Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
3046
#sentinel nieaktywny
1 marca 2013r. o 21:23
Przemyslaw napisał(a): Nie jesteśmy na Ty .Pisząc do mnie proszę wyrażać się z należnym mi szacunkiem.

Po pierwsze, jak już kiedyś napisałem, w dyskusjach na forach internetowych, pomiędzy użytkownikami, nie ma obowiązku zwracania się do innych per Pan/Pani.

Netykieta :
"Nie należy się obrażać, jeśli ktoś zwraca się do nas „ per ty”, a nie w formie grzecznościowej, i nie należy się obawiać używania takiej bezpośredniej formy
."

Po drugie, na szacunek to trzeba sobie zasłużyć, przede wszystkim samemu szanować innych dyskutantów, bez ubliżania im.

Po trzecie, jeżeli mam zwracać się do ciebie z szacunkiem, na jaki zasługujesz (swoimi wpisami wobec innych), to wybacz ale nie przystoi mi, jako moderatorowi używać wobec innych użytkowników, słów niecenzuralnych :>

GG 2563898
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
1 marca 2013r. o 21:24
Rząd i sejm stracił kontrolę nad pieniędzmi podatników.Chciwość bez umiaru dała zgodę dla wszystkich -- festiwal nagród w pełni .
Wszystko zaczęło się od jednej nagrody Wandy Nowickiej.Jestem przekonany że niebawem wszyscy posłowie którzy głosowali w jej obronie będą pluli sobie w brodę .Codziennie ujawniane są coraz nowe źródła grabieży .Gdy dojdą wiadomości o służbach mundurowych , samorządach , spółkach skarbu państwa i samorządowych sumy będą w miliardach .My jako pierwsi i jako jedyni demaskujemy to zjawisko na taką masową skalę .
Złodzieje to jedyne słowo adekwatne do czynu .Zagrożone są emerytury , nie ma na leki dla ratowania życia .Nie ma dostępu do lekarzy specjalistów.
http://emerytury.wp.pl/kat,70480,title,Sa-nagrody-od-ZUS-Dla-urzednikow-po-4-tys-zl-dla-emerytow-po,wid,15370586,wiadomosc.html?fb_action_ids=3915517386943&fb_action_types=og.recommends&fb_source
=timeline_og&action_object_map={%223915517386943%22%3A438387812908204}&action_type_map=
{%223915517386943%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]&ticaid=110273

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ty niezalogowany
1 marca 2013r. o 22:29
Przemyslaw napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): (...)Zmoderowano 01.03.2013 godz.20:35 - powód: offtop
błędy cytowania, offtop, ubliżanie, złośliwości - to niektóre powody usuwania postów i nie pochlebiaj sobie, bo moderuję tu wszystkich, a nie tylko ciebie(sentinel)
>

Nie jesteśmy na Ty .Pisząc do mnie proszę wyrażać się z należnym mi szacunkiem.

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. On nie przysługuje "z urzędu".
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 marca 2013r. o 23:01
skorn napisał(a): ....

Proszę Was , kłótnia prowadzi na manowce .

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
1 marca 2013r. o 23:06
Nie widziałem sentinela, gdy falco permanentnie wylewał pomyje w tematach Przemysława. (...)

Zmoderowano 02.03.2013 godz.12:16 - powód: pomówienia :) (sentinel)

<i>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
2 marca 2013r. o 3:12
(...)Panie senitel życzę sobie aby Pan nie zwracał się do mnie per TY I NIE INGEROWAŁ W MOJE WPISY.Nie ma w nich wulgaryzmów i nie ma powodu do ich moderatorowania.Na Ty może Pan do mnie mówić gdy się Pan przedstawi i uzyska moją akceptację.Pan rości sobie prawo do przycinania wpisów a ja MAM PRAWO wybierania sobie znajomych.

Zmoderowano 02.03.2013 godz.12:14 - powód: Po pierwsze - pomówienia i nieuprawniona opinia (jak pisze Kazimierz ), a po za tym, tu nie jest koncert życzeń :)
Po drugie - sprawę wzajemnego zwracania się wyjaśniałem, a skoro tego nie rozumiesz, to Twój problem, moderował będę, jeżeli będzie naruszany regulamin
Po trzecie - sprawę powodów moderacji wyjaśniałem wcześniej - ubliżanie innym, też jest powodem moderacji, a nie tylko wulgaryzmy. (sentinel)

Zastosowana autokorekta

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
2900
#falco nieaktywny
2 marca 2013r. o 7:25
ty...PRZEMYSŁAWIE!!!!
A TAK OGÓLNIE OPRÓCZ CIEBIE, W DOMU WSZYSCY ZDROWI?

Dopisane 02.03.2013r. o godz. 07:25:

sorry za ,,capsa,, ale nie musiał być...heheheh

"bierz życie z każdym oddechem..."
2900
#falco nieaktywny
2 marca 2013r. o 7:54
skorn napisał(a): Nie widziałem sentinela, gdy falco permanentnie wylewał pomyje w tematach Przemysława. (...)

skornie :)nikt inny jak właśnie Sentinel nie ,,wygumkował,, obrazliwego postu Przemysława pod moim adresem ...zrobił to Hegemon więc ...?
ja wylewałem ,,pomyje,,?a co robi tu na forum wobec innych internautów wyżej wymieniony?
tylko dlatego że komuś coś obiecalem nie wklejam tego ,,postu Przemysława,, :)

Dopisane 02.03.2013r. o godz. 07:54:

przypominam wam też, że nie tak dawno po mojej krytyce nieobiektywizmu i kierowania sie niekiedy animozjami osobistymi byłem ,,moderowany,,

czy rozpaczałem?...
czy zmieniłem sposób pisania i wyrażania swoich poglądów?
żadna ,,moderacja,, tego nie zmieni a krytyka poddająca pod myślenie postępowanie moderatorów, napewno przyniesie skutek ...
powyższym postem ,kolejnym przykładem ,,w imię przyzwoitości,, popisał się ten co z nia samą ma niewiele wspólnego... :P

Zmoderowano 02.03.2013 godz.12:17 - powód: korekta cytowania, po moderacji cytowanego posta :) (sentinel)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza