Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Sami kręcimy na siebie bat

~~Niebieskozielony Bodziszek niezalogowany
22 czerwca 2020r. o 20:28
Jakubiak jest w porządku. Mnie się on podoba. Szans nie ma żadnych ale to mądry gość.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
22 czerwca 2020r. o 20:39
~~Sepiowa Ułudka napisał(a):

.......................Bosak sponsorowany jest przez Ruskich


ja pierdzielę!!!!
do czego to doszło ...;)

ale zaraz ...

może załatwi w końcu powrót na ziemię ojczyźnianą wraku ''tutki'' skoro ma tam przyjaciół ...hahaha
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnoróżowy Jesion niezalogowany
22 czerwca 2020r. o 22:39
PanM napisał(a): Widzisz Iglico co zrobiła z Ciebie globalizacja .Nie szukasz towaru szukasz ceny.
A przecież 30 - 40 PLN to mniej niż 10 €
Powiadasz słonina natarta papryką -- a w rzeczywistości to słonina dojrzewająca .Wymagająca sporego nakładu pracy , czasu , wiedzy i kosztów.
Słonina natarta mieszanką z przypraw pozostawiona w odpowiednich warunkach do dojrzewania. Dopiero wtedy staje się maślana i pyszna.
Boczek wędzony -- to nie ten sam boczek o w markecie nastrzyknięty konserwantami zamoczony w tzw płynie wędzarniczym .Sztucznym preparacie robiącym złudzenie wędzarni.
To świeży boczek przygotowany w zalewie jarzynowej z przyprawami a potem wędzony prawdziwym dymem na zimno lub gorąco / tu dowolność/ na drewnie
owocowym .Przy wędzarni ktoś musi pracować a to też kosztuje bo ludzie pracują aby żyć.

Najmniej wiem o kaszance bo sam jej nie robię.

Szoku powinieneś dostawać gdy widzisz kiełbasę za 15 PLN na myśl z czego ona jest
zrobiona.
Pozdrawiam


Dziwny człowieku tyle wyrobów co ja zrobiłem w swoim życiu to nigdy nie przejesz Kilo kaszy kosztuje 2 zł jak ją zaparzysz to robi się z niej drugie tyle do tego dodajesz krew ,podroby i głowiznę oraz przyprawy, wyprodukowanie 1 kg takiej kaszanki to 7-8 zł z tą dojrzewającą słoniną to się nie ośmieszaj .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Granatowoszara Maciejka niezalogowany
22 czerwca 2020r. o 23:24
Panie M ale poleciałeś po bandzie ,TAK DZIAŁA NIEWIDZIALNA RĘKA RYNKU

panie M to nie te czasy ,one już minęły

teraz tucznik ile jest hodowany ?

nawet u gospodarza .

Masz Pan ponad 70 i ciesz się że możes z
sobie dobrze podjeść

a z tą nazwą kiełbasa to masz rację

ale normy wyrobów zostały zmienione po 89

a po wstąpieniu do junii to ślimak został rybą ,

a marchewka owocem za sprawą francuzów


wiem że te sprawy są dla pana znane.

sela wi ,cz jakoś tak jak mawiają francuzi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kirowy Przypołudnik niezalogowany
26 czerwca 2020r. o 22:42
Tępe barany do zarżnięcia za miskę kartofli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.