~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....
~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):Ktoś napisał: ~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....
W Polsce konstytucja (art. 54) zakazuje cenzury prewencyjnej, gwarantując wolność wyrażania poglądów, choć dopuszcza się cenzurę represyjną (np. za mowę nienawiści)
~~Pomoc napisał(a): A co jeśli musiała ratować życie chorej matki bo karetki zajęte ?
~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....
W Polsce konstytucja (art. 54) zakazuje cenzury prewencyjnej, gwarantując wolność wyrażania poglądów, choć dopuszcza się cenzurę represyjną (np. za mowę nienawiści)
Konstytucja chroni swobodę wypowiedzi w Internecie, a narzucanie przymusowej moderacji komentarzy jest sprzeczne z jej duchem.
[
Jazda po alkoholu w stanie wyższej konieczności (art. 26 k.k.) może wyłączyć odpowiedzialność karną, jeśli pijany kierowca ratował bezpośrednio zagrożone dobro wyższej wartości, np. życie lub zdrowie, a nie było innego sposobu na uniknięcie niebezpieczeństwa. Wymaga to udowodnienia, że poświęcono niższe dobro (przepisy) dla wyższego (życie).
~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....
~~Pomoc napisał(a): A co jeśli musiała ratować życie chorej matki bo karetki zajęte ?