~~Iga napisał(a): Też chodziłam do 8.rocznik 70.ale miłe wspomnienia🥹
~~Anka napisał(a): Pamiętam taki duży model statku w klasie do którego od dołu można było wejść.
Czy nadal jest w sali lekcyjnej?
Czy można kiedykolwiek przyjść i przejść się po szkole, po klasach, wspomnieć dawne dzieje?
~~Ciemnobursztynowa Irezyna napisał(a):Ktoś napisał: ~~Anka napisał(a): Pamiętam taki duży model statku w klasie do którego od dołu można było wejść.
Czy nadal jest w sali lekcyjnej?
Czy można kiedykolwiek przyjść i przejść się po szkole, po klasach, wspomnieć dawne dzieje?
Niestety teraz jest na świetlicy obok szkoły, ale również piękne,a takie zwiedzanie to najlepiej chyba podczas festynu szkolnego w okolicach maja-czerwca.
~~Alabastrowy Lubczyk napisał(a): Ja chyba tego nie ogarniam. Pamiętam, że w mojej szkole czyli w dawnej SP nr8 przy ul.Słowackiego było Muzeum Morskie. Tworzone było w czasach gdy dyrektorem był Paweł Śliwko. Pamiętam uroczystości z zaproszonymi marynarzami, budowę jakiegoś pomnika i montaż wielkiej kotwicy na dziedzińcu. Pamiętam bo uczęszczałem właśnie w tamtych czasach. Obecnie to SP nr 2. Z artykułu wynika, że Muzeum Morskie było w SP nr4 przy ul. Bielskiej a dawniej to była SP2. Nie wiem czy mnie Google okłamuje czy aż tak to wszystko się pozmieniało na przestrzeni lat???