Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiec rozwija sieć dróg rowerowych – co przyniesie mieszkańcom?
~~Kupiłem nick niezalogowany
15 stycznia 2026r. o 7:13
Czytajcie to i niech Polska bierze z Holandii przykład.
Holandia ma ogromną sieć ścieżek rowerowych, liczącą około 35 000 - 37 000 km wydzielonych, asfaltowych dróg rowerowych, plus kolejne tysiące kilometrów dróg przystosowanych dla rowerzystów, co czyni ją rowerowym rajem z gęstą infrastrukturą. Oprócz tego istnieją
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
15 stycznia 2026r. o 7:13
Holandia ma ogromną sieć ścieżek rowerowych, liczącą około 35 000 - 37 000 km wydzielonych, asfaltowych dróg rowerowych, plus kolejne tysiące kilometrów dróg przystosowanych dla rowerzystów, co czyni ją rowerowym rajem z gęstą infrastrukturą. Oprócz tego istnieją
~~Kejkej niezalogowany
15 stycznia 2026r. o 9:37
Poradnik dla urzędasów -
Kolarz szosowy, mający rower szosowy, nie będzie korzystał ze ścieżki rowerowej bo jak sama nazwa wskazuje ma rower szosowy.
Kolarz MTB i Gravelowy nie będzie korzystał ze ścieżki rowerowej bo ma rower terenowy i ścieżka mu niepotrzebna.
Ścieżka rowerowa jest dla rowerów miejskich ale rowery miejskie zgniły i jeszcze nigdy nie widziałem człowieka na tym rowerze, więc po co to budować?
I najważniejsza sprawą - wymóg noszenia kasku na rowerze i hulajnodze - użytkownicy rowerów szosowych i terenowych już z nich korzystają ale użytkownicy hulajnogi o roweru miejskiego nie więc spadnie popyt na korzystanie z tych środków transportu jak trzeba będzie nosić kask w torbie bo nuż zachce się komuś skorzystać z roweru miejskiego lub hulajnogi :)
No chyba że to będzie martwy przepis jak z tym paleniem węgla, gdzie straż miejska nie pokazuje się tam gdzie jest siwo a pokazuje się tam gdzie jest piwo (oprócz śnięta ceramiki) :)
~~Bordowa Forsycja niezalogowany
15 stycznia 2026r. o 11:39
~~Mieszkaniec napisał(a): Te planowane ścieżki to jakiś śmiech na sali.

Kiedy ktoś w tym mieście zaprojektuje profesjonalny układ i budowę ścieżek, prawdziwych ścieżek rowerowych a nie robionych z chodnika dla pieszych. Tak żeby można było poruszać się po mieście rowerem bezpiecznie.

Brak profesjonalnego podejścia do sprawy.

A czytając poprzednie komentarze, widać że Bolesławianie są zacofani i jazda rowerem im ubliża, bo nie ma to jak samochód. Średniowiecze

Ja bardzo chętnie jezdże rowerem ale nie po boleslawcu bo nie ma jak, gdyby bylo jak to mozna i do pracy i na zakupy, ale tak jak mowisz ludzie tu mając samochod dokarmiaja swoje ego, co z tego ze mój rower jest nieraz 2x droższy od ich starego 20 letniego trupa
15 stycznia 2026r. o 12:09
Mniejsze państwo a tyle tysięcy km ścieżek rowerowych.
Holandia ma ogromną sieć dróg rowerowych, liczącą około 35 000 - 37 000 km dedykowanych ścieżek oraz dodatkowe dziesiątki tysięcy kilometrów dróg, które nadają się do jazdy rowerem, w tym specjalne "autostrady" dla rowerów, co czyni ją światowym liderem w infrastrukturze
15 stycznia 2026r. o 12:12
A w Polsce jak to w Polsce nawet dobrze po powodzi nie potrafią posprzątać.
W Chinach 2.000 tys km autostrady zrobili w 6h. A w Polsce Chińczycy uciekli z autostrad
~~Xyz niezalogowany
15 stycznia 2026r. o 15:04
Bardzo słaby plan działania jeśli chodzi o ścieżki rowerowe w Bolesławcu.

Szkoda że nie można w sposób bezpieczny rowerem na codzień dojeżdżać do pracy lub np. na zakupy.

Jeszcze średniowiecze widać w Bolesławcu w kwestii komunikacji rowerowej.
~~Ciemnożółta Celozja niezalogowany
15 stycznia 2026r. o 16:07
Rower wynalazł pewien szkocki ogrodnik dla swojego syna ,rower mial drewniane koła i bardzo hałasował ,dlatego ogrodnik obił koła gumianym szlaufem i tak wynaleziono oponę .A co wynalazł prezydent jeden i drugi?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.