Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:07
Pannazdzieckiem napisał(a): Tak , jak napisałem parę dni temu , ruszamy na wojnę z terroryzmem :)

http://sierp.libertarianizm.pl/

I jeszcze krótki cytat :

" Dla tych, co nie zrozumieli tych wywodów, napiszę krótko wprost: przepis umożliwiający karanie za „nawoływanie do nienawiści” z powodu przynależności politycznej lub społecznej łatwo można interpretować w sposób dający pretekst do karania za dowolne wypowiedzi krytyczne wobec jakiejś partii lub polityka – zwłaszcza aktualnie rządzących. Oczywiście, najgorzej będą mieli libertarianie, krytykujący w zasadzie każdą władzę. Takiego Murraya Rothbarda przecież każdy polityk mógłby oskarżyć o nawoływanie do nienawiści przeciwko politykom w ogóle – choćby na podstawie jego słów w „O nową wolność”, że „czymże innym w istocie jest państwo niż zorganizowanym bandytyzmem? Czym są podatki, jeśli nie złodziejstwem na gigantyczną, niekontrolowaną skalę?”.
Nienawiść, tak jak miłość, jest normalnym ludzkim uczuciem i w wielu przypadkach jest to uczucie moralnie uzasadnione. Jeśli jakaś partia rządzi źle, ogranicza ludziom wolność, ograbia ich z pieniędzy – to ludzie mają prawo jej nienawidzić i namawiać innych, by ją też nienawidzili. Nikt nie ma prawa żądać, by mówiono o nim tylko dobrze. "

Miłego dnia :)

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 08:07:

http://wolnemedia.net/gospodarka/paradoks-mieszkan-wiecej-niz-bezdomnych/

Zwyrodniała Panna lubi różne ciekawostki :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:08
od dzisiaj moją mową będzie ,,miłość i pojednanie,, :)
tylko do kogo ta miłość i z kim pojednanie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
29 listopada 2012r. o 8:12
falco napisał(a): od dzisiaj moją mową będzie ,,miłość i pojednanie,, :)
tylko do kogo ta miłość i z kim pojednanie :D

Musisz sobie znaleźć , no nie ma łatwo :D

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 08:12:

falco napisał(a): rzeczywistość jest taka że siedzę sobie spokojnie i podpijam kawusię a ,,absurd,, to że dzisiaj nie bardzo wiem kogo wku...rzyć... :D

Mnie możesz spróbować idę zapalić i zrobić kawę , a Ty zastanów się jak ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:24
a ja myślę że wręcz odwrotnie :P
gdzie się nie obrócisz ,tam same uśmiechy i życzliwość :)
co by człowiek nie napisał ,to same przyjazne dusze się odzywają... :D
chyba kocham wszystkich ...
no oprócz Niemców,Ruskich ,Anglików ,Papuasów ,Żydów (oczywiście) Eskimosów............................ :D :D

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 08:24:

...jak wkurzyć?
napisałbym cos o tych słynnych ,,promieniach,, ale można to podciągnąć pod ,,szykanowanie religijne,, a to już bedzie karalne co skutkować może ,,pierdzeniem w pasiaki,,
...nie będę narażał podatników na kolejne 2500 złociszów aby mnie utrzymać...
to też kolejny absurd tego chorego kraju...2500 na skazańca kiedy ludzie tyrając zarabiają 1200...

4335
29 listopada 2012r. o 8:31
.... tuskobojów , krętaczy , politykierów , urzędu skarbowego i kapłanów ( Informacja dla Parentiego : Drogi Kolego , uwielbiam ludzi uczciwych , mój ogromny szacunek dla Kapłanów z powołania i niechęć dla "biznesmenów" w koloratkach :) ) eurourzędników i amerykańskich koncernów finansowych ...no i oczywiście chemitrali .. :D

Uch , jak człowiek weźmie łyka mocnej kawy , to od razu palce lepiej chodzą :D

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 08:31:

falco napisał(a): ...ale można to podciągnąć pod ,,szykanowanie religijne,, ...nie będę narażał podatników na kolejne 2500 złociszów aby mnie utrzymać...
to też kolejny absurd tego chorego kraju...2500 na skazańca kiedy ludzie tyrając zarabiają 1200...

Teoria Promienia , nie jest oficjalną doktryną i nic Ci nie grozi :D

Prędzej mnie zamkną :D

2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:36
a dlaczego piszesz do Parentiego tekst o uczciwości akurat?
uważasz że jest ,,uczciwy,,
w dzisiejszym światku nie ma takich i wyżej wymieniony nie jest wyjątkiem chociaż zapewne zaraz zaprzeczy
:D
to bedzie tylko potwierdzeniem mojej tezy ... :D
... a Ty?...jesteś uczciwy? :D

4335
29 listopada 2012r. o 8:44
falco napisał(a): ... a Ty?...jesteś uczciwy? :D

Jeszcze nie wiem , dopiero się uczę . Ale gdybym był tak na prawdę uczciwy wobec ogółu z większą stanowczością mówił bym innym o tym , jak jest , niż robię to na chwilę obecną.
Moralność w systemie w którym żyjemy jest bardzo relatywistyczna i to nie jest dobrze.
Może Kodeks Hamurabiego ? :D

2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:52
no nie wiem czy dzisiaj by sie sprawdził bo wielu z nas straciłoby życie :D
ja mogę napisać że nie jestem uczciwy bo złamanie chociaż jednej zasady ,,uczciwości,, czy to moralnej czy społecznej wyklucza tą cnotę... :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.