inetwlan napisał(a):~ napisał(a): W tej restauracji jest tylko fajne miejsce. Niestety moim osobistym zdaniem, smacznie się tam nie zje. Tak jak i w większości restauracji w Bolesławcu. No cóż, kucharz górnik, itp, itd.
Witam
Nie każdy kto się kształci jest dobry w swym zawodzie, Nikifor czy inni artyści i rzemieślnicy jemu podobni nie mieli żadnych szkół, żadnego wykształcenia w kierunkach które reprezentowali a byli i są sławni i wybitni.
Wydaje mi się że po pierwsze trzeba chcieć, a następnie włożyć serce w to co się robi i jeśli nie sukces to przetrwanie gwarantowane.
Prowadzę działalność od 1986r i wiem że nie jest łatwo, zwłaszcza w obecnym okresie, wystarczy jednak uczciwe i przyjazne podejście do klienta i da się wyżyć. O oszczędnościach raczej myśleć nie można do puki koszty pracy będą tak wysokie jak u nas, a kwota wolna od podatku tak niska, Vat 23% też miał być przejściowo na rok może dwa. To wszystko dobija przedsiębiorców i nie stać ich na wykwalifikowaną kadrę, która notabene wyjechała w większości za granicę, choć wykształcenie zdobyła w kraju.
Nasza władza dąży chyba do tego by wyludnić całkowicie Polskę a potem sprzedać za bezcen.[img=1426955465_5068ote.jpg]
~Beata napisał(a): Pani Basia powinna zrozumieć że najwyższa pora na zmianę kucharza-nie ma co się litować nad bratem- on raczej już nie zacznie gotować dobrze.