak traci mandat radnego
Uroczystości otwarcia 40m chodnika
Śmierć Bluesa nad Bobrem - afera koncertowa
Bolec.Info nie zniknie z sieci! - II BolecParty
Szpital z certyfikatem ISO
25 lat Państwowej Szkoły Muzycznej
Mięso z dioksynami w Bolesławcu
Rozpoczęcie budowy Centrum Ceramiki
inne
Wydarzenia w Galerii Concordia

Wyniki sondy - Opinie

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci komentują > W obronie hipokryzji?

BolecForum

Bolecnauci komentują
W obronie hipokryzji?

W obronie hipokryzji?
28 sierpnia 2008r. godz. 14:59, odsłon: 899

Młodzi Socjaldemokraci nie zgadzają się z zakazem występowania urzędników miejskich przed kamerami jednego z lokalnych portali. Zapomnieli, że wydawca tego portalu sam wprowadzał podobny zakaz.

Bolesławiec - Informacje: W obronie hipokryzji?
Prezydent Małkowski otrzymał od przedstawicieli FMS ryzę papieru. (fot. Internet)

W połowie sierpnia 2008 rzecznik prasowy Urzędu Miasta zdecydował o zmianie polityki informacyjnej. W związku z tym, iż wypowiedzi urzędników prezentowane przez jeden z lokalnych portali były często (według rzecznika) manipulowane podczas montażu, Agnieszka Gergont zdecydowała (zgodnie z prawem) o wydawaniu wszystkich odpowiedzi na ewenentualne zapytania w formie pisemnej.

W czwartek, 28. sierpnia 2008r. w południe, trzech przedstawicieli Federacji Młodych Socjaldemokratów zorganizowało mini-happening w korytarzu miejskiego Ratusza. Młodzi zwrócili się do prezydenta miasta o cofnięcie urzędnikom zakazu występowania przed kamerą portalu lokalnej firmy Istotne Informacje, związanej ze starostwem. Maciej Małkowski - zastępca prezydenta miasta, który przyjął młodych socjaldemokratów zachęcił ich do składania pism z pytaniami. Młodzi wręczyli prezydentowi ryzę papieru i długopisy.

Rzeczywistość a układy i układziki
Federacja Młodych Socjaldemokratów jest młodzieżówką Sojuszu Lewicy Demokratycznej, chociaż prawnie jest osobną organizacją. Sojusz Lewicy Demokratycznej wraz z Platformą Obywatelską od 2006 roku rządzi w powiecie bolesławieckim. Właściel firmy Istotne Informacje w wyborach 2006 roku startował w wyborach do rady miasta z list PO, po wyborach jego firma zajmowała się obsługą medialną starostwa. PO jest w opozycji do obecnego prezydenta miasta Piotra Romana.

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie?
Sprawa zakazu występu urzędników przed kamerami portalu firmy Istotne Informacje nieco przypomina podobną sytuację z 2007 roku. Pełniący wtedy obowiązki rzecznika prasowego starostwa powiatowego odmówił udzielania jakichkolwiek informacji portalowi Bolec.Info żądając niewymaganych przez inne urzędy zaświadczeń. Obsługą medialną starostwa zajmował się wówczas... właściciel firmy Istotne Informacje.

(Bolec.Info)

Pokaż/ukryj komentowany tekst

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 > >>

~pomocy   Opublikowane: 2008-08-28 15:56:34 - użytkownik niezarejestrowany

~pomocy
Zdjęć: 0

kogo to obchodzi, ja nie mam na chleb...a wy mi tu pie... o ich układzikach...płakać mi sie chce
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~   Opublikowane: 2008-08-28 16:01:09 - użytkownik niezarejestrowany

~

Ajaj, tak się spieszyliście z puszczeniem tego info, że nawet nie czytaliście co napisaliście. A pod zdjęciem opis: "Prezydent Małkowski wręczył przedstawicielom FMS ryzę papieru" Ale właśnie obejrzałem wideo na istotnych i było całkiem odwrotnie :P

Eh, znowu się zaczyna wojenka, bolec najeżdża na innych... a tak dobrze było, jak wywiesili tabliczke "the end"

Inka87   Opublikowane: 2008-08-28 17:18:56

Inka87

hmmm, kiedyś jeszcze ich akcje miały rece i nogi , dziś stwierdzam, że to co zrobili było złośliwe do przesady. No ale cel swój osiagnęli w połowie, rozmowa z prezydentem Romanem byłaby pewnie znacznie ciekawsza:P

By w tonie złosliwości utrzymać wypowiedź: Michale, który dość nieciekawie, jak na wschodząca gwiazdę polityki, wypowiadałes się przed kamerą, ze stroju, jaki wypada ubrać na takie spotkania, bierz przykład z towarzysza Pawła

nie chcę byś próbowal dostosować mój sposób wypowiedzi do własnych preferencji estetycznych...

~Franz   Opublikowane: 2008-08-30 15:48:10 - użytkownik niezarejestrowany

~Franz

Śmieszne jest to, że w obronie rzekomego zakazu wypowiedzi przed kamerami nieistotnychinformacji.pl występują socjaldemokraci - czyli młodzieżówka SLD, którego towarzysze, za głoszenie wolności słowa zamykali w kazamtach i torturowali... to jest dopiero hipokryzja! - to po pierwsze.
Po drugie - panie KG, skoro Pan stworzyłeś system umożliwiający swobodną i anonimową wypowiedź to dlaczego to ganisz? Piszesz, że chętnie się zajmiesz tym co się dzieje złego lub dobrego w starostwie... otóż fakt! nie ma za bardzo o czym pisać bo tam się nic nie dzieje... :-) ale jak już Pan prosi to może Pan się zainteresuje co ze szpitalem, co z pozyskiwaniem środków unijnych przez powiat (teatru nie wspomnę), co z remontem szkół powiatowych, co z drogami i chodnikami powiatowymi... (dobrze, że mają Nowaka to chociaż gliniadę im zdrobił i łaskawie powzwolił im w niej paradować) itp. Chodzi o to, że powiat to twór administracyjny do nieczego nie potrzebny. Gminy wspaniale sobie radzą. Po kiego diabła ktoś to stworzył? No ale trzeba było dać pracę byłym urzędnikom urzędu rejonowego i stworzyć armię radnych powiatowych... Twór widmo, bez majątku i pięniędzy... stworzony tylko do uprawiania polityczki, w którą się Pan PO prostu zaangażowałeś...
Ps. I wiem, że właśnie dlatego mam bana u Pana tylko dlatego, że jako jeden z niewielu piszę o tym poważnie, po prostu mając rację... i Pan o tym wiesz

~Lolka   Opublikowane: 2008-08-31 10:58:14 - użytkownik niezarejestrowany

~Lolka

Hipokryzją jest twierdzić,że Nowak zrobił gliniadę dla urzędników starostwa-to po pierwsze,po drugie facet chyba jest w radzie miasta zupełnie osamotniony,bo tam aż duszno od hipokryzji,po trzecie nie masz bana,bo czytałam niedawno Twój post,po czwarte zdementowałam głośniki,żeby nie słyszeć zapowiadanej na dziś relacji z awantury na sesji,bo szlak mnie już trafia na ten cały cyrk na kółkach,po piąte szczyt hipokryzji to zapowiedz likwidacji tego portalu,by dołożyć K.Gwizdale i czytelnikom I I :P

~Stary.Satyr   Opublikowane: 2008-08-31 11:42:14 - użytkownik niezarejestrowany

~Stary.Satyr

Podobają mi się Franz, Twoje listy do Gwizdały pisane na Bolcu:)
Interesujący zabieg logiczny z którego w tygodniu zacznę czerpać natchnienie. Otóż mam sąsiadkę - panią Krysię której pies szczeka po nocach, w związku z tym napiszę list do pani Czesi z drugiego bloku która ma kota i w twarz jej wygarne na pismie co sądze o nocnym ujadaniu kundli :)

jarecki   Opublikowane: 2008-08-31 12:51:06

jarecki
Zdjęć: 5

~Lolka napisał(a):
po piąte szczyt hipokryzji to zapowiedz likwidacji tego portalu,by dołożyć K.Gwizdale i czytelnikom I I :P

Dziewczyno wyjdz z tej piwnicy bo wali ci juz na glowe,
swiat istnieje.

Nikt nie kaze tu zagladac,
ja ci nawet nakazuje abys nie zagladala na bolca.
Nie psuj mi dnia i nie udzielaj sie,
idz na II i klep sobie co chcesz

~Lolka   Opublikowane: 2008-08-31 14:19:52 - użytkownik niezarejestrowany

~Lolka

W piwnicy byłam z rok temu,na ogół przebywam na łące :)

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 > >>

Copyright © 2003-2009 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu - Reklama na Bolec.Info