BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu UOKiK kontroluje firmy z naszego powiatu
BolecForum Bolecnauci komentują

UOKiK kontroluje firmy z naszego powiatu

12 odpowiedzi strona 2 z 2
~~Łysygość
Nie wiem, mnie przyjmowali pokolei, a pracowałem w trzech z nich, Warunki płacowe trochę inne a jak ktoś miał kwalfikacje to mógł negocjować
~~Złota Jeżówkagość
Wątpię, aby firmy zawierały coś takiego na piśmie. Raczej obserwują rynek pracy i wynagrodzenia u konkurencji i tym się kierują zatrudniając pracowników, nie oferując wynagrodzeń ani znacznie wyższych, ani też znacznie niższych niż inne podmioty na rynku. Zagraniczne firmy zawsze tak robiły. To nie jest zmowa, to jest zwyczajna obserwacja rynku.
~~HTgość
Kaza z tych firm to plant, ktory wisi pod jakas centrala gdzies, gdzie podejmowane sa decyzje o wszystkim, rowniez polityce placowej. Centrala zleca benchmarking, analizuja otrzymane dane, wysylaja wytyczne po plantach i tyle. Zmowa?! Taaaa..
~~Złota Jeżówkagość
~~JANEK napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zgniłozielony Szarłat napisał(a): Jest dogadane.

To prawda. Po zmianie pracy na rozmowie w nowej firmie powiedziano mi że dzwonili z firmy obok i nie przyjmą ich byłego pracownika. Zmowa tylko co tego i tak nic im się nie zrobi pokazówka jak zawsze. Kraj absurdu wszystko na pokaz dla ciemnego ludu że niby coś się robi. To samo z inspekcja pracy , dostają cynka wcześniej że przyjadą kara niby jakaś musi być dostaną 6000zl dla nie poznaki reszta pod stołem i taki klimat w Polsce mamy. [

Żarty jakieś. Czy pracownik, to chłop pańszczyźniany będący czyjąś własnością?
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.
REKLAMA Spływ na byle czym!
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Spływ na byle czym!