REKLAMASINMAG zaprasza
BolecFORUM
+ nowy temat
REKLAMABricomarche zaprasza
Wróć do komentowanego artykułu We wtorek we Włodzicach Małych spotkanie w sprawie planowanej kopalni żwiru
BolecForum Bolecnauci komentują

We wtorek we Włodzicach Małych spotkanie w sprawie planowanej kopalni żwiru

35 odpowiedzi strona 3 z 5
Bernard
Bernard
~~Janusz napisał(a): zaraz Bernardzie...to mieszkańcy mają cos organizować?
jak ty to sobie wyobrażasz?...załatwią wynajem sali i wyślą pismo -zaproszenie do Romana i Barczyka?
na które tamci po prostu i tak nie przyjdą?
czy to nie oni powinni organizować spotkanie z mieszkańcami bo raczej to oni są dla nich a nie odwrotnie....

a może tak przypomnisz mi Bernardzie jakieś spotkanie Romana z mieszkańcami ...😉

Organizować? Oczywiście, że nie! Można się przecież spocić!
To ktoś ma coś organizować za mieszkańców, organizować mieszkańcom... a jak coś im się nie spodoba, to machać za nich łapkami i ruszać żuchwą.

Mieszkańcy przyzwyczaili władzę, że niczego od niej nie wymagają. Władza się uwłaszczyła, bo mieszkańcy jej na to pozwolili. Niezależnych działań i ruchów obywatelskich w tym mieście już nie ma. Aktywizm zdechł. I wszystkim z tym wygodnie. Bo winni są zawsze jacyś oni. A mieszkańcy niezainteresowani niczym, zanim cokolwiek się zdarzy, ponarzekają sobie anonimowo w sieci, kiedy już coś się zdarzy i będzie pozamiatane.

Ci ludzie we Włodzicach myślą o tym, co będzie. u nas narzekaniem zaklina się (bądź ignoruje) to, co jest.

Dlatego, cokolwiek dzieje się z mieszkańcami, z ich kasą i ich miastem, dzieje się tylko dlatego, że zasłużyli na to swoją obojętnością.
bobrzanie.pl
~~Januszgość
no czy czasem od lat o tym nie piszę?
oczywiście że sami mieszkańcy też mieli i mają nadal swój niechlubny udział ale nie odpowiedziałeś jak ci mieszkańcy mają wymóc na Romanie czy Barczyku spotkanie?....nie odpowiedziałeś na pytanie kiedy Roman spotkał się ostatnio z ''po pierwsze mieszkańcami''?
przecież w jego ślady poszedł i twój pracodawca...był czas kiedy jeden mamił mieszkańców obietnicami a drugi kupował kilka kilogramów kaszanki i trochę piwska by skusić ''elektorat''...
każdy z nich kiedy osiągnął swój cel o wszystkim ''zapomniał'' 😆
nieprawdą jest to co piszesz. Aktywizm nie ''zdechł'' Aktywizm zduszono .
Ale tu jest też trochę racji. Bo powiedz komu się chce ''kopać z koniem''? A twoja Bernardzie postawa?
Dlaczego nie opublikujesz nazwisk tych trzech kandydatów na dyrektora? Czy ty czasem też nie czekasz aż będzie ''pozamiatane''

przypominam ci że kiedy pisałem przed laty że Roman powinien zostać wywieziony ''na taczce'' posty były szybko wycinane.
Dlaczego? Bo tak jak kiedyś tak i dzisiaj jesteście ''przyspawani '' do ręki która was w części finansuje....
więc terazkiedy piszesz o tym że ktoś tam zawsze musi być winny to zastanów się ile winy jest w tobie ,ile w was samych...
Bernard
Bernard
~~Janusz napisał(a): no czy czasem od lat o tym nie piszę?
oczywiście że sami mieszkańcy też mieli i mają nadal swój niechlubny udział ale nie odpowiedziałeś jak ci mieszkańcy mają wymóc na Romanie czy Barczyku spotkanie?....nie odpowiedziałeś na pytanie kiedy Roman spotkał się ostatnio z ''po pierwsze mieszkańcami''?
przecież w jego ślady poszedł i twój pracodawca...był czas kiedy jeden mamił mieszkańców obietnicami a drugi kupował kilka kilogramów kaszanki i trochę piwska by skusić ''elektorat''...
każdy z nich kiedy osiągnął swój cel o wszystkim ''zapomniał'' 😆
nieprawdą jest to co piszesz. Aktywizm nie ''zdechł'' Aktywizm zduszono .
Ale tu jest też trochę racji. Bo powiedz komu się chce ''kopać z koniem''? A twoja Bernardzie postawa?
Dlaczego nie opublikujesz nazwisk tych trzech kandydatów na dyrektora? Czy ty czasem też nie czekasz aż będzie ''pozamiatane''

przypominam ci że kiedy pisałem przed laty że Roman powinien zostać wywieziony ''na taczce'' posty były szybko wycinane.
Dlaczego? Bo tak jak kiedyś tak i dzisiaj jesteście ''przyspawani '' do ręki która was w części finansuje....
więc terazkiedy piszesz o tym że ktoś tam zawsze musi być winny to zastanów się ile winy jest w tobie ,ile w was samych...

W czym problem, żeby grupa zainteresowanych sprawą mieszkańców wymusiła na radnych organizację spotkania albo zrobiła je sama, zapraszając kogo zechce w roli gościa?

Mówienie, że aktywizm zduszono znowu jest próbą zrzucenia winy na to, co ludzie pozwalają ze sobą robić, na jakichś "onych". My to nigdy jesteśmy winni, zawsze jacyś oni nam coś robią, jacyś Niemcy, ruscy, komuniści, pisowcy, kaowcy... A my im tylko pozwalamy albo współpracujemy, bo się chwilowo opłaca. Bo kopanie się z koniem wymaga jakiejś odwagi, determinacji, konsekwencji. A to wszystko wolimy sobie zostawić jednak na życie prywatne, zdecydowanie ważniejsze. Przy okazji często zapominając jak zaniechania w tym publicznym wpływają na prywatne.

No widzisz, tobie posty "wycinają". I już masz usprawiedliwienie. Chciałeś coś zrobić dla świata, posta opublikować...
bobrzanie.pl
~~Błękitnozielona Skalnicagość
Pisz Janusz, pisz . To że ciebie tną nie ma znaczenia. Kliki się liczą .
~~Januszgość
Wszystko co piszesz jest częściowo słuszne ale jak rozłożymy to na czynniki pierwsze i do każdego z nich podejdziemy indywidualnie zacznie to inaczej wyglądać i nie będzie to już takie ''kolorowe''
Oczywiście że życie prywatne jest dla każdego z nas ważniejsze ale czy po to by ono było lepsze i bardziej przyjazne ktoś tam kiedyś tam nie wybierał swoich ''reprezentantów''? No i jak to wygląda ? A skoro wygląda tragicznie to dlaczego ustanowiono prawo że takiego nie można odwołać i zastąpić innym? Pamiętasz może jak pisałem tu przed laty o tym jak załatwiono sprawę prezydenta pobliskiego Żagania? Tam właśnie poszła w ruch ''taczka'' a tu?
Kolejna kadencja umoczonego po uszy w układy Romana. Sam się wybrał? Kiedy ja często piszę o tym że powinien karnie odpowiadać za ''urzędniczą niegospodarność '' i nadużycie władzy twój szef co robi? Albo sam wycina albo robi to twoją ręką bo tak was ustawił . Przecież sam otwarcie pisał że przyjmując was do pracy dostaliście ''wytyczne''
Nawet teraz Bernardzie stosujesz uniki co aż ''bije po oczach''

piszesz o odwadze ,determinacji i konsekwencji w działaniu ....masz to?
uważam że nie ale to mogę trochę usprawiedliwiać tym że dbasz o swój ''stołek'' ...ale czy to nie stoi w sprzeczności z tym co innym wytykasz?
~~Januszgość
~~Błękitnozielona Skalnica napisał(a): Pisz Janusz, pisz . To że ciebie tną nie ma znaczenia. Kliki się liczą .

wiem o tym ....każdy ma prawo z czegoś żyć tylko inną kwestią jest to w jaki sposób pozyskuje kaskę...
jeśli kasa jest ''brudna'' tym samym ten kto z takiej korzysta sam jest ''brudny'' ...
a portal od dawna jest właśnie taki ...

cytując klasyka - ''z szamba nie zrobisz perfumerii'' 😉
Bernard
Bernard
~~Janusz napisał(a): Wszystko co piszesz jest częściowo słuszne ale jak rozłożymy to na czynniki pierwsze i do każdego z nich podejdziemy indywidualnie zacznie to inaczej wyglądać i nie będzie to już takie ''kolorowe''
Oczywiście że życie prywatne jest dla każdego z nas ważniejsze ale czy po to by ono było lepsze i bardziej przyjazne ktoś tam kiedyś tam nie wybierał swoich ''reprezentantów''? No i jak to wygląda ? A skoro wygląda tragicznie to dlaczego ustanowiono prawo że takiego nie można odwołać i zastąpić innym? Pamiętasz może jak pisałem tu przed laty o tym jak załatwiono sprawę prezydenta pobliskiego Żagania? Tam właśnie poszła w ruch ''taczka'' a tu?
Kolejna kadencja umoczonego po uszy w układy Romana. Sam się wybrał? Kiedy ja często piszę o tym że powinien karnie odpowiadać za ''urzędniczą niegospodarność '' i nadużycie władzy twój szef co robi? Albo sam wycina albo robi to twoją ręką bo tak was ustawił . Przecież sam otwarcie pisał że przyjmując was do pracy dostaliście ''wytyczne''
Nawet teraz Bernardzie stosujesz uniki co aż ''bije po oczach''

piszesz o odwadze ,determinacji i konsekwencji w działaniu ....masz to?
uważam że nie ale to mogę trochę usprawiedliwiać tym że dbasz o swój ''stołek'' ...ale czy to nie stoi w sprzeczności z tym co innym wytykasz?

I znowu to samo. Ależ ty jesteś nudny.

"ustanowiono prawo że takiego nie można odwołać i zastąpić innym"? Kto ustanowił takie prawo? Jeśli ta bzdura byłaby prawdą, to kto się na nie zgodził?

No tak. Ty piszesz, że ktoś powinien ponieść karę - mój szef powinien go ukarać. Proste! Zaraz go opierd...lę, że nie wykonał twojego polecenia : )

Ale skoro masz dowody, że ktoś jest "umoczony" i powinien ponieść karę, to dlaczego jeszcze nie dostarczyłeś ich prokuraturze i nie stalkujesz jej pilnując efektów pracy? Dlaczego ktoś ma to robić za ciebie?
Wiesz, że ukrywanie przestępstwa też jest przestępstwem?
bobrzanie.pl
~~Januszgość
Ja jestem nudny? Bernardzie jeszcze raz pytam - a ty? Czy ty nie jesteś nie tylko nudny ale i ubezwłasnowolniony?
Popatrz jak sam się zachowujesz nie odpowiadając na pytania które pośrednio i w ciebie uderzają. Mnie teraz zarzucasz ze nie zgłaszam ewentualnych przestępstw a jak zgłosiłem na Policję to co robił twój szef tojak to się skończyło? Czyżbyś nie pamiętał? A to co zrobił Mirek S. jak się skończyło? A ty ? Nie widzisz tego co robi Roman i jego klika i nic nie robisz. Twoje ''żarciki '' i próby wykpiwania są trochę ''cienkie''
Ani ja ani wy nie jesteście od tego by kogoś karać . Ale ja otwarcie nagłaśniam to czego wy się boicie.
To ja założyłem kilka tematów które wy zamknęliście z ''prędkością światła''
I ty teraz zarzucasz mi że ja czegoś nie robię? A ty co sam robisz oprócz wykonywania narzuconych ''wytycznych''
Ja nie ''stalkuję '' prokuratury?
CO TY UWAŻASZ ZA ''STALKING''...ty znasz podstawową definicję ?
Bernardzie ...ja wielokrotnie pisałem o tym że ci z Ratusza ,Starostwa ,Policji i wspomnianej prokuratury to wieloletni ''układ towarzysko -kolesiowski ''
ŚWIADCZĄ O TYM ODMOWY WSZCZĘCIA POSTĘPOWAŃ KARNYCH I STAWIANIA KONKRETNYCH ZARZUTÓW
Możesz mi tu napisać o jakimś konkretnym przypadku takiego postępowania?
Ja ci mogę podać przykład EWIDENTNEGO ZŁAMANIA PRAWA A TY MI NAPISZESZ JAK SPRAWA SIĘ ZAKOŃCZYŁA?
Pasuje?
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.
REKLAMA
REKLAMA Swisselement domy szkieletowe
REKLAMA