k1p napisał(a): Przepis na dobrą kaszankę:
Folię aluminiową delikatnie smarujemy oliwą i kładziemy na to kaszankę.
Kiełbasę kroimy wzdłuż, ale nie przekrawamy całkowicie. W nacięcie wkładamy żółty ser.
Później kładziemy na to kilka kawałków cebuli pokrojonej
w piórka i dwa, trzy paski czerwonej papryki. Obsypujemy przyprawą do grilla. Zamykamy folie, ale nie ciasno. Tak, żeby środku było powietrze. I na grilla na kilkanaście minut. Gwarantuję, że ten, kto lubi kaszankę, zje ze smakiem. Zamiast warzyw można dać też kwaśne jabłka.
Racja,ja robię z jabłkami zarówno kaszankę jak i wątróbkę [po berlińsku],pycha i niech żałosne ,zgorzkniałe typy żrą zapieczone tanie kiełbasy dla psa z ostra musztarda bo dalej nosa nie potrafią i nie umieja nic porzadnego zrobić i zjeść.