Koncepcją artysty było zrobienie dużej rzeźby z dużymi płaskimi powierzchniami, by sprawdzić jak się ona zachowa w procesie wypalania.
Był to eksperyment przed planowanym na ten rok wypaleniem "Garnca Grobelnego", na wzór niegdysiejszej atrakcji naszego miasta - "Garnca Joppego".
Jak widać koncepcja została zrealizowana i przedsięwzięcie całkiem zgrabnie się artyście udało. Wyszła forma dość kontrowersyjna. Ja tam oprócz waginy dostrzegam też motyw falliczny. Ale to pewnie dlatego że mi się "wszystko kojarzy" :D
To chyba dobrze że nie da się obok tego tworu przejść obojętnie. Zmusza on do chwili refleksji. I taka chyba jest właśnie rola sztuki. A to czy autor miał coś konkretnego na myśli projektując akurat takie kształty pozostanie jego słodką tajemnicą.
ani to ładne , ani twórcze , ale jak już jest i musiało się pojawić , nie wiem czemu ... to powinno w jakimś miejscu odpowiednim , a nie jest , co widać nawet ,po powyższych komentarzach . Ja bym to widział gdzieś przy lesie ,albo najlepiej na ebay wystawić może ktoś kupi jako pomnik męczennic sexualnych :D
Czy naprawdę sztuka Bolesławca umarła ??
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.