BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu Redaktor naczelny Bolec.Info Marcin Marczewski w debacie Polskiego Radia Wrocław o kondycji mediów lokalnych
BolecForum Bolecnauci komentują

Redaktor naczelny Bolec.Info Marcin Marczewski w debacie Polskiego Radia Wrocław o kondycji mediów lokalnych zamknięty

71 odpowiedzi strona 5 z 9
~~Kupiłem nick gość
Marcinie to sam sobie zaprzeczasz.
Piszesz że jesteś nr 1 na powiat bolesławiecki.

Czy Legnica , Głogów , Lubin nawet Nowogrodziec należą do powiatu bolesławieckiego ?? Nie nie należą.

Lepiej by to brzmiało „portal nr 1 na Województwo dolnośląskie.
~~Piwonia ogrodowagość
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Piwonia ogrodowa napisał(a): Apelować to ty sobie możesz u siebie w wiejskiej remizie a nie tu.

Mój apel nie jest kierowany do ciebie i tobie podobnych hejterów plotkarzy , tu jest twoje miejsce i tu możesz się dowartościować .
Miłego dnia .

O plotach to ty tu raczej nie pisz bo wiemy jak traktowałeś własnego bratanka i kolegę z Koziej Górki.
~~Karminowoczerwony Dereńgość
A ile dostaliście kasy od prezia ceramiki.mozecie napisać bo i tak wyjdzie na jaw
~~Kupiłem nick gość
Marcinie jeżeli godnie mi zapłacisz to twój portal zrobimy „Portalem nr 1 na Europę”

Ja będę tobie wysyłał najświeższe informacje i Holandii, Belgii , Niemiec.
Będę także tu czytelników informował jak np po Holandii , Belgii , Niemczech tanio podróżować , gdzie warto zjeść co zwiedzić w jakim cofiku zatrzymać się na kawę i dobrej jakości roślinę.

Ja od ciebie chcę
7 tys zł netto

Wchodzisz w to ??
Marcin Marczewski (emem)
Marcin Marczewski (emem)
somsiad napisał(a): Z uwagą przeczytałem relację z debaty w Polskie Radio Wrocław, w której redaktor naczelny Bolec.Info – Marcin Marczewski – mówi o „obronie niezależnych mediów”. Brzmi to podniośle, tylko że rzeczywistość lokalnych portali wygląda znacznie mniej romantycznie.

Rzeczywistość lokalnych mediów rzeczywiście nie wygląda romatycznie. Problemów jest wiele i jest to o wiele bardziej złożone. Lokalne media są bardzo zróżnicowane.
Oczywiście Czytelnicy to chcieliby za darmo tony materiałów dziennikarskich, własnego autorstwa z rozbudowanym materiałem zdjęciowym i wideo. I jeszcze, żeby czasem żadna reklama się nie wyświetliła, bo przeszkadza w czytaniu.

Rzeczywistość jest jednak taka, że tworzenie materiałów to nie jest 5 minut, to często godziny pracy, za którą należy się wynagrodzenie, potrzebny jest sprzęt. Wreszcie potrzebna jest infrastruktura. To wszystko wymaga nakładów - pieniędzy za które się wszystko opłaci. I tutaj pojawiają się reklamy. Reklamy, które na lokalnym rynku mają też ceny lokalne.
Do tego dochodzi "konkurencja" urzędowa - urzędnicy produkują materiały, na sprzęcie który urząd może kupić od ręki, a wydawca niezależny musi najpierw zarobić (a wcześniej opłacić pracowników).
Urzędy oczywiście mogą zlecać publikacje swoich treści mediom komercyjnym i coraz częściej to robią - i tak to powinno wyglądać, ale nie mogą oczekiwać, że dzięki takim zleceniom media komercyjne będą bardziej przychylne. My zawsze zastrzegamy, że zlecenie urzędowe nie oznacza, że nie będzie z naszej strony krytyki.

Sytuacja mediów lokalnych nie jest łatwa m.in. ze względu na ograniczone źródła finansowania i lokalną specyfikę działalności. My na szczęście w miarę się zabezpieczyliśmy, dzięki czemu możemy działać i działamy od 22 lat.

Mam też świadomość, że wielu Czytelników nie rozumie jakie są zasady działania lokalnych mediów, chcą wszystko za darmo a najlepiej to jeszcze, żeby ich na imprezkę z piwem zapraszać itd. A niektórzy po prostu hejtują, bo jakiś artykuł im się nie spodobał. No tak jest i w pełni to akceptuję :-)
Redakcja Bolec.Info.
~~Kupiłem nick gość
Czy siedzenie wygodnym fotelu , pijąc świeżo parzoną kawę i kopiując artykuły ze stron policyjnych to wymaga jakiegoś wysiłku ??

Bo tak czyni twój tata … każdy rozumie że chłop nie jest młody … ale kopiowanie z innych stron to już podchodzi pod bubel.

Jak Kaźmierz nie ma już na to sił i odwala bubel , to niech pojedzie do Wietnamu i na stare lata się zabawi.
~~Rdzawobrązowy Różanecznikgość
Cos policja dolnosląska zawodzi i nie wrzuca niusow do skopiowania. Dzis opublikowano samochwalny pościk i info sukcesie tancerki...
Ale kaźmisz apeluje: ładna pogoda to nie tor wyscigowy!
~~Płomienisty Miskantgość
~~Piwonia ogrodowa napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Piwonia ogrodowa napisał(a): Apelować to ty sobie możesz u siebie w wiejskiej remizie a nie tu.

Mój apel nie jest kierowany do ciebie i tobie podobnych hejterów plotkarzy , tu jest twoje miejsce i tu możesz się dowartościować .
Miłego dnia .
O plotach to ty tu raczej nie pisz bo wiemy jak traktowałeś własnego bratanka i kolegę z Koziej Górki.

Plotkuj , obgaduj tobie na tym nędznym forum wolno więcej , niezalogowany . Odpowiedzi zalogowanego nie puszczają .