Horus napisał(a):
ale teraz skoro jasno i wyraźnie napisałeś że nie jesteście ''zaprogramowani '' oczywiście przedstawię ci coś co być może przynajmniej z lekka zweryfikuje twoje ....przekonanie ...;)
czytałeś lub chociaż słyszałeś o tzw.''piątce Konfederacji''?
pomijam tu że jest w niej to ze nie chcecie gejów ,podatków i chyba aborcji ale właśnie w tej ''piątce'' jest coś o tym ze nie chcecie widzieć też Żydów
tego przecież chciał i o tym trąbił jeden z waszych partyjnych liderów niejaki Mentzen ...(swoją drogą czysto polskie nazwisko ;) )
Tu jest ten program:
https://konfederacja.net/wp-content/uploads/2019/09/KONFEDERACJA-Program-Wyborczy-Polska-dla-Ciebie.pdf
Wskaż mi proszę punkt mówiący o tym, że Konfedracja jest przeciwko Żydom.
Horus napisał(a):
a co 447 i pisu ...
ja ich nie oskarżałem o bierność tylko o to że w służalczym zgięciu wobec ''yankee'' zarówno mckwacz jak i duda wyrażają poparcie dla roszczeń żydowskich ...
przytakiwali że takie odszkodowania są słuszne i należne ...jedyną kwestią gdzie mckwacz trochę ''mlaskał '' (ale on zawsze mlaska :] ) to była kwestia wysokości kwot rozczeniowych ...
Świetnie, ale ja Ciebie NIE PYTAŁEM o stosunek PIS do ustawy 447, tylko o stosunek PO i Trzaskowskiego do tej ustawy.
Więc gdzie w Twojej odpowiedzi jest logika??
PS.
A tak na marginesie. Jeśli którakolwiek z polskich partii politycznych byłaby oficjalnie przeciwko Żydom, to co?
Wielu głosi niechęć, a wręcz nienawiść wobec np. Rosji, Węgier i nikt im tego nie wytyka.
Dlaczego nie można NIE LUBIĆ ŻYDÓW?? (nie mówię tu o nawoływaniu do nienawiści, czy przemocy tylko o zwykłym nie lubieniu ;)