BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu Ile czeka się do lekarza w Bolesławcu i powiecie bolesławieckim? Kolejki NFZ – lipiec 2026
BolecForum Bolecnauci komentują

Ile czeka się do lekarza w Bolesławcu i powiecie bolesławieckim? Kolejki NFZ – lipiec 2026

24 odpowiedzi strona 3 z 3
~~wina Tuskagość
W Braniewie, PiSowski lekarz, w PiSwskim szpitalu ,zgodnie z dokumentacją, przepracowywał ponad 1000 godzin miesięcznie (miesiąc ma 744 godziny). W niektóre dni wspomniany lekarz miał wpisane 48, 62 lub 72 godzin w pracy.
~~Karmelowy Różanecznikgość
Długo się nie czeka ,jak się czyta kryminały ,wtedy czas szybciej leci.
~~Granatowoczarna Lobeliagość
Do lekarza się zachciewa a na wybory nie chodzita
~~Jasnopomarańczowa Bazyliagość
Najlepiej, gdyby ZUS zlikwidował płacenie składki zdrowotnej. Sami decydowalibyśmy gdzie się leczyć ( mogłoby np. w całej UE) i byłoby za co. A jak zdrowi, to składka by się gromadziła na naszym koncie w banku. Dlaczego posłowie, radni, decydenci nie walczą zawzięcie i zażarcie o nasze Polaków zdrowie ?
~~pytanie 1gość
~~Jasnopomarańczowa Bazylia napisał(a): Najlepiej, gdyby ZUS zlikwidował płacenie składki zdrowotnej. Sami decydowalibyśmy gdzie się leczyć ( mogłoby np. w całej UE) i byłoby za co. A jak zdrowi, to składka by się gromadziła na naszym koncie w banku. Dlaczego posłowie, radni, decydenci nie walczą zawzięcie i zażarcie o nasze Polaków zdrowie ?

Ty tak na poważnie ?
~~xxxgość
Ja w Bolesławcu na SOR czekałem na lekarza 10 godzin i się nie doczekałem ,bo nie wytrzymałem nerwowo i wypisałem się na własne żądanie !
~~Srebrnobiały Szczypiorekgość
Aby chorować u nas, musimy być przede wszystkim zdrowi. Ta maksyma wciąż aktualna. W Niemczech, jak się nie choruje przez rok, dostaje się najmniej 1000 euro zwrotu. W Polsce składka zdrowotna nie powinna być odprowadzana do Zusu, tylko na konto każdego pracownika. Konto byłoby aktywne tylko podczas ściągania za wizytę lekarską. Pieniędzy na leczenie byłoby multum. I to lekarze zabiegaliby za pacjentem, a nie odwrotnie, jak jest dzisiaj. Kiedy gruntowna reforma ?
~~cenzura gość
~~wina Tuska napisał(a): W Braniewie, PiSowski lekarz, w PiSwskim szpitalu ,zgodnie z dokumentacją, przepracowywał ponad 1000 godzin miesięcznie (miesiąc ma 744 godziny). W niektóre dni wspomniany lekarz miał wpisane 48, 62 lub 72 godzin w pracy.

Chłopina wstawał 48 godzin wcześniej do pracy dlatego dniówka wynosiła 72 godziny >
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.
REKLAMAZapraszamy
REKLAMA Spływ na byle czym!