Bolec.Info
Gdy tylko potrzebujesz - Bolesławiec dla Ciebie!
Wydanie nr 296, 8 września 2008r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ FM (Dam pracę)
 Ogłoszenie ze zdjęciem SPRZEDAM DOM (Sprzedam)
 Poszukuję pomocnika na budowę (Dam pracę)
 Kupię płytę główną (Kupię)
 Sprzedam (Sprzedam)
 PRACA DLA MALARZY (Dam pracę)
 Ogłoszenie ze zdjęciem Sprzedam (Sprzedam)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Podczas Bolesławieckiego Święta Ceramiki 2008
odchamiałem(am) się
śliniłem się na widok Dody
byłem(am) glinoludem
lepiłem(am) garnki
było nudno jak zawsze
byłem/am na urlopie
a co to za impreza?

Wyniki sondy - Opinie

Pogoda w Bolesławcu

Wszystkich Bolecnautów: 2666

On-line:

aga1979, bartek22, emem, hekko, mirko, nelly, nowator, skorn,

Bolecnautów: 8, Gości: 184

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci > Dom dziecka w Bolesławcu

BolecForum

Bolecnauci
Dom dziecka w Bolesławcu

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5 > >>

~Ela   Opublikowane: 2008-02-15 19:26:00 - IP: emo43.internetdsl.tpnet.pl

~Ela
Zdjęć: 0

Ja mam znajomego który tez marzy o adopcji dziecka, jest naprawdę wspaniałym człowiekiem ma dom i warunki ażeby wychowywać dzieci jeżeli ktoś wie co powinni zrobić aby zaadoptować dziecko to proszę o odpowiedz.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~   Opublikowane: 2008-02-15 22:11:57 - IP: aabx81.neoplus.adsl.tpnet.pl

~

~Ela napisał(a):
Ja mam znajomego który tez marzy o adopcji dziecka, jest naprawdę wspaniałym człowiekiem ma dom i warunki ażeby wychowywać dzieci jeżeli ktoś wie co powinni zrobić aby zaadoptować dziecko to proszę o odpowiedz.

Elu, jeżeli Twój znajomy chce adoptować dziecko -" to nie tędy droga"....... Wystarczy pojść do domu dziecka i zapewne tam wszystkiego się dowie, a przynajmniej od czego ma zacząć...........

Cecil   Opublikowane: 2008-03-19 08:19:19

Cecil

Najgorsze jest to, że większość dzieci w Domu Dziecka, to sieroty społeczne,a nie biologiczne. A to tak naprawdę jeszcze mocniej boli.
Bo większość z tych dzieci ma rodziców i rodzinę, ale są w więzieniu albo są pozbawieni praw rodzicielskich.
Sama kiedyś była wolontariuszką, jednak po dłuższym czasie kontakt z siostrami zakonnymi jest nie możliwy. Mam podobne zdanie jak "~Janusz". Siostry zakonne nie powinny się zajmować wychowywaniem dzieci.
Dzieciaki są super, potrzebują dużo ciepła i zrozumienia. Potem często się otwierają na drugą osobę.

~link   Opublikowane: 2008-04-05 02:32:57 - IP: 213-238-90-205.adsl.inetia.pl

~link

http://www.deja-chorzow.home.pl/rodzina.zastepcza/index2.html

~zbyszek węglowski   Opublikowane: 2008-07-04 19:17:45 - IP: gcm58.internetdsl.tpnet.pl

~zbyszek węglowski

dzien dobry nazywam sie zbyszek weglowski i mam pytanie do siustr elzbietanek dlaczego mi nie powiedzą dzie jest moje rodzenstwo adam i bozenka węglowscy tylko mi powiedzieli ze sa adoptowani w jakies miejscowosci koło zgorzelca 11 lat ich nie widziałem prosze was o pomoc co jam zrobic prosze was o pomoc pozdrawiam

zbyszek

weglowski   Opublikowane: 2008-07-04 19:28:36

weglowski

dzien dobry nazywam sie zbyszek weglowski i mam pytanie do siustr elzbietanek dlaczego mi nie powiedzą dzie jest moje rodzenstwo adam i bozenka węglowscy tylko mi powiedzieli ze sa adoptowani w jakies miejscowosci koło zgorzelca 11 lat ich nie widziałem prosze was o pomoc co jam zrobic prosze was o pomoc pozdrawiam

zbyszek

Dopisane 04.07.2008r. o godz. 19:27:

zbyszek

Dopisane 04.07.2008r. o godz. 19:27:

zbyszek

Dopisane 04.07.2008r. o godz. 19:28:

zbyszek

Dopisane 04.07.2008r. o godz. 19:28:

zbyszek

~bolecnauta   Opublikowane: 2008-07-04 22:55:17 - IP: bcl209.neoplus.adsl.tpnet.pl

~bolecnauta

ok 20 lat temu jako członek ZHP uczestniczyłem w spotkaniach z młodzieżą z naszego domu dziecka . ówczesnych wychowanków mijam na ulicy ... dziś już sami są rodzicami-pewnie lepszymi niż ich rodzice byli dla nich; wtedy opiekunami byli m.in. niektórzy z druhów oraz druhny;żle oceniam ten dobór pracowników patyrząc na losy tych ludzi dziś ;
uważam, że dobrze, gdy świeccy ludzie zajmują się domami dziecka , ale póki nikomu się krzywda nie dzieje, nie uważam, aby siostry były złe - pamietajmy, ze w domu dziecka poza matczyną miłością ważny jest szacunek do człoweika, wartości życiowe, włąsna pokora i POŚWIĘCENIE

~Monika   Opublikowane: 2008-08-27 15:30:24 - IP: 195.30.66.153

~Monika

W niedalekim czasie wychodze za maz. Postanowilismy razem z moim przyszlym mezem, ze nie chcemy kwiatow na slubie tylko zamiast tego zabawki, maskotki i podobne rzeczy aby moc oddac je dzieciom, ktorym sie to przyda. Szukamy dlatego domu dziecka w moich rodzinnych stronach. Sama jestem za granica. Niestety na temat domu dziecka w Boleslawcu ciezko jest cokolwiek znalezc. Przypadkowo wpadlam na to forum.

Pytanie do ludzi znajacych w tym temacie: Czy te rzeczy zostana od nas przyjete? Czy musimy liczyc sie z jakimis papierkowymi sprawami itd?

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona << < 1 2 3 4 5 > >>

Copyright © 2003-2008 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - Przeczytaj notę prawną- Zespół redakcyjny serwisu
Kontakt: Redakcja: redakcja@bolec.info   |   Marcin Status GG   |   Artur Status GG   |   Kasia Status GG