falco napisał(a): no nie wiem czy dzisiaj by sie sprawdził bo wielu z nas straciłoby życie :D
ja mogę napisać że nie jestem uczciwy bo złamanie chociaż jednej zasady ,,uczciwości,, czy to moralnej czy społecznej wyklucza tą cnotę... :D
~alik napisał(a): Wujek, coś kiepsko idzie chyba interes skoro nie stać cię na zwykłą reklamę i musisz wciskać ją przez avatar. :P
WujekDobrraRada napisał(a): Przeszkadza Ci? Masz ochotę to tez sobie coś wstaw a o mnie martwic się nie musisz.
~Przemysław napisał(a): Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo
W obecnej formie ustawa wyklucza jedynie monopol samorządu i wyjmuje z jego jurysdykcji ten sektor gospodarki.Temat sposobu naliczania opłat pozostaje otwarty .
Ja proponuję aby opłata uzależniona była od ilości / wielkości kontenera / produkowanych śmieci oraz częstotliwości ich usuwania przez odpowiednią firmę .Jednostka to pojemnik razy ilość tygodni.
Zakładając że odebranie standardowego pojemnika kosztuje 10 zł przy czterokrotnym napełnieniu należało by zapłacić 40 zł.Mieszkańcy blokowisk będą musieli wnosić opłatę ryczałtową ale nie większą niż w zabudowie jednorodzinnej.Jeśli ustawodawca nie dopuszcza tego rodzaju rozwiązania oznacza to że ustawa jest zwykłym skokiem na kasę i należy ją zdecydowanie oprotestować.
Pannazdzieckiem napisał(a):groszem napisał(a): narzekacie na polske ...
A gdzie tam. :) Narzekamy na władze i mamy do tego pełne podstawy . Jak myślicie , co by się stało gdyby Polscy "niewolnicy" na raz wrócili z roboty do kraju , oprócz oczywiście Groszowego , bo ma za daleko :)
Sodomia i Gomoria , upadek tuskowej gospodarki w dwa dni ... no może tydzień :) aż mnie ciary przeszły :D