Bolec.Info
Gdy tylko potrzebujesz - Bolesławiec dla Ciebie!
Wydanie nr 296, 8 września 2008r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ FM (Dam pracę)
 Ogłoszenie ze zdjęciem SPRZEDAM DOM (Sprzedam)
 Poszukuję pomocnika na budowę (Dam pracę)
 Kupię płytę główną (Kupię)
 Sprzedam (Sprzedam)
 PRACA DLA MALARZY (Dam pracę)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Sprzedam (Sprzedam)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Podczas Bolesławieckiego Święta Ceramiki 2008
odchamiałem(am) się
śliniłem się na widok Dody
byłem(am) glinoludem
lepiłem(am) garnki
było nudno jak zawsze
byłem/am na urlopie
a co to za impreza?

Wyniki sondy - Opinie

Pogoda w Bolesławcu

Wszystkich Bolecnautów: 2666

On-line:

bartek22, emem, FATAL1TY, mirko, nelly, nowator, skorn,

Bolecnautów: 7, Gości: 183

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci > BECIKOWE

BolecForum

Bolecnauci
BECIKOWE

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1

~   Opublikowane: 2008-07-02 14:19:39 - IP: ip-82-177-216-55.net.azartsat.pl

~
Zdjęć: 0

Czy ktoś z Was orientuje się jak się załatwia becikowe?
Gdzie powinnam się udać, czy becikowe należy się matce i ojcu osobno, ile mam czasu na złożenie dokumentów i ile się czeka?

Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

Bernard   Opublikowane: 2008-07-02 14:25:17

Bernard

Najpierw dziecko trzeba spłodzić, potem odczekać 9 miesięcy : ) A becikowe załatwia się w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej. Kasę dostaje tylko jedno z rodziców. O ile pamiętam to szybciutko przelewają pieniądze

Inka87   Opublikowane: 2008-07-02 14:57:59

Inka87

Becikowe faktycznie jest szybciutko przelewne- najczęściej razem z rodzinnym (jesli takowe zostaje dla dzidziusia przyznane). Wszystko w Mopsie lub Gopsie załatwisz. Jesli starasz sie o drugi tysiąc musisz przedstawić zaświadczenie z US o wys dochodu, ale to i tak jest wymagane jeśli kwalifikujesz się na zasiłek rodzinny. Poza tym dokumenty z tego co pamietam to: kopie DO rodzica oraz skrócony odpis aktu urodzenia dziecka. Najlepiej zadzwoń do Mopsu tam Ci kobiety powiedzą co i jak :)

nie chcę byś próbowal dostosować mój sposób wypowiedzi do własnych preferencji estetycznych...

nowator   Opublikowane: 2008-07-03 11:12:25

nowator
Zdjęć: 3

Gorzej z tym, że nie jest to zbyt szybko.
Ja złożyłem papiery dwa tygodnie temu i powiedziano mi, że na koniec lipca dostanę przelew. ;)

Myślisz, że mnie znasz?...wiesz tyle ile chciałabym żebyś wiedział...

~mama   Opublikowane: 2008-07-04 22:21:21 - IP: bcl209.neoplus.adsl.tpnet.pl

~mama

korzystając z okazji , że niedawno otrzymałam "becikowe" dzielę się opinią nt obsługi klienta w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Łaziskach , który "obsługuje" petentów z tzw gminy wiejskiej, też " sypialni Bolesławca". Do zeszłego roku byłam mieszkanką Bolesławca i moja opinia o pracy urzędników była zgodna z opinią większości : opieszałośc, kanapki na dokumentach ... kawka i chichoty. Tymczasem w Łaziskach pomimo, ze budynek nie nastarja optymistycznie " na miejscu "wypełnilam wniosek", oddałam go uprzjmej pani, która poprosiła mnie o chwilę oczekiwania na korytarzu na ... wydanie decyzji. Po 10 minutach oczekiwania otrzymałam pozytywną decyzję i ... po 3 dniach od złożenia wniosku " becikowe" wpłynęło na moje konto . Brawo dla Pana Wójta za dobranie sobie do urzędu tak sprawnych urzędników.
Dziękuję pani z urzędu w Łaziskach za uśmiech i "podpowiadanie " młodej mamie o jej prawach , w tym do tzw. rodzinnego.
miłej pracy ...

Inka87   Opublikowane: 2008-07-05 07:27:14

Inka87

dlatego pisałam, że becikowe wpływa szybko... ale jak Nowator napisał, że musi tak długo czekać to z dyskusji zrezygnowałam.. ale widac zależy to od urzędu, bo w łaziskach naprawdę załatwia się piorunem.

Ciekawostka poza tematem: w Bolesławcu na uznanie zagranicznego rozwodu należy czekać 3 tyg, w Nysie załatwia się to w 20 minut (jeden wpis w akta)- pozdrowienia dla pań z USC ;)

nie chcę byś próbowal dostosować mój sposób wypowiedzi do własnych preferencji estetycznych...

nowator   Opublikowane: 2008-07-05 07:46:43

nowator
Zdjęć: 3

Ja niestety muszę takie rzeczy załatwiać w Nowogrodźcu.

Myślisz, że mnie znasz?...wiesz tyle ile chciałabym żebyś wiedział...

~Tutka   Opublikowane: 2008-07-05 15:43:56 - IP: zh132.internetdsl.tpnet.pl

~Tutka

Dobre rzeczy można również powiedzieć o paniach w urzędu Gminy w Warcie Bolesławieckiej. Szybka miła obsługa. Pełna kultura. Dotyczy również innych wydziałów. Nie ma porównania z Bolesławcem. Bolesławiec powinien się wstydzić.

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1

Copyright © 2003-2008 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - Przeczytaj notę prawną- Zespół redakcyjny serwisu
Kontakt: Redakcja: redakcja@bolec.info   |   Marcin Status GG   |   Artur Status GG   |   Kasia Status GG