Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~mir.ko niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:27
fobiak napisał(a):
~mir.ko napisał(a):

może, ale otwarcie ich rynku pracy dla nas, nastąpiło gdy razem znaleźliśmy się w unii. gdybyśmy nie weszli mogło by do tego nie dojść

nie przesadzaj, niemcy zablokawali nam swoj rynek pracy ...

skorzystały z przysługującego w unii ograniczonego okresu przejściowego. nie z własnego widzimisie

Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~majętny Stef niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:37
~mir.ko napisał(a):

skorzystały z przysługującego w unii ograniczonego okresu przejściowego. nie z własnego widzimisie

A co to za tajemniczy ludzie wprowadzili okres przejściowy w UE?
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:43
fobiak napisał(a): jeden gloopek gloryfikuje banderowcow, drugi niemcow

ja do wojny ty doopku, a czym ja bym walczyl, proca? mi zwisa ukraina do kolan, rosja troche wyzej a niemcy do kostek. ja sobie nie daje pluc w oczy tylko, zadna swinia mi nie wmowi, ze upa nie mordowala polakow, dazac do calkowitej zaglady polakow. tak samo niemcy, nie beda mi pod domem stawiac plyt pamiatkowych z wyssanym z palca sauerem, nie stawiajac, ani jednej plyty pamiatkowej polakowi zamordowanemu w naszym miescie przez niemcow (chociaz jednego z 6 milionow).
do wojny daza zlobiarze i tacy lizodoopki zlobiarzy jak ty.

Twoja wypowiedź mówi o tobie wszystko. Jesteś ograniczony prymityw i nieuk po trzech klasach. Nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem. Nie wspominając o prymitywnym stylu w jakim się wypowiadasz. Twoim celem jest sianie nienawiści?

Geopolitycznie, kulturowo, Ukraina jest już w Europie i w tej Europie nabierze odpowiednich standardów cywilizując wszelkie swoje radykalizmy. Kierunek zmian Ukraińcy wybrali podczas wyborów. Ani Rosja z putinkiem, ani takie elementy jak ty tego nie zmienią.
~mir.ko niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:48
~majętny Stef napisał(a):
~mir.ko napisał(a):

A co to za tajemniczy ludzie wprowadzili okres przejściowy w UE?

A co to za tajemniczy ludzie wprowadzili w ogóle otwieranie rynków pracy ? mogły być zamknięte do dziś.

~majętny Stef niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:51
Twierdzisz że Niemcy skorzystali z okresu przejściowego i nie oni go uchwalili.
To kto chciał tego okresu przejściowego że Niemcy łaskawie z niego skorzystali, bo mogli?
2161
#fobiak nieaktywny
12 listopada 2014r. o 17:51
nie ma takiego prawa unijnego
kazde panstwo samo broni swojego rynku, niemcy sie bali, przez 10 lat, ze polacy zaleja ich rynek a polacy juz byli dobrze usytuowani w innych krajach, przewaznie w irlandi i angli, jak nam otworzyli szlaban
ten sam problem (strach) wystapil u nich gdy wstepowala bulgaria i rumunia ale dla nich rynek juz nie blokowali
dzisiaj brak im wykwalifikowanych pracownikow, liczyli na, ze tam gdzie wywolali kryzys i zrujnowali gospodarki znajda sile robocza, ze gracy, wlosi i hiszpanie sie rzuca na niemcy i uzupelnia rynek pracy ale poludnowcom jekos sie nie widzi zasuwac na niemcow.
~mir.ko niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:52
czepiles sie fobiak tej UPA. a było ich ile 30 tys ? oczywiscie to nic ze 100 tys polaków pracowało dla SB.
~virgo niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:54

"Lubię Putina , a s xxm na opinie innych.."

Interesująca wypowiedź Nikity Michałkowa ( mam nadzieję ,że wiecie kto to Michałkow ?) o W.W. Putinie.Wypowiedź ma związek z nakręconym filmem o prezydencie Putinie. :D