BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu Pijana 66-latka przyjechała autem na SOR. Miała 1,5 promila
BolecForum Bolecnauci komentują

Pijana 66-latka przyjechała autem na SOR. Miała 1,5 promila

18 odpowiedzi strona 2 z 3
~~Ciemnopiwna Hakonechloagość
~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....

W Polsce konstytucja (art. 54) zakazuje cenzury prewencyjnej, gwarantując wolność wyrażania poglądów, choć dopuszcza się cenzurę represyjną (np. za mowę nienawiści)
~~Ciemnopiwna Hakonechloagość
~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....

W Polsce konstytucja (art. 54) zakazuje cenzury prewencyjnej, gwarantując wolność wyrażania poglądów, choć dopuszcza się cenzurę represyjną (np. za mowę nienawiści)

Konstytucja chroni swobodę wypowiedzi w Internecie, a narzucanie przymusowej moderacji komentarzy jest sprzeczne z jej duchem.
~~Pomocgość
A co jeśli musiała ratować życie chorej matki bo karetki zajęte ?
~~Weryfikacja 1prosze gość
~~Pomoc napisał(a): A co jeśli musiała ratować życie chorej matki bo karetki zajęte ?

~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnopiwna Hakonechloa napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....

Konstytucja chroni swobodę wypowiedzi w Internecie, a narzucanie przymusowej moderacji komentarzy jest sprzeczne z jej duchem.
[
Jazda po alkoholu w stanie wyższej konieczności (art. 26 k.k.) może wyłączyć odpowiedzialność karną, jeśli pijany kierowca ratował bezpośrednio zagrożone dobro wyższej wartości, np. życie lub zdrowie, a nie było innego sposobu na uniknięcie niebezpieczeństwa. Wymaga to udowodnienia, że poświęcono niższe dobro (przepisy) dla wyższego (życie).
~~Malinowoczerwona Perowskiagość
~~Weryfikacja napisał(a): Dajcie na wstrzymanie i przestańcie komentować. Panowie redaktorzy stosują cenzurę, mimo że zagłosowałem, mimo innej opinie. Cenzor y ale mam zrzut ekranu, było i zniknęło....

Nie tylko tutaj, u konkurencji również. Wyrażane opinie, niezgodne z przekonaniami moderatorów, są skutecznie usuwane :]
~~Weryfikacjagość
~~Pomoc napisał(a): A co jeśli musiała ratować życie chorej matki bo karetki zajęte ?

Wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 11 października 2016 r. (sygn. K 24/15) potwierdził, że w sytuacjach nadzwyczajnych, takich jak konieczność ratowania życia lub zdrowia (stan wyższej konieczności), organy powinny mieć możliwość odstąpienia od sankcji administracyjnych, np. zatrzymania prawa jazdy za przekroczenie prędkości. Redaktor ki wola stosować cenzurę, TK wydał wyrok który nie został opublikowany., ale prawo jest prawo pijanych się powinno eliminować. A ktoś jak poczyta sobie o stanie wyższej konieczności będzie wiedział kiedy można złamać prawo i jakie dowody mieć na obronę.
Ciekawostka - kontratyp na który powołują się policjanci w nieoznakowany h również mogą powoływać się obywatele
~~Bury Przegorzangość
Personel zachował sie skromnie mówiąc brzydko.
Życze tego samego
~~Poczerwieniały Berberysgość

Taxi za 30 zł
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.