~~wystarczy nie kraść napisał(a): Jeżeli Polacy zaakceptują przekręcenie schorowanego emeryta na mieszkanie, w zamian za opiekę bez opieki, i pieniądze bez pieniędzy, to znaczy, że nie ma już nic, co mogłoby i co może zaszkodzić PiS.
Onet - tak to działa
"Ks. Jacek Stryczek, współzałożyciel akcji charytatywnej Szlachetna Paczka, w 2018 roku został oskarżony o stosowanie mobbingu wobec pracowników w artykule Onetu autorstwa Janusza Schwertnera.
Wczoraj w mediach pojawiła się informacja o tym, że prokuratura już po raz drugi umorzyła śledztwa w tej sprawie, nie dopatrując się znamion przestępstwa. Jednak ks. Stryczek już od dawna - w wyniku tekstu Onetu - nie kieruje stowarzyszeniem Wiosna, organizującym Szlachetną Paczkę.
- Nie mieli nic na mnie, w tym artykule nie ma faktów. Nawet historia na samym początku o pewnej kobiecie, która podobno była w ciąży, podobno zemdlała, uderzyła głową i ja coś powiedziałem, nie była prawdziwa. Do dzisiaj tej kobiety nie znaleziono. To po prostu była czysta konfabulacja i sam tekst był nastawiony na to, że ja się przyznam. Byłem szantażowany, że mam się przyznać.
- Zrezygnowałem z bycia prezesem, bo uważałem, że tak jest lepiej do organizacji, ale do niczego się nie przyznałem
-Byłem blisko normalnej śmierci, umierałem już, byłem tak chory, że właściwie już nie wstawałem z łóżka. Myślę, że trochę cud mnie uratował, uratowało mnie życie duchowe, i uratowali mnie moi wychowankowie lekarze. Oni się wzięli za ratowanie mojego zdrowia i życia. To była po prostu eksterminacja, stres zabija"