Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS a Polska .Polska a Polacy

~~opoka niezalogowany
15 stycznia 2017r. o 10:57
Co za czasy afera goni aferę,jak nie na szczeblach władzy to na forum internetowym.Ale jaja.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~anty karakan niezalogowany
15 stycznia 2017r. o 10:58
ty jesteś ogłupiony przez jarosławe zawsze dziewicę
2900
#falco nieaktywny
15 stycznia 2017r. o 11:37
~~ napisał(a):
falco napisał(a):

''Rozwój internetu daje dostęp do coraz szerszych źródeł grafiki, zdjęć, muzyki czy też filmów - należy jednak pamiętać, że dostępność nie gwarantuje legalności wykorzystania tych materiałów

Zakresem dozwolonego użytku osobistego objęte jest korzystanie z materiałów chronionych prawem autorskim - takich jak filmy z YouTube - przez krąg osób pozostających w związku osobistym (w szczególności pokrewieństwa lub bliskiej relacji towarzyskiej). Tak więc, np. przekonwertowany teledysk może być oglądany w gronie rodziny lub przyjaciół. Szerszy zakres korzystania będzie jednakże stanowił naruszenie praw autorskich i rodził odpowiedzialność majątkową, a nawet odpowiedzialność karną.''

to tylko fragment ...
;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
15 stycznia 2017r. o 11:54
Teraz sprawdź, co znaczy "przekonwertowany" i przestań robić z siebie durnia : )

Dopisane 15.01.2017r. o godz. 11:54:

I jeszcze jeden fragment ze strony, z której UKRADŁEŚ poprzedni:

"Czy można kopiować fragmenty artykułu na przykład z waszego fanpage'a na inny o podobnej tematyce?

O tym, czy takie kopiowanie byłoby dopuszczalne na tle prawa autorskiego, będzie decydowało to, czy działanie będzie mieściło się w zakresie prawa cytatu (opisanego w art. 29 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych). Ujmując prawo cytatu w pewnym uproszczeniu, można stwierdzić, że dozwolone będzie skopiowanie krótkich fragmentów artykułów (orientacyjnie długości 1 - 3 zdań), w celu wplecenia ich do własnego posta lub też artykułu oraz ich skomentowania (ewentualnie powołania w charakterze tekstu "eksperckiego"). Dla "legalności" takiego działania konieczne jest spełnienie jeszcze dwóch warunków:

- oznaczenie autorstwa (na przykład poprzez umieszczenie linku do artykułu)
i
- oznaczenie cytowanego fragmentu w taki sposób, aby było wiadomo, gdzie się on zaczyna, a gdzie kończy (cudzysłów, kursywa)"

http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2015/06/legalna-kultura.aspx

<i>
2900
#falco nieaktywny
15 stycznia 2017r. o 12:00
:D
po co mam sprawdzać ?
to tylko fragment artykułu który akurat tą kwestie poruszył...
a skoro odnalazłeś sam -bez mojej pomocy :D zródło to przeczytaj resztę ...
ukradłem powiadasz ?
a co tam piszą o odpowiednim zaznaczeniu cytowanego fragmentu ?
co tam piszą o np. ''kursywie''
nie przekonasz mnie takimi ''interpretacjami '' ;)

~~opoka niezalogowany
15 stycznia 2017r. o 12:01
Falco,jeśli pisanie na forum Ci nie idzie,to może zaśpiewaj jak prawdziwy Falco.
211
skorn
15 stycznia 2017r. o 12:14
Oznaczenie to nie wszystko, trzeba podać autora albo link do tekstu.

Dopisane 15.01.2017r. o godz. 12:14:

Wcześniej ktoś zacytował ci artykuł z ustawy o prawie autorskim, który właśnie o tym mówił.

Nigdy nie przyznasz, że nie masz racji, bo jesteś na to zbyt arogancki i uparty. Chcesz łamac prawo? Rób to umiejętnie, zamiast kłamać w żywe oczy. : )

<i>
2900
#falco nieaktywny
15 stycznia 2017r. o 12:19
spokojnie ...

nawet kiedy sobie ironizuję,to w istocie jednak ta ''polemika ''bardzo mnie cieszy i nie dlatego żeby mi zależało na przekonaniu przeciwnika tylko do pokazaniu czegoś innego ...
może dzięki tej ''dyskusji''ktoś coś przeanalizuje ,może to kogoś zainspiruje do głębszego poznania problemu jakim jest np. konsekwencja nielegalnego pobierania plików...

cała reszta to problem uboczny rozdmuchany przez internetowego lenia któremu wszystko trzeba podać na ''tacy''
a jak chce to potrafi sam szukać :D co niekiedy pokazuje ...

był tu taki jeden przed laty co to zarzucał mi nielegalne pobieranie z ''torrentów'' :D
dla chcących czytać o zasadach , prawach i obowiązkach polecam stronkę
www.legalnakultura.pl

pierdzielena forumowych ''prawników'' niewiele mnie obchodzą ;) ale skoro ich to ''jara'' proszę bardzo ...
:D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza