Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Muzyka jakiej słuchamy.

1225
#Slayer nieaktywny
12 listopada 2006r. o 12:14
skorn napisał(a): Do jakiego gatunku by DB nie zakwalifikowac, to swiętny zespoł o czym świadczą dwie przedostatnie płyty (te z Barkerem na bębnach). Cięzar, szubkośc, technika - to co lubie w cieżkim graniu, ideologie mam gdzieś

Przecież DB nie ma żadnego podłoża ideologicznego.

Jak lubicie DB to posłuchajcie sobie takich zespołów jak Anorexia Nervosa albo Dragonlord (w Dragonlord śpiewa i gra Eric Petersen, gitarzysta Testament)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1271
#baker53 nieaktywny
12 listopada 2006r. o 12:22
Slayer napisał(a):
analcunt napisał(a):
Dimmu Borgir jest znane bardzo dobrze w europie jak i w ameryce. Inspiracje dimmu widać w twórczości innnych zespołów. Mało który zespół grający black metal sprzedał tyle płyt co oni. Growl Shagratha to mistrzostwo:D

1. Proszę, wymień te zespoły inspirujące się DB.
2. To że ich płyty tak dobrze się rozchodzą wcale nie świadczy o klasie zespołu (w końcu płyty Ich Troje też się dobrze rozchodzą). Poza tym masz jakieś dane dotyczące sprzedaży płyt? Podziel się.
3. Dimmu nie gra black metalu. Black metal to wczesny Bathory, Immortal, Mayhem, Darkthrone, Emperor, Satyricon (że wymienię tylko te najbardziej znane). I to są legendy black metalu, jeśli interesujesz się blackiem to powinieneś je znać, lub jak najszybciej poznać :)

pozdrawiam, życze miłego słuchania

To jest Melodic Black Metal...
211
skorn
12 listopada 2006r. o 12:28
Slayer napisał(a): Przecież DB nie ma żadnego podłoża ideologicznego.

tym lepiej

Ktoś napisał: Dragonlord

to jest dobry przykład zespołu wzorujacego się na DB ;)

<i>
1225
#Slayer nieaktywny
12 listopada 2006r. o 13:29
baker53 napisał(a):
Slayer napisał(a):
analcunt napisał(a):
Dimmu Borgir jest znane bardzo dobrze w europie jak i w ameryce. Inspiracje dimmu widać w twórczości innnych zespołów. Mało który zespół grający black metal sprzedał tyle płyt co oni. Growl Shagratha to mistrzostwo:D

2. To że ich płyty tak dobrze się rozchodzą wcale nie świadczy o klasie zespołu (w końcu płyty Ich Troje też się dobrze rozchodzą). Poza tym masz jakieś dane dotyczące sprzedaży płyt? Podziel się.
3. Dimmu nie gra black metalu. Black metal to wczesny Bathory, Immortal, Mayhem, Darkthrone, Emperor, Satyricon (że wymienię tylko te najbardziej znane). I to są legendy black metalu, jeśli interesujesz się blackiem to powinieneś je znać, lub jak najszybciej poznać :)

Mówisz o zespołach które wymieniłem czy o Dimmu?
Zespoły które wymieniłem to czyściutki black metal. Wyjątkiem może tu być płyta Mayhem - Grand Declaration Of War, gdzie panowie eksperymentowali (całkiem zresztą udanie) z elektroniką, czy też te bardziej progresywne płyty Emperora.
Jeśli już się upieramy aby szufladkować Dimmu Borgir, to prędzej wcisnąłbym go do szufladki z tzw. Symphonic Black Metalem (podniosła atmosfera, dużo monumentalnych klawiszy, etc, etc).. Do tej samej szufladki włożymy wtedy wspomniane przeze mnie Anorexie Nervose bądź też Dragonlord.
Scorn - Dragonlord w istocie gra muzykę podobną do Dimmu, ale Eric Petersen jest muzykiem lepszym od Silenoza i Galdera. Na pewno zresztą znasz Petersena z takiego zespołu jak Testament :)
Aha, moim zdaniem przedrostek "Melodic" jest nieco bezsensowny, bo przecież melodia musi być w każdym gatunku muzyki (no, może poza grind corem, hehe), w black metalu podana jest jedynie w bardziej odhumanizowanej formie ;)

Żeby nie było że się tak tego Dimmu uczepiłem - czy ktoś z obecnych tu fanów DB słyszał taki rewelacyjny zespół francuski jak Anorexia Nervosa? Przez wielu określani są mianem "ekstremalnego Dimmu Borgir" i trudno się nie zgodzić. REWELACYJNY średniowieczny klimat i miażdżący wokal to niewątpliwe atuty tego zespołu. Stronka zespołu - http://www.mother-anorexia.com/ , jeśli się nie mylę to są tam jakieś kawałki do zassania.
1271
#baker53 nieaktywny
12 listopada 2006r. o 13:37
Slayer napisał(a):
baker53 napisał(a):
Slayer napisał(a):
analcunt napisał(a):

Mówisz o zespołach które wymieniłem czy o Dimmu?
Zespoły które wymieniłem to czyściutki black metal. Wyjątkiem może tu być płyta Mayhem - Grand Declaration Of War, gdzie panowie eksperymentowali (całkiem zresztą udanie) z elektroniką, czy też te bardziej progresywne płyty Emperora.
Jeśli już się upieramy aby szufladkować Dimmu Borgir, to prędzej wcisnąłbym go do szufladki z tzw. Symphonic Black Metalem (podniosła atmosfera, dużo monumentalnych klawiszy, etc, etc).. Do tej samej szufladki włożymy wtedy wspomniane przeze mnie Anorexie Nervose bądź też Dragonlord.
Scorn - Dragonlord w istocie gra muzykę podobną do Dimmu, ale Eric Petersen jest muzykiem lepszym od Silenoza i Galdera. Na pewno zresztą znasz Petersena z takiego zespołu jak Testament :)
Aha, moim zdaniem przedrostek "Melodic" jest nieco bezsensowny, bo przecież melodia musi być w każdym gatunku muzyki (no, może poza grind corem, hehe), w black metalu podana jest jedynie w bardziej odhumanizowanej formie ;)

Żeby nie było że się tak tego Dimmu uczepiłem - czy ktoś z obecnych tu fanów DB słyszał taki rewelacyjny zespół francuski jak Anorexia Nervosa? Przez wielu określani są mianem "ekstremalnego Dimmu Borgir" i trudno się nie zgodzić. REWELACYJNY średniowieczny klimat i miażdżący wokal to niewątpliwe atuty tego zespołu. Stronka zespołu - http://www.mother-anorexia.com/ , jeśli się nie mylę to są tam jakieś kawałki do zassania.

Coś ten link do tej Anorexi nie chce dzialać :/ a jeśli chodzi o Melodic Black Metal to właśnie chodziło i o Dimmu Borgir...
1225
#Slayer nieaktywny
12 listopada 2006r. o 13:39
baker53 napisał(a): Coś ten link do tej Anorexi nie chce dzialać :/

mam firefoxa i śmiga, może też spróbuj spod tej przeglądarki?
1271
#baker53 nieaktywny
12 listopada 2006r. o 13:45
Slayer napisał(a):

też mam firefoxa hehe :)
1225
#Slayer nieaktywny
12 listopada 2006r. o 13:48
baker53 napisał(a):
Slayer napisał(a):

też mam firefoxa hehe :)

W takim razie nie wiem czemu nie działa, http://www.mother-anorexia.com/ adres jest poprawny.
PS. czy to pan Laiho spogląda z Twojego avatara, czy też wzrok mnie już zawodzi?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza