Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~Halo tu Ziemia!!! niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 11:11
Cd bogatego życia wewnętrznego autysty..
Pogadał z Piusem XIII KTÓREGO NIGDY NIE BYŁO! :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~picen machen niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 12:18
Pannazdzieckiem napisał(a): Dla mnie , bo nie wiedziałem , a klecha opowiadał coś o boskości Czecha. Historię warto poznawać. :)

Jeśli chodzi o Watykan , to mnie najbardziej interesuje Pius Trzynasty ... to był dopiero jajcarz . Stwórca nie zapomina , w przeciwieństwie do mnie ... :D

Ten papież to Pulver macher a Ty Bzduren macher.
~~ niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 15:11
a ja poczytałem o tym Husie który to miał palić czarownice i wzbudziło to w niektórych takie zdziwienie
no i teraz jak przeczytałem to z bobrzan to też jestem zdziwiony
może dlatego bardziej wierzę edowi i falco
~~Wiara a wiedza niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 16:50
~~ napisał(a): a ja poczytałem o tym Husie który to miał palić czarownice i wzbudziło to w niektórych takie zdziwienie
no i teraz jak przeczytałem to z bobrzan to też jestem zdziwiony
może dlatego bardziej wierzę edowi i falco

Kto nie wierzy w Boga, jest gotów uwierzyć nawet w największą brednię - ilustracja powyżej! Ja wiarę ograniczam do spraw nadprzyrodzonych, w pozostałych kwestiach decyduje u mnie nauka i wiedza! Przeszłość to kwestia badań, dokumentów i wiedzy a nie wiary czy fałszywych powieści udających dzieła historyczne!

Historia to bodaj najbardziej zafałszowana dziedzina z nauk humanistycznych. Ostatnich kilkaset lat trwa zafałszowywanie historii aby zapanować nad umysłami ludzi i upowszechniać błędne fałszywe ideologie.
Wbrew pozorom i tak w Polsce pod tym względem jest lepiej niż na Zachodzie. Tam wszechobecna poprawność polityczna wywróciła już ludziom mózgi na lewą stronę.
To że w Polsce jest ciut lepiej, nie znaczy że jest dobrze. Przeciętny wykształciuch nie słyszał nigdy o takich ważnych wydarzeniach jak to, że 3 wnuków Mieszka I było królami Szwecji, Danii i Anglii; że Bolesław Chrobry jako Patrycjusz rzymski miał prawo nosić przed sobą rzymskie srebrne orły; że polska husaria przez 150 lat była niezwyciężona występując nawet przeciw wielokrotnej przewadze; że Polska przez wieki była mocarstwem powiększając swoje terytorium w wielkiej części pokojowo (w drodze traktatów), o bitwie pod Kłuszynem i najdonioślejszym tryumfie Polski w historii - Hołdzie Ruskim...
Najbardziej fałszowana była historia Kościoła (bo aby ludziom zamącić w głowie, trzeba wyprzeć prawdę). Polacy NIC nie wiedzą o Inkwizycji, Torquemadzie, kolonizacji Ameryk, Piusie XII, wyprawach krzyżowych.. Gorzej "wiedzą" NIEPRAWDĘ - ten temat to żywy dowód!
Stąd wielkie zdziwienie i protest, gdy ktoś uchyli rąbka Prawdy!
14505
DP
18 stycznia 2017r. o 16:54
~~ napisał(a):
DP napisał(a): Dobry wieczór
Dla ''poszukujących'' polecam lekturę :)
Stanisław Lem ''Fiasko''
Moje osobista refleksja po przeczytaniu.
Jeśli chcesz znalezć właściwe odpowiedzi, wpierw poszukaj właściwych pytań.

Lem to wielki wizjoner.
Nie jest jednak nieomylny - dał się uwieść komunizmowi, co widać też w jego utworach.
I trochę trwało zanim się wyleczył, co stanowi poważną rysę na intelekcie

Rysę? A kto ich nie ma?
Prawdą jest że historia nie wybacza błędów, ale człowiek może.
W temacie o Bogu dodam jeszcze, że warto patrzeć na człowieka a nie na jego błędy :)
~~ niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 17:02
~~Wiara a wiedza napisał(a): Ostatnich kilkaset lat trwa zafałszowywanie historii aby zapanować nad umysłami ludzi i upowszechniać błędne fałszywe ideologie.

http://bobrzanie.pl/2011/11/17/postempowcy-nie-odpuszcza/
~~ niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 17:04
DP napisał(a):
Rysę? A kto ich nie ma?
Prawdą jest że historia nie wybacza błędów, ale człowiek może.

A tu chodzi O POWAŻNĄ rysę, co dyskwalifikuje go jako mędrca-autorytet
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2017r. o 17:36
~~Wiara a wiedza napisał(a):
~~ napisał(a):
Ostatnich kilkaset lat trwa zafałszowywanie historii aby zapanować nad umysłami ludzi i upowszechniać błędne fałszywe ideologie.

Polacy NIC nie wiedzą o Inkwizycji, Torquemadzie, kolonizacji Ameryk, Piusie XII, wyprawach krzyżowych.. Gorzej "wiedzą" NIEPRAWDĘ - ten temat to żywy dowód!
Stąd wielkie zdziwienie i protest, gdy ktoś uchyli rąbka Prawdy!

ale pierdzielisz gościu
a kto obecnie próbuje zafałszować historię ?
i właśnie ty wpisujesz się w ta rolę idealnie :D

i nie pisz ''Polacy'' chyba że masz na myśli podobnych sobie
Polacy wiedzą więcej niż ci się wydaje i twoje próby stawiania swojej wiedzy -sorki -''wiedzy'' wsadz sobie w kalosze

ten twój ''rąbek tajemnicy '' jest właśnie dla ciebie tajemnicą ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.