koszta tego przekopu ciągle rosną ...;)
czyżby skończył jak pewna słynna elektrownia?
wydano miliardy a teraz wyburzenie będzie kosztować miliony...
a co z ''mega -lotniskiem'' na miarę Dubaju?
bo jak do tej pory za pilnowanie hektarów łąki tylko prezes -jednocześnie on jako ''zarząd'' :] - ma zarobki niczym w Dubaju...;)
Dopisane 17.10.2020r. o godz. 16:07:
M21W2 napisał(a): Horus napisał(a): o ile pamiętam to w 2006 roku -a rządził Wawą Lechu były plany budowy nowej oczyszczalni ale z tego pomysłu zrezygnowano ...;)
tym samym i prawa i lewa strona jest nadal odbiorcą jedynym ścieków ...
pomijam tu Wisłę ...;)
przez wieki całe Wisła dawała sobie radę sama z praczkami które na jej brzegach prały ciuchy...
teraz też da radę ...;)
W 2006 r. Lechu był prezydentem Polski -( 2005-2010 ) , przez lata też ścieki szły do Bobru który śmierdział znacznie miej niż Wisła .
Mam rodzinę w Łomiankach to tam gdzie teraz najwięcej cuchnie często tam bywałem , nad Wisłą to nawet posiedzieć nie było można .
Daj sobie spokój z obroną tego co jest nie do obrony .
ja niczego nie bronię ...
fragment z całości ...
''Przepisy dot. ochrony środowiska się zmieniły i konieczne było w końcu oczyszczanie całości ścieków. W 2005 roku, za rządów Lecha Kaczyńskiego w stolicy, analizowano możliwość budowy nowego zakładu w lewobrzeżnej części Warszawy, ale zdecydowano ostatecznie tym, że to właśnie „Czajka” zajmie się też oczyszczaniem ścieków także z Bielan, Żoliborza, Śródmieścia, Ochoty, Woli czy Bemowa.''