REKLAMA
BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu Miał być park krajobrazowy... Będzie kopalnia?
BolecForum Bolecnauci komentują

Miał być park krajobrazowy... Będzie kopalnia?

148 odpowiedzi strona 19 z 19
~~Kupiłem nick gość
Nie , nie pracuje w górnictwie. Jak Ciebie to tak interesuje to pracuje w coofyshoopie sprzedaje legalnie konopie indyjskie. Górnictwo to ciężka praca i wielki szacunek dla tych osób.
~~Srebrna Choinagość
~~Kupiłem nick napisał(a): Nie , nie pracuje w górnictwie. Jak Ciebie to tak interesuje to pracuje w coofyshoopie sprzedaje legalnie konopie indyjskie. Górnictwo to ciężka praca i wielki szacunek dla tych osób.

Ja natomiast pracuje i jest to tutaj wielki zarzut. Jeżdżę na konferencje naukowe i też stąd wiem jak w kiepskiej kondycji jest polskie górnictwo (poza oczywiście gigantami). Prawie nie dokumentuje się nowych złóż, te co są albo w lasach, albo na terenach rolnych, gdzie właścicieli wielu i każdy chce na nim zarobić tyle co to całe złoże warte, albo na terenach chronionych, albo co już jest największą paranoją wybudowano na nich osiedla. I oczywiście wszystkie są nie do ruszenia. Te jedyne dostępne, które zostały spotykają się z dokładnie takim samym podejściem jaki reprezentuje Pani z artykułu. Dziennikarze zawsze po stronie takich Pań, no bo wiadomo chwytliwy temat, pokrzywdzona biedna kobieta przez niedobrego przedsiębiorcę. Wszędzie ten sam scenariusz, naprawdę to nie doprowadzi do niczego dobrego. Z surowców korzystamy cały czas, niedługo zacznie ich brakować po prostu. Wiem wiem są Chiny tam wszystko mają w dużych ilościach. Serio tego chcemy?
~~Srebrna Choinagość
Ja natomiast pracuję w górnictwie i jest to tutaj wielki zarzut. Jeżdżę na konferencje naukowe górnicze i wiem w jak kiepskiej kondycji jest polskie górnictwo (poza gigantami). Nowych złóż się w Polsce prawie nie dokumentuje, te co są udokumentowane, zlokalizowane są albo w lasach, albo na terenach chronionych, albo na prywatnych polach rolników (gdzie każdy chciałby za działkę tyle co to całe złoże warte), albo co jest największą paranoja, bo złoża w Polsce nie są w ogóle chronione, wybudowane są na nich osiedla. Pozostałe spotykają się wszędzie z taką samą reakcją na plan wydobycia jak tu, oburzeni mieszkańcy, dziennikarze podchwytujący temat, bo biedna pokrzywdzona kobieta przez bezwzględnego przedsiębiorcę, to się lubi czytać. Surowców niedługo zacznie nam brakować po prostu. Wtedy też będzie o czym pisać, pewnie!
~~Kupiłem nick gość
~~Srebrna Choina napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Nie , nie pracuje w górnictwie. Jak Ciebie to tak interesuje to pracuje w coofyshoopie sprzedaje legalnie konopie indyjskie. Górnictwo to ciężka praca i wielki szacunek dla tych osób.

Ja natomiast pracuje i jest to tutaj wielki zarzut. Jeżdżę na konferencje naukowe i też stąd wiem jak w kiepskiej kondycji jest polskie górnictwo (poza oczywiście gigantami). Prawie nie dokumentuje się nowych złóż, te co są albo w lasach, albo na terenach rolnych, gdzie właścicieli wielu i każdy chce na nim zarobić tyle co to całe złoże warte, albo na terenach chronionych, albo co już jest największą paranoją wybudowano na nich osiedla. I oczywiście wszystkie są nie do ruszenia. Te jedyne dostępne, które zostały spotykają się z dokładnie takim samym podejściem jaki reprezentuje Pani z artykułu. Dziennikarze zawsze po stronie takich Pań, no bo wiadomo chwytliwy temat, pokrzywdzona biedna kobieta przez niedobrego przedsiębiorcę. Wszędzie ten sam scenariusz, naprawdę to nie doprowadzi do niczego dobrego. Z surowców korzystamy cały czas, niedługo zacznie ich brakować po prostu. Wiem wiem są Chiny tam wszystko mają w dużych ilościach. Serio tego chcemy?

Wszystko pięknie cacy … ładnie to napisałeś i się z wszystkim prawie zgadzam tylko z jedną kwestią się nie zgadzam. Może i Chiny mają wszystko ale na pewno jednego zaczyna im brakować … a mianowicie za piach płacą jak za złoto … kradną piach wydobywając go blisko Tajwanu albo z Pacyfiku albo z morza , że w Tajwanie usuwają się domy.
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.
REKLAMA