Bolec.Info
Gdy tylko potrzebujesz - Bolesławiec dla Ciebie!
Wydanie nr 325, 7 października 2008r.
 Ustaw jako stronę startową! Aktualności w Twojej skrzynce?
Użytkownik: Hasło:
  Zarejestruj się - Nie pamiętasz hasła? 
Starosta Bolesławiecki Cezary Przybylski gościem Bolec.Info - zobacz odpowiedzi!
BolecForum
Rozpocznij nowy temat
Przeglądaj wszystkie fora
BolecForum - dyskusje pod ogłoszeniami
BolecForum - dyskusje w BolecAlbumie
Album Bolec.Info
BolecOgłoszenia
 Ogłoszenie ze zdjęciem PIĘKNA DZIAŁKA NA WSI (Sprzedam)
 MONITOR NEC (Sprzedam)
 Lokal pod wynajem (Najmę - Wynajmę)
 OKAZJA OPEL VECTRA 95 ROK 1,7 TD (ISUZU) (Sprzedam)
 Wynajme Mieszkania (Najmę - Wynajmę)
 Szukam pracy (Szukam pracy)
 Komputer PC (Sprzedam)
Wszystkie ogłoszenia
Sonda Bolec.Info

Komunikacja autobusowa w Bolesławcu
ma syfiaste autobusy
ma za drogie bilety
jest zbędna
to komfortowe podróżowanie
codziennie mnie wozi
nie mogę bez niej żyć
a co to takiego?

Wyniki sondy - Opinie

Pogoda w Bolesławcu

Wszystkich Bolecnautów: 2708

On-line:

Agat, Arcadioosh, fobiak, jezuss, nowator, piotrek, Sekkmet,

Bolecnautów: 7, Gości: 223

Strona główna > BolecForum > Bolecnauci > OFERTY PRACY W POŚREDNIAKU

BolecForum

Bolecnauci
OFERTY PRACY W POŚREDNIAKU

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona < 1 2 3 > >>

mirko   Opublikowane: 2008-07-04 00:41:02

mirko
Zdjęć: 0

osoba z wyższym wykształceniem zarabiająca w urzędzie 1300 zł jest po prostu bezrobotna.

Dopisane 04.07.2008r. o godz. 00:41:

taką średnią uważam za minimum by myśleć o dzieciaku/ch. dzieci stały się "towarem luksusowym" obecnie jak dobre auto. chyba, że ktoś lubi odmówić coś sobie by nakarmić dziecko. ja nie zamierzam

> azart sat <
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

MX   Opublikowane: 2008-07-04 10:07:18

MX
Zdjęć: 35

no tak, to taka osoba szukająca pracy w naszym kraju wciąż wyższe wykształcenie nie przekłada się na zarobki, co gorsza - proste zawody okazują się być nawet kilkukrotnie lepiej opłacane.. a w biurach siedzą ludzie niczym w chińskich fabrykach na taśmie..

~bolecnauta   Opublikowane: 2008-07-04 22:58:30 - IP: bcl209.neoplus.adsl.tpnet.pl

~bolecnauta

często wyższe wykształcenie wcale nie znaczy o tym , że ktoś jest pracowity

KOSIARZ   Opublikowane: 2008-07-05 12:37:21

KOSIARZ

~bolecnauta napisał(a):

Tak,ale często żeby zdobyć wyższe wykształcenie to trzeba się sporo napracować.
Pozatym jak bym się tu nie czepiał Pośredniaka a raczej pracodawców, którzy jak widać nie mają zielonego pojęcia jakie są odpowiedniki wynagrodzeń co do danego stanowiska (a często takie raporty są wypuszczane w internecie-zarobki w odniesieniu do stanowisk), tylko (pracodawcy) szukają frajerów do pracy za grosze, a Pośredniak jest najlepszym miejscem żeby takich znaleźć.

Dopisane 05.07.2008r. o godz. 12:37:

KOSIARZ napisał(a):

~bolecnauta napisał(a):

Tak,ale często żeby zdobyć wyższe wykształcenie to trzeba się sporo napracować.
Pozatym jak bym się tu nie czepiał Pośredniaka a raczej pracodawców, którzy jak widać nie mają zielonego pojęcia jakie są odpowiedniki wynagrodzeń co do danego stanowiska (a często takie raporty są wypuszczane w internecie-zarobki w odniesieniu do stanowisk), tylko (pracodawcy) szukają frajerów do pracy za grosze, a Pośredniak jest najlepszym miejscem żeby takich znaleźć, a potem się dziwią że pracownik szybko odchodzi lub nie spełnia ich wymagań.

MJ   Opublikowane: 2008-07-05 16:28:50

MJ
Zdjęć: 4

MX napisał(a):
...w naszym kraju wciąż wyższe wykształcenie nie przekłada się na zarobki, co gorsza - proste zawody okazują się być nawet kilkukrotnie lepiej opłacane..

Musze przyznać rację, jestem juz po licencjacie i przez cały okres studiów pracowałam jako kelnerka w kilku knajpach, moja kolezanka z tej samej uczelni pracowała w UM i kiedy rozmawiałyśmy o zarobkach okazało się, ze zarabiałam wtedy znacznie więcej.
Na dodatek kiedy poszłam po studiach szukać innej pracy do UP to pani dawała mi oferty tylko do knajp i restauracji nie patrząc na to,że skończyłam właśnie administracje publiczną.
Poszłam dalej na studia i zastanawiam sie po co tyle kasy laduje na mgr-a skoro jako np. kelnerka można zarobić wiecej niż w bolesławieckich urzędach, pewnie za rok trzeba bedzie uciekać do większego miasta bo przecież nie będe całe życie kelnerką albo nianią, a u nas nawet po studiach mało się zarabia.
Tylko nieliczni mają szczeście i znajdują dobrze płatną pracę w naszym miasteczku- takie moje skromne zdanie na ten temat

Książe z bajki??mam go w d.... zostanę niezależną księżniczką:))

rysioo   Opublikowane: 2008-07-06 08:52:55

rysioo

PUP jest jaki jest, a szukanie tam w miarę dobrze płatnej pracy to strata czasu. Niektóre osoby posiadające wyższe wykształcenie uważają, że na starcie powinny od razu dużo zarabiać. Niestety nikt wam nie da kokosów na początek. Trzeba najpierw pokazać co się potrafi. A pracodawcy szukający fachowców za 1300 brutto widocznie nie zrozumieli jeszcze że czasy kiedy na jedno miejsce było 100 chętnych sie skończyły :)

Można zmarnować życie wytyczając granice albo przeżyć przekraczając je

MX   Opublikowane: 2008-07-06 12:56:52

MX
Zdjęć: 35

najlepiej samemu szukać ofert, osobiście składać CV, chodzić na rozmowy, nie wiem jak w Bolcu ale w Legnicy jest masa miejsc pracy, i nie trzeba mieć studiów by zarabiać ponad 2 klocki...

agak   Opublikowane: 2008-07-06 13:00:29

agak
Zdjęć: 2

mówi się, że ludzie są leniwi, że praca jest, ale im sie nie chce po nią iść. może to i racja, ale sama teraz się rozglądam za pracą od września i stwierdzam, że to nie lenistwo, a.. no cóż.. nikt za grosze pracować nie chce, chyba, że naprawdę bardzo potrzebuje pieniędzy.
ja sobie robię jeszcze wakacje...

Żyjcie tak, aby nikt przez was nie płakał . . .

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona < 1 2 3 > >>

Copyright © 2003-2008 by Bolec.Info - Wszelkie prawa zastrzeżone - O serwisie - Zespół redakcyjny serwisu
Kontakt: Redakcja: redakcja@bolec.info   |   Marcin Status GG   |   Artur Status GG   |   Kasia Status GG       Dział Reklamy: reklama@bolec.info,  tel. +48 501 623 553, +48 508 127 557