Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sprawa zarżniętej w Szczytnicy sarny dziś w magazynie "Reporterzy"
~~Barwinkowa Trzmielina niezalogowany
6 maja 2026r. o 11:16
A co mieli wezwać do niej helikopter ?Zwierzę ze złamaniami i wewnętrznymi obrażeniami- jedyna słuszna decyzja.
0 Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Sczerniała Portulaka niezalogowany
6 maja 2026r. o 11:30
To jak serial Klan. Nigdy się nie skończy.
29
Bernard
6 maja 2026r. o 12:04
~~Barwinkowa Trzmielina napisał(a): A co mieli wezwać do niej helikopter ?Zwierzę ze złamaniami i wewnętrznymi obrażeniami- jedyna słuszna decyzja.

Można po prostu wezwać weterynarza (po to gmina ma z nim umowę), można zawołać kogoś doświadczonego w ocalaniu, zamiast w zabijaniu zwierząt (do Klekusiowa było 3 km). To zresztą niektórzy kierowcy zrobili, ale cóż...
Można tez nabijać się i pisać o wzywaniu śmigłowca.

Może po tej historii policjanci i myśliwi do podobnej takiej sytuacji podejdą inaczej. Ostatnio znaleziono na ulicy w Bolesławcu malca, który był na gigancie ze żłobka. Policjanci odprowadzili go do żłobka, nie patrzyli bezczynnie na to, aż jakiś miły pan lubiący małych chłopców się nim zaopiekuje. Widać refleksję!

bobrzanie.pl
~~Ciemnoczekoladowy Oczar niezalogowany
6 maja 2026r. o 14:09
Bardzo profesjonalne dziennikarskie słowo "zarżniętej". Ani nie odzwierciedla stanu faktycznego wydarzenia ani to jakoś tak poprawne medialnie.
~~B niezalogowany
7 maja 2026r. o 10:55
Wielkie halo, w lasach ich pełno - dzikie zwierzę, wpadło pod samochód i tyle. Szkoda, że jak dzieci nienarodzone mordują, to nie ma krzyku.
~~Kupiłem nick niezalogowany
7 maja 2026r. o 11:02
Bernard ,,, naprawdę ?? Odgrzewacie starego kotleta? … zobacz ile teraz zginie zwierząt w puszczy solskiej lub zostanie ranne po poparzenia.

Ech
~~Kupiłem nick niezalogowany
7 maja 2026r. o 11:05
Bernard … i przez taki paradoks jaki jest z tym myśliwym , ludzie mają znieczulicę i nie zatrzymują się widząc leżącą sarnę przy poboczu lub inne zwierzę.
29
Bernard
7 maja 2026r. o 11:16
~~Kupiłem nick napisał(a): Bernard ,,, naprawdę ?? Odgrzewacie starego kotleta? … zobacz ile teraz zginie zwierząt w puszczy solskiej lub zostanie ranne po poparzenia.

Ech

Nadleśnictwo Józefów, w którym palił się las, jeszcze miesiąc temu występowało o odstrzał bobrów i rozbiórkę ich tam...

Myślisz, że las podpaliły bobry? Ja obstawiam sarny.

Dopisane 07.05.2026r. o godz. 11:16:

~~Kupiłem nick napisał(a): Bernard … i przez taki paradoks jaki jest z tym myśliwym , ludzie mają znieczulicę i nie zatrzymują się widząc leżącą sarnę przy poboczu lub inne zwierzę.

A ja znam osobiście trzy przykłady ludzi, którym to zdarzenie uświadomiło procedurę zachowania się w takich przypadkach i konsekwencje prawne jej olania.

bobrzanie.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy, obraźliwe zwroty lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.