Gratulacje za zwycięstwo i ważny krok w stronę mistrzostwa. Wynik 3:2 na wyjeździe zawsze ma swoją wartość.
Ale jako kibic, który patrzy na ten klub od lat, mam po prostu jedną refleksję. Co sezon to samo. Nowy skład, nowa przebudowa, nowy projekt. I za chwilę znowu zaczynamy wszystko od początku. Trudno w tym zobaczyć jakąkolwiek ciągłość.
Klub bez tożsamości długo nie pojedzie. A tożsamość budują ludzie stąd. Wychowankowie. Zawodnicy, których kibice pamiętają z młodszych kategorii. Dziś w zasadzie jedynym wychowankiem w tej drużynie jest Kamil i to naprawdę daje do myślenia.
Dlatego coraz częściej pojawia się pytanie, dlaczego absolutnym priorytetem jest wciąż zespół seniorski. Jakby wszystko było podporządkowane wynikowi tu i teraz. A gdzie w tym wszystkim jest budowanie fundamentów? Gdzie jest realne stawianie na młodzież?
Trzeba też powiedzieć sobie uczciwie jedną rzecz. 1 liga dolnośląska to nie jest poziom, który szczególnie buduje markę klubu czy wizerunek miasta. To nie jest liga, która przyciąga tłumy i rozpala wyobraźnię młodych.
Dlatego pojawia się proste pytanie czy ciągłe pompowanie pieniędzy w drużynę funkcjonującą na tym poziomie ma sens, skoro co roku wszystko zaczyna się od nowa.
I jeszcze jedno. Jeśli naprawdę myślimy o awansie na szczebel centralny, to warto sobie odpowiedzieć bardzo uczciwie czy taki awans w obecnej sytuacji przyniósłby klubowi więcej dobrego czy więcej problemów. Czy jesteśmy na to gotowi, czy byłoby to tylko jeszcze droższe utrzymywanie zespołu złożonego głównie z zawodników z zewnątrz.
Może zamiast co sezon składać drużynę na szybko warto w końcu zacząć od podstaw. Od szkolenia, od wychowanków, od budowania czegoś, co zostanie w tym klubie na lata.
Chciałbym oddać głos w ankiecie, ale niestety, nie byłem na meczu ( nie widziałem też transmisji w TV ). Co mam zrobić? A może te ankiety są tworzone bez udziału mózgu?
~~Rudozłota Dynia niezalogowany 8 marca 2026r. o 11:32
Te ankiety są po to aby liczyły się kliknięcia. Za wszelką cenę udowodnić że jesteśmy lepsi od portalu Istotne. Takie są media w naszym mieście. Żenada
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.