Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Pieczywo

~~ niezalogowany
31 maja 2017r. o 22:54
Problem polega na tym,że już nie można kupić czystej mąki.Piekarnie biorą mieszankę gotową do wypieku.I jak ma być dobry chleb.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ja niezalogowany
31 maja 2017r. o 23:16
W sklepie Eko na Asnyka koło Chrobrego/Tysiaclecia syf w sklepie niemiłosierny, az rzygać się chce, przestaliśmy tam chodzić. Kiedyś tam chodziłam jedynie po chleb Jarmen z Tomaszowa, jeszcze był z względnym składem, bez polepszaczy i gówna w składzie, ale ostatnio tylko połka pusta po tym chlebie, a w koszach za przeproszeniem pseudo pieczywo dla motłochu, jakaś tandeta.
Najbadziwniejszy chleb mają w polo-martetach dno dna, a ciemniaki to kupują i wcianają... a potem dziwią się, ze chorują...
albo syfiasty ze Zgorzelckiej, z polepszaczami teraz to tam taniocha i masówka.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
31 maja 2017r. o 23:28
Według zasady, co z oczu to z serca, nie przywiązuje wagi do tego, jak wytwarzane jest pieczywo. Nie mam na to żadnego wpływu. Może mi tylko smakować lub nie. W związku z tym, ostatnio jem je w minimalnych ilościach. A są dni, gdy w ogóle.
Okropnie natomiast mnie drażni, gdy widzę ludzi dotykających bułki gołymi rękami. Ostatnio widziałam fajny patent w lidlu, gdzie klient nie ma dostępu do pieczywa. Oj, jakby się to u nas przydało [img=1496265833_cstgagl.jpg]
[img=1496265853_6q2yw9o.jpg]

Klient przesuwa pieczywo łopatką na podajnik i dopiero, gdy zjedzie w jego kierunku, może je zabrać.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
1 czerwca 2017r. o 7:27
Jakość pieczywa jest fatalna, chleb ala bułka wrocławska bez smaku i marnej jakości do mnie nie trafia. Chleb z Warty do mnie nie przemawia, przestałem kupować i jedyny jaki toleruję to ten od Berezowskiego bądź od Walkowiaka ale mieszany. Jak mam okazję to kupuję kilka chlebów w Lubaniu a nawet w Niemczech podczas wypadu na zakupy. Nie do pomyślenia było abym kiedyś kupował chleb od Niemców, teraz to już smutny standard. Tęsknię za chlebem ze sklepów "Społem" w latach 80 - był smaczny, bez syfu i zwarty w środku.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Nina niezalogowany
1 czerwca 2017r. o 8:16
Można w piekarni kupić dobry chleb żytni lub mieszany .Czytać i nie oszczędzać na pieczywie .Pieczenie chleba w domu również nie jest uciążliwe ,mnogość wyboru odpowiedniej zdrowej màki .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza