~~Lucjanie czekamy napisał(a): ~~Przyjmuję ofertę - serio napisał(a): M21W2
Przekonasz mnie do głosowania na Trza****skiego jak mi podasz - 1 - słownie jedną reformę koalicji 13 grudnia
dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach .
To ja , i przykro mi że sprawiłeś iż muszę się wstydzić rozmowy z Tobą.
A tu kilka punktów o które prosisz.
1/-Zasiłek pogrzebowy podwyższony z 400 na 700 zł.
2/- in vitro finansowane z budżtu
3/- Podatek dochodowy płatny dopiero po otrzymaniu należności.
4/- Podwyżka systemowa dla nauczycieli 30%
5/- Podnisienie 500+ na 800+
6/- Utrzymanie 13 i 14 emerytur wraz z rewaloryzacją.
7/- Pełny darmowy dostęp do badań prenatalnych.
8/- Bezpłatny dostęp do tzw antykoncepcji awaryjnej
9/- Obniżenie podatku VAT dla sektora " BEAUTY"
10/- eLEKTRONICZNA WERSJAK PODRĘCZNIKÓW W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH PLUS SZAFKI DLA UCZNIÓW.
11/- Podniesienie funduszu alimentacyjnego z 500 na 1000 zł.
12/- Budowa większego terminala zbożowego w Gdańsku
13/- Możliwość powrotu do służby mundurowym zwolnionym po 2015 roku.
14/- Program aktywna mama , babciowe 1500 zł miesięcznie
15/- Urlop dla przedsiębiorców , zwolnienie ich z ZUS oraz 1/2 pnsji płacy minimalnej.
16/- Przywrócenie dla Polski funduszy Unijnych na inwestycje.
17/- zero zamrażarki u marszałka sejmu. / wszystkie wnioski dopuszczone pod obrady.
Wiem że kłamiesz i mimo tylu przykładów polecisz głosować na sutenera o kłamczucha . Ale dla czystości sumienia prosiłeś o JEDEN PRZYKŁAD.
Pozdrawiam.
PROSIE lUCJANIE TO PRZESŁAŁEM A tY NIE REAGUJESZ. jESTEŚ WIARYGODNY CZY NIE ?
Moje pytanie dotyczyło REFORMY a nie ŚWIADCZEŃ SOCJALNYCH .
CYTUJĘ - " Przekonasz mnie do głosowania na Trza****skiego jak mi podasz - 1 - słownie jedną REFORMĘ koalicji 13 grudnia ".
Nie chcę sobie robić kpin z człowieka który tak się " napracował " aby zdobyć sympatię u takich jak ty .
17/- zero zamrażarki u marszałka sejmu. / wszystkie wnioski dopuszczone pod obrady. TEN PUNKT POKAZUJE JAK LUDZIE POTRAFIĄ SIĘ OŚMIESZAĆ , REFORMA KOALICJI 13 GRUDNIA - SUKCES HOŁOWNI I TUSKA .
Wymienię tylko dodatkowe świadczenie których nie było za rządu PiS
1- n vitro finansowane z budżtu
2- Bezpłatny dostęp do tzw antykoncepcji awaryjnej
3-Możliwość powrotu do służby mundurowym zwolnionym po 2015 roku.
4 - Program aktywna mama , babciowe 1500 zł miesięcznie
ZERO REFORM - DOŁOŻENIE PARU ŚWIADCZEŃ SOCJALNYCH , obraz rządu KOALICJI 13 GRUDNIA .
" Urlop dla przedsiębiorców , zwolnienie ich z ZUS oraz 1/2 pnsji płacy minimalnej. "
Z tego powodu przedsiębiorcy " pieją z zachwytu " - przypomnę jak to jest naprawdę ;
" Urlop dla przedsiębiorców to możliwość skorzystania z dobrowolnego zwolnienia z opłacania składek ZUS (wakacje składkowe) za jeden dowolnie wybrany miesiąc w roku kalendarzowym. Zwolnienie dotyczy tylko składek na własne ubezpieczenie przedsiębiorcy, nie na ubezpieczenia pracowników. 1/2 pensji minimalnej to wysokość świadczenia chorobowego, które przysługuje pracownikowi w przypadku zwolnienia lekarskiego, a nie przedsiębiorcy. "
"Reformy w gospodarce narodowej to proces zmian, które mają na celu poprawę funkcjonowania gospodarki kraju, zwykle poprzez modyfikację polityk i regulacji, aby zwiększyć efektywność, stabilność i wzrost.
Głównym celem reform jest poprawa funkcjonowania gospodarki, co może obejmować różne aspekty, takie jak wzrost gospodarczy, redukcja bezrobocia, poprawa konkurencyjności, czy też zwiększenie dobrobytu społeczeństwa. "
Nie odpowiadałem aby nie ośmieszać tego SOCJALISTY ale skoro ktoś taki sam "MUNDRY " jak on prosi nie mogę
nie odpowiedzieć .
Baner jak wisiał tak wisi , idźmy na wybory aby za cztery lala nie trzeba było szukać JEDNEJ REFORMY KOALICJI 13 GRUDNIA .
dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach .
Dopisane 01.06.2025r. o godz. 09:11:
dzięki której po prawie półtora roku rządzenia wszystkim Polakom przybyło w kieszeniach POWIETRZA .