Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~NieAlter niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 22:13
~~falco napisał(a):
~~To Ty nie Polak? :-) napisał(a): Bo napisałeś " Polacy wiedzą więcej niż ci się wydaje"
Skoro Oni wiedzą, to i ja chciałbym.
Więc nie jesteś Polakiem, że mnie po internetach posyłasz ?!

Alter,przestań się wygłupiać.Stary a głupi.

Wpadłeś bratku we własną pułapkę!
Albo Polacy nie wiedzą nic o prawdziwej historii - tak jak ja twierdzę, albo Polacy wiedzą a Ty nie jesteś Polakiem!
Tertium non datur!
Który wariant jest prawdziwy?!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~W tym temacie nie ma jutra . . . niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 22:16
Trzeba go zakończyć.
~~chcesz z sobą skończyć ? niezalogowany
18 stycznia 2017r. o 23:21
~~W tym temacie nie ma jutra . . . napisał(a): Trzeba go zakończyć.

daj luz , żyj sobie ale tu nie zaglądaj.
2900
#falco nieaktywny
19 stycznia 2017r. o 6:38
~~NieAlter napisał(a):
~~falco napisał(a):
~~[/c napisał(a):

Alter,przestań się wygłupiać.Stary a głupi.

Wpadłeś bratku we własną pułapkę!
Albo Polacy nie wiedzą nic o prawdziwej historii - tak jak ja twierdzę, albo Polacy wiedzą a Ty nie jesteś Polakiem!

jaką ''pułapkę''?
ktoś tam napisał ''że Polacy nic nie wiedzą ....''a ja ''że wiedzą więcej niż ...''
rozważ te obie ''opinie'' i napisz w której jest więcej wiary w Polaków ;)

i wiesz co?...mam dowód z orzełkiem więc jestem Polakiem ale gdybyś mnie zapytał czy czuję się Polakiem ,nad odpowiedzią musiał bym zastanowić się dłużej ...

i nie pisz mi tu dyrdymałów o wierzbach płaczących ,bocianach ,łąkach złocistych i kurhanach ...
;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Po co pleść? niezalogowany
19 stycznia 2017r. o 7:51
Nie napinaj się tak!
Nieustannie zamieszczasz jakieś gołosłowne stwierdzenia często wzajemnie sprzeczne.
Tak samo w tym przypadku - napisałeś brednię.
Zresztą to mało odkrywcze - skrajna ignorancja historyczna Polaków jest widoczna na każdym kroku. Zwłaszcza w tym temacie i Twoich i Panienki wypowiedziach.
A przy tym nadymasz się i puszysz.
Nawet nie wiesz, że nic nie wiesz!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 stycznia 2017r. o 10:43
Stwórca jest nie spójny i nie logiczny , jak raczyłeś stwierdzić. Nie wiem , czy sobie przypominasz , ale mieliśmy kiedyś w Polsce system monopartyjny z jedyną , słuszną drogą wskazywaną przez KC , nie mylić z naszą forumową Koleżanką ;) Czy nie wydaje Ci się , że jedyna słuszna droga wskazywana przez intelektualistów z Watykanu , nie jest czymś podobnym ? Chyba nie zaprzeczysz , że Biblia była przez długi czas na liście ksiąg zakazanych , aż nagle okazało się , że Ludzie jednak mogą czytać Biblię. Ciekawym co wpłynęło na tę decyzję ? Wiesz coś na ten temat ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
19 stycznia 2017r. o 12:59
Pannazdzieckiem napisał(a): Stwórca jest nie spójny i nie logiczny , jak raczyłeś stwierdzić. Nie wiem , czy sobie przypominasz , ale mieliśmy kiedyś w Polsce system monopartyjny z jedyną , słuszną drogą wskazywaną przez KC , nie mylić z naszą forumową Koleżanką ;) Czy nie wydaje Ci się , że jedyna słuszna droga wskazywana przez intelektualistów z Watykanu , nie jest czymś podobnym ? Chyba nie zaprzeczysz , że Biblia była przez długi czas na liście ksiąg zakazanych , aż nagle okazało się , że Ludzie jednak mogą czytać Biblię. Ciekawym co wpłynęło na tę decyzję ? Wiesz coś na ten temat ? :)

W dzisiejszych czasach biblia nie jest wyznacznikiem moralności , miłosierdzia i pojednania , jest odznaką przynależności do grupy interesów.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 stycznia 2017r. o 14:02
Kolego , zaczynasz mnie irytować. Wpierw oskarżasz mnie o błędną koncepcje Stwórcy Wszechświata , a teraz jeszcze mówisz , że tego nie zrobiłeś . Mam Ci zacytować ? Chyba , że rozmawiam z dwoma nawiedzonymi ( Maniek, qurwq , dawaj te numery IP ... na wszelki wypadek :D )

Stwórca. Absolut . Źródło Życia. Jak stara zdarta płyta.
Na Soborze Nicejskim ustalono ostateczną wersję Biblii , ale była przerabiana na przestrzeni wieków , przez różnych nawiedzonych , nie mówiąc o komentarzach. Mam w domu trzy wersje. również tą od Świadków Jehowy. I była na Indeksie. Myślałem , że będziesz coś wiedział więcej , ale Ty wolisz wyzywać od głupków.

Jak się qurwa uprę to znajdę Ci listę wszystkich zakazanych.

Nie wiem , co to jest Sola skriptura , a i Protestanci nie wiele mnie interesują , nie mówiąc o Ichnych doktrynach. Interesuje mnie Polska , a tutaj mamy przytłaczającą większość z dziedzictwem Konstantyna , nie Chrystusa. Takim bystrzakom , jak Ty , kazali tak wierzyć i tak Wam zostało.

I ostatnia rzecz mówisz zapis Biblii nie podlega dowolnemu wykładowi , bo potrzebny jest święty mąż do właściwej interpretacji , to po cholerę klepiecie Ewangelie od setek lat i jeszcze nie złapaliście , co to znaczy oddzielić ziarno od plew ?

Przynajmniej dziwne :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza