Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Po co kościołowi pieniądze ?

~ niezalogowany
18 sierpnia 2015r. o 10:57
GosiaG napisał(a): zniszczenie chrześcijaństwa to tylko kwestia czasu.

Wielu tak mówiło. Jednak chyba nie wiesz o czym piszesz. Chrześcijaństwo jest obecnie najliczniejszą religią na świecie, ma takie fundamenty, że nic je nie zniszczy. Chyba, że czekasz na zniszczenie całego świata? A że to nastąpi to oczywiste i wcale nie jest to specjalnie odkrywcze.

Może nam zdradzisz jaką teraz ty reprezentujesz religię? Bo może to naturalne, że wieszczysz upadek innych religii? :) pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8375
#GosiaG nieaktywny
18 sierpnia 2015r. o 11:15
Przykro mi że nie moge Ci dogodzić,ale nie reprezentuję żadnej z religii - mogę siebie jedynie określić jako holistyczną gnostyczkę .Najbliższe są mi święte pisma przeznaczone dla naszej szerokości geograficznej , w tym " Biblia" -która zawiera zbiór wiedzy danej nam jako instrukcja obsługi człowieka ;)

Lilith ^^
~ niezalogowany
18 sierpnia 2015r. o 11:30
Także w tym wątku, jak w każdym, widać że ktoś kto nie wierzy w Boga osobowego, uwierzy w dowolną bzdurę. A Panienka to już zupełna skrajność nawet wśród "agnostyków". Wierzy każdą najbardziej piramidalną brednię, jeśli tylko nie mówi o Bogu. Fakt, że te rojenia są wewnętrznie sprzeczne i niezgodne z logiką elementarną, nigdy im nie przeszkadza
8375
#GosiaG nieaktywny
18 sierpnia 2015r. o 11:39
A może bóg osobowy , ma szczególny plan co do Panienki ?
Więcej wiary :D

Lilith ^^
~ niezalogowany
18 sierpnia 2015r. o 11:40
GosiaG napisał(a): . Upadek czy tam jak wolisz , zniszczenie chrześcijaństwa to tylko kwestia czasu. I dla mnie faktem jest to ,że ci sami którzy walczą z islamem -walczą z chrześcijaństwem ;)

Upadek chrześcijaństwa to upadek całej cywilizacji - nawet ci nawiedzeni ...e co niszczą chrześcijaństwo o tym dobrze wiedzą. I jak przystało na jawnych bądź skrytych satanistów, nawet to im nie przeszkadza - wręcz przeciwnie!
Mam dla ciebie smutne wieści - świat upadnie a chrześcijaństwo pozostanie.
I zło razem z większością ludzi zniknie razem ze złym światem.
Tylko chrześcijanie przetrwają!

Ci co walczą z chrześcijaństwem w ukryciu popierają islam. Kalifat w Libii, Syrii, Iraku tak naprawdę kto utworzył? Obama i jego sojusznicy! Kto wspiera Iran? Przypadkowo?

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
18 sierpnia 2015r. o 11:43
GosiaG napisał(a): A może bóg osobowy , ma szczególny plan co do Panienki ?
Więcej wiary :D

Bóg ma plany co do wszystkich, ale nie narzuca się siłą!
Pomaga tym co go o to proszą, inni sami własnym działaniem gotują sobie piekło. Przeważnie już tu na ziemi. A potem nawet zdarza im się winić o to Boga.
~ niezalogowany
18 sierpnia 2015r. o 11:49
Chrześcijanie, protestanci czy islamiści. Co za różnica. I tak wszyscy modlimy się do tego samego Boga. A cz naszym znakiem jest znak krzyża czy też bijemy głową w ziemię kilka razy dziennie nie ma tu żadnego znaczenia. Ludzie lubią sobie komplikować najprostsze sprawy. A to że Bóg jest dobrocią jest proste jak drut. I tego należy się trzymać. Być dobrym w imię Boże. I tylko tyle. Jeśli któraś z religii popycha ku zbrodni to znaczy że w tym momencie błądzi.
8375
#GosiaG nieaktywny
18 sierpnia 2015r. o 11:49
~ napisał(a):
Pomaga tym co go o to proszą, inni sami własnym działaniem gotują sobie piekło. Przeważnie już tu na ziemi. A potem nawet zdarza im się winić o to Boga.

Ja wolę dziękować , ale prawie się zgadzam xD

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza