Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Które LO po Gimnazjum I czy II?

~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 14:20
~Informacja I napisał(a): Elu,dziwne,że zadajesz po proste pytanie zaraz po publikacji rankingu PERSPEKTYW.I Lo jest na dwieście którymś miejscu w kraju.II LO poza klasyfikacją tygodnika.Chyba wystarczy.Czuję oddech Ciemnej Strony Mocy .

W moim pytaniu nie ma żadnego podtekstu. Rankingi swoją drogą i to dzięki temu zaczęłam się zastanawiać, ale chciałam poznać opinie uczniów. Interesuje mnie profil biol-chem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 14:39
Polecam,moja córka skończyła bio-chem w I LO.Dostała się na studia na jedną z renomowanych uczelni w Krakowie ,przygotowanie w tym liceum miała znakomite ,obroniła tytuł magistra celująco,na studiach radziła sobie bdobrze co oznacza ,ze nauka w I LO nie poszła na marne.Polecam,ale od razu zwracam uwagę ,tam się trzeba uczyć i jeszcze raz uczyć ,zeby mieć jakieś osiągnięcia.

Zmoderowano 17.01.2014 godz.18:03 - powód: błędne i zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 14:50
, a ja plecam II LO mój syn ukończył to LICEUM skończył studia na UJ i pracuje w Ministerstwie
~Jan niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 14:53
Do ILO idzie najzdolniejsza młodzież. To słychać czuć i widać, choćby po ostatnim ogólnopolskim rankingu ogólniaków. Nie jest tam tak miło, to fakt, jest nawet na ostro. Ale czy nauka w szkole średniej to musi być jedno pasmo bezstresowych, miłych wrażeń relacjonowanych do znudzenia w lokalnym serwisie ?
~Nie warto... niezalogowany
16 stycznia 2014r. o 22:38
W dzisiejszych czasach nie watro iść do Liceum!Sama kończyłam kiedyś LO, potem zrobiłam studia i niestety muszę uznać ,że właściwie to wszystko było bez sensu, lepiej iść do Technikum, by zdobyć zawód i potem iść dalej, bo czasy nie są najlepsze, studia nie gwarantują nam świetlanej przyszłości i super pracy, a zawód zawsze może się przydać i z nim jest łatwiej!LO to nie jest żaden prestiż, a takie same osiągnięcia można mieć w Technikum-gdy ktoś chce się uczyć, to nie ma większego znaczenia gdzie pójdzie.
~ niezalogowany
17 stycznia 2014r. o 13:15
.Brawo brawo brawo i to jest szczera i mądra wypowiedź która jest rzeczywistością w dzisiejszych czasach prawda tak wlaśnie jest jestem stażystka w Urzędzie Pracy l miejsce zajmują bezrobotni bez żadnych kwalifikacji a ll to większość po ogólniaku zero technicznego przygotowania więc większość podejmuje pracę takie jak barman-kelner ,sprzedawca niestety taka jest prawda pa technikum wiekszy jest wybór bo uczą kierunkowo
~ niezalogowany
17 stycznia 2014r. o 14:30
~ napisał(a): .Brawo brawo brawo i to jest szczera i mądra wypowiedź która jest rzeczywistością w dzisiejszych czasach prawda tak wlaśnie jest jestem stażystka w Urzędzie Pracy l miejsce zajmują bezrobotni bez żadnych kwalifikacji a ll to większość po ogólniaku zero technicznego przygotowania więc większość podejmuje pracę takie jak barman-kelner ,sprzedawca niestety taka jest prawda pa technikum wiekszy jest wybór bo uczą kierunkowo

Jak ktos jest za słaby na studia na porzadnej uczelni typu UJ,UWar,AM,UWr,to po co sie pcha do I LO? Do Technikum i tyrać.Wiadomo kazdemu ,ze żadne liceum nie daje zawodu,liceum to jest przygotowanie na studia i tylko temu służy ,jezeli ktoś tego nie wie to jego strata.
~ niezalogowany
17 stycznia 2014r. o 18:44
Wybór liceum to była najtrudniejsza decyzja w moim życiu. Wybrałam II LO i jestem mega zadowolona. Jestem w mat-fiz i wgl nie żałuję. Może dlatego,że do I LO wróciła p.Misura. W szkole panuje miła atmosfera. Nauczyciele są super. Chcą cię przede wszystkim nauczyć. :) ;) Naprawdę,z głębi serca polecam to liceum,ponieważ jest fenomenalne !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza