~~bazyliszek napisał(a): poszedł w kapciach po bułki i już nie wrócił bo jakiś szczyl śpieszył się nie wiadomo gdzie
~~ napisał(a):Ktoś napisał: ~~Staroróżowa Dąbrówka napisał(a): To wszystko dzieki ustawie która wmówiła pieszym że na pasach to są nieśmiertelni i pancerni.
Ustawa nic takiego nie wmówiła ale bredzić możesz ile chcesz.
~~Błękitnoszary Zimowit napisał(a):Ktoś napisał: ~~Staroróżowa Dąbrówka napisał(a): To wszystko dzieki ustawie która wmówiła pieszym że na pasach to są nieśmiertelni i pancerni.
dokładnie największym zabójcą jest ten co takie prawo ustanowił
~~Czeska Halinka napisał(a): Jestem starej szkoły gdzie uczono mnie jak przechodzić przez jezdnię ,spogladasz w lewo następnie w prawo i jeszcze raz w lewo jak droga wolna można przechodzić ,pamiętajmy drogi zostały wybudowane dla przemysłu samochodowego ,pieszy nie ma w tym interesu. Jakie masz szansę z 1 tona żelastwa pędzonego 60 km na godzinę,niestety dzisiejsze przepisy nie chronią jak widać pieszego
~~Czeska Halinka napisał(a): Jestem starej szkoły gdzie uczono mnie jak przechodzić przez jezdnię ,spogladasz w lewo następnie w prawo i jeszcze raz w lewo jak droga wolna można przechodzić ,pamiętajmy drogi zostały wybudowane dla przemysłu samochodowego ,pieszy nie ma w tym interesu. Jakie masz szansę z 1 tona żelastwa pędzonego 60 km na godzinę,niestety dzisiejsze przepisy nie chronią jak widać pieszego