Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~ niezalogowany
przedwczoraj o 19:53
j23 to cienki boluś ale kto takim by się przejmował .
To tak tępa dzida że nadaje się tylko na kołka w płocie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pomyśl matołku niezalogowany
przedwczoraj o 20:23
~~J23 napisał(a): Masz na myśli te „ustawki” Bodnarowsko/Tuskowe
niekonstytucyjne przejęcie pewnych urzędów,
Beknie mu się , już nie długo … tobie Janie też …

A ty co myślałeś że koalicja wygra wybory i zostawi na stanowiskach takich Kurskich ?
~~Karmelowy Dziewięćsił niezalogowany
przedwczoraj o 22:38
j23 to emeryt dorabiający
to inny (sort) moherowy
~~Płowobrązowy Szarłat niezalogowany
wczoraj o 6:17
pamiętacie ''Rejs''?...pamiętacie może pewien dialog?
może niezbyt dokładnie ale tak to pamiętam...

jeśli ktoś mój panie dzisiaj nie pije i nie przeklina to znaczy że niezbyt dokładnie śledzi sytuację w kraju...

w którym roku pojawił się ''Rejs'' nie pamiętam ale reżyser był prorokiem a Himilsbach głosem ludu...;D
dzisiaj mógłby powiedzieć to samo...;D
14240
M21W2
wczoraj o 9:11
~~Lucjanie czekamy napisał(a): ~~Przyjmuję ofertę - serio napisał(a): M21W2
Przekonasz mnie do głosowania na Trza****skiego jak mi podasz - 1 - słownie jedną reformę koalicji 13 grudnia
dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach .

To ja , i przykro mi że sprawiłeś iż muszę się wstydzić rozmowy z Tobą.
A tu kilka punktów o które prosisz.
1/-Zasiłek pogrzebowy podwyższony z 400 na 700 zł.
2/- in vitro finansowane z budżtu
3/- Podatek dochodowy płatny dopiero po otrzymaniu należności.
4/- Podwyżka systemowa dla nauczycieli 30%
5/- Podnisienie 500+ na 800+
6/- Utrzymanie 13 i 14 emerytur wraz z rewaloryzacją.
7/- Pełny darmowy dostęp do badań prenatalnych.
8/- Bezpłatny dostęp do tzw antykoncepcji awaryjnej
9/- Obniżenie podatku VAT dla sektora " BEAUTY"
10/- eLEKTRONICZNA WERSJAK PODRĘCZNIKÓW W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH PLUS SZAFKI DLA UCZNIÓW.
11/- Podniesienie funduszu alimentacyjnego z 500 na 1000 zł.
12/- Budowa większego terminala zbożowego w Gdańsku
13/- Możliwość powrotu do służby mundurowym zwolnionym po 2015 roku.
14/- Program aktywna mama , babciowe 1500 zł miesięcznie
15/- Urlop dla przedsiębiorców , zwolnienie ich z ZUS oraz 1/2 pnsji płacy minimalnej.
16/- Przywrócenie dla Polski funduszy Unijnych na inwestycje.
17/- zero zamrażarki u marszałka sejmu. / wszystkie wnioski dopuszczone pod obrady.
Wiem że kłamiesz i mimo tylu przykładów polecisz głosować na sutenera o kłamczucha . Ale dla czystości sumienia prosiłeś o JEDEN PRZYKŁAD.
Pozdrawiam.

PROSIE lUCJANIE TO PRZESŁAŁEM A tY NIE REAGUJESZ. jESTEŚ WIARYGODNY CZY NIE ?

Moje pytanie dotyczyło REFORMY a nie ŚWIADCZEŃ SOCJALNYCH .
CYTUJĘ - " Przekonasz mnie do głosowania na Trza****skiego jak mi podasz - 1 - słownie jedną REFORMĘ koalicji 13 grudnia ".
Nie chcę sobie robić kpin z człowieka który tak się " napracował " aby zdobyć sympatię u takich jak ty .

17/- zero zamrażarki u marszałka sejmu. / wszystkie wnioski dopuszczone pod obrady. TEN PUNKT POKAZUJE JAK LUDZIE POTRAFIĄ SIĘ OŚMIESZAĆ , REFORMA KOALICJI 13 GRUDNIA - SUKCES HOŁOWNI I TUSKA .

Wymienię tylko dodatkowe świadczenie których nie było za rządu PiS

1- n vitro finansowane z budżtu
2- Bezpłatny dostęp do tzw antykoncepcji awaryjnej
3-Możliwość powrotu do służby mundurowym zwolnionym po 2015 roku.
4 - Program aktywna mama , babciowe 1500 zł miesięcznie

ZERO REFORM - DOŁOŻENIE PARU ŚWIADCZEŃ SOCJALNYCH , obraz rządu KOALICJI 13 GRUDNIA .

" Urlop dla przedsiębiorców , zwolnienie ich z ZUS oraz 1/2 pnsji płacy minimalnej. "
Z tego powodu przedsiębiorcy " pieją z zachwytu " - przypomnę jak to jest naprawdę ;

" Urlop dla przedsiębiorców to możliwość skorzystania z dobrowolnego zwolnienia z opłacania składek ZUS (wakacje składkowe) za jeden dowolnie wybrany miesiąc w roku kalendarzowym. Zwolnienie dotyczy tylko składek na własne ubezpieczenie przedsiębiorcy, nie na ubezpieczenia pracowników. 1/2 pensji minimalnej to wysokość świadczenia chorobowego, które przysługuje pracownikowi w przypadku zwolnienia lekarskiego, a nie przedsiębiorcy. "

"Reformy w gospodarce narodowej to proces zmian, które mają na celu poprawę funkcjonowania gospodarki kraju, zwykle poprzez modyfikację polityk i regulacji, aby zwiększyć efektywność, stabilność i wzrost.
Głównym celem reform jest poprawa funkcjonowania gospodarki, co może obejmować różne aspekty, takie jak wzrost gospodarczy, redukcja bezrobocia, poprawa konkurencyjności, czy też zwiększenie dobrobytu społeczeństwa. "

Nie odpowiadałem aby nie ośmieszać tego SOCJALISTY ale skoro ktoś taki sam "MUNDRY " jak on prosi nie mogę
nie odpowiedzieć .
Baner jak wisiał tak wisi , idźmy na wybory aby za cztery lala nie trzeba było szukać JEDNEJ REFORMY KOALICJI 13 GRUDNIA .

dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach .

Dopisane 01.06.2025r. o godz. 09:11:

dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach POWIETRZA .
~~Jasnofioletowa Margerytka niezalogowany
wczoraj o 10:09
Najpierw wybieracie PO a później płaczecie że źle i wybieracie PIS i znowu płaczecie że źle więc wybieracie PO i znowu płaczecie że źle .Czy wy macie rozum ?
~~stary bolecnauta niezalogowany
wczoraj o 10:47
Ty plantatorku skoro chcesz tu popisać się pamięcią może napisz dlaczego Becia ''oborowa'' twierdziła że nie będzie nowych podatków a po dorwaniu się do koryta wprowadzili ponad 30 nowych.
Dlaczego ty śmieszny ,,związkowcu '' nie oburzasz się jak twój ,,związek'' zamiast zajmować się pracownikami wszedł w politykę i dlaczego jest winny podziału Polaków ,doprowadzenia do katastrofy gospodarczej .
O twoją przynależność partyjną z czasów wojska nie pytam bo i tak nie odpowiesz.
Dzisiaj zastępujesz tu godnie Urbana a nawet go przebijasz w tej swojej propagandzie.
14240
M21W2
wczoraj o 11:46
~~stary bolecnauta napisał(a): Ty plantatorku skoro chcesz tu popisać się pamięcią może napisz dlaczego Becia ''oborowa'' twierdziła że nie będzie nowych podatków a po dorwaniu się do koryta wprowadzili ponad 30 nowych.
Dlaczego ty śmieszny ,,związkowcu '' nie oburzasz się jak twój ,,związek'' zamiast zajmować się pracownikami wszedł w politykę i dlaczego jest winny podziału Polaków ,doprowadzenia do katastrofy gospodarczej .
O twoją przynależność partyjną z czasów wojska nie pytam bo i tak nie odpowiesz.
Dzisiaj zastępujesz tu godnie Urbana a nawet go przebijasz w tej swojej propagandzie.

NIE PYSKUJ , KARMY BRAK TROLLU HEJTERZE ???

&list=PLrVA1JTiza9VtByQkM7HV2GUzafZeIZ8O&index=10

Hej kto Polak na wybory , wybór jest prosty - ŻEBY POLSKA BYŁA POLSKĄ .

Dopisane 01.06.2025r. o godz. 11:10:

~~stary bolecnauta napisał(a): Dzisiaj zastępujesz tu godnie Urbana a nawet go przebijasz w tej swojej propagandzie.

Urban atakował ludzi Solidarności , teraz robisz to ty hejterze .

Miłej niedzieli

Dopisane 01.06.2025r. o godz. 11:46:

Jeżeli jeszcze nie byłeś na wyborach POSŁUCHAJ .

IDŻ NA WYBORY .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem