Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 listopada 2012r. o 8:57
falco napisał(a): no nie wiem czy dzisiaj by sie sprawdził bo wielu z nas straciłoby życie :D
ja mogę napisać że nie jestem uczciwy bo złamanie chociaż jednej zasady ,,uczciwości,, czy to moralnej czy społecznej wyklucza tą cnotę... :D

Odrobina samokrytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziła :D
Gdyby ten kodeks obowiązywał , też pewnie chodził bym bez głowy , choćby za nie poprawne myślenie. Ale, o ile byłoby mniej polityków stojących na straży " bandytyzmu państwa "
Czas na mnie , miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2012r. o 9:04
i ja zaraz śmigam bo ktoś musi przecież napełnić ten kraj ,,mlekiem i mniodkiem,,
oby ludziom żyło sie dostatniej... :D

Dopisane 29.11.2012r. o godz. 09:04:

na koniec-to nie samokrytyka tylko to że nie znoszę hipokryzji... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
2924
#Anonim2924 nieaktywny
30 listopada 2012r. o 16:59
&feature=youtu.be

Dopisane 30.11.2012r. o godz. 16:57:

&feature

Za to kocham pOLSKĘ (między innymi)

Dopisane 30.11.2012r. o godz. 16:59:

rząd sam sie prosi o armię Brunonów K. I pewnie ją kiedyś dostanie....
2924
#Anonim2924 nieaktywny
30 listopada 2012r. o 17:00
Przeszkadza Ci? Masz ochotę to tez sobie coś wstaw a o mnie martwic się nie musisz.
~ niezalogowany
30 listopada 2012r. o 17:29
~alik napisał(a): Wujek, coś kiepsko idzie chyba interes skoro nie stać cię na zwykłą reklamę i musisz wciskać ją przez avatar. :P

Za głupi jesteś żeby rozpisywać się o reklamie... Co to znaczy zwykła reklama ?! Chodzi o to żeby właśnie mieć niezwykłą mały bezrozumny człowieczki
2900
#falco nieaktywny
30 listopada 2012r. o 19:41
WujekDobrraRada napisał(a): Przeszkadza Ci? Masz ochotę to tez sobie coś wstaw a o mnie martwic się nie musisz.

wstawi sobie kota...
Alika :D

Dopisane 30.11.2012r. o godz. 19:41:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/kuria-chce-od-panstwa-12-mln-zl-za-korzystanie-z-n,1,5319833,region-wiadomosc.html :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
3046
#sentinel nieaktywny
30 listopada 2012r. o 21:22
Przemysławie, tu jest temat, w którym Twoja wypowiedź powinna się znaleźć, więc nie zakładaj nowych tematów.

~Przemysław napisał(a): Ustawa śmieciowa - dobrodziejstwo czy złodziejstwo

W obecnej formie ustawa wyklucza jedynie monopol samorządu i wyjmuje z jego jurysdykcji ten sektor gospodarki.Temat sposobu naliczania opłat pozostaje otwarty .
Ja proponuję aby opłata uzależniona była od ilości / wielkości kontenera / produkowanych śmieci oraz częstotliwości ich usuwania przez odpowiednią firmę .Jednostka to pojemnik razy ilość tygodni.
Zakładając że odebranie standardowego pojemnika kosztuje 10 zł przy czterokrotnym napełnieniu należało by zapłacić 40 zł.Mieszkańcy blokowisk będą musieli wnosić opłatę ryczałtową ale nie większą niż w zabudowie jednorodzinnej.Jeśli ustawodawca nie dopuszcza tego rodzaju rozwiązania oznacza to że ustawa jest zwykłym skokiem na kasę i należy ją zdecydowanie oprotestować.

GG 2563898
~-wxyz- niezalogowany
30 listopada 2012r. o 21:23
Pannazdzieckiem napisał(a):
groszem napisał(a): narzekacie na polske ...

A gdzie tam. :) Narzekamy na władze i mamy do tego pełne podstawy . Jak myślicie , co by się stało gdyby Polscy "niewolnicy" na raz wrócili z roboty do kraju , oprócz oczywiście Groszowego , bo ma za daleko :)
Sodomia i Gomoria , upadek tuskowej gospodarki w dwa dni ... no może tydzień :) aż mnie ciary przeszły :D

To co się dzieje obecnie, to prawdziwy wyzysk. Nasi kochani pracodawcy dają najniższą krajową, nie szanują swoich pracowników, najlepiej gdyby pracowali za darmo, nie ważne czy mają wykształcenie czy nie. Niewolnictwo kwitnie w pełni. Jak można tak traktować ludzi? Liczą się tylko nieliczni z grona kolesi co się razem poklepują, Taką mamy Bolesławiecką rzeczywistość. Kto nie wygodny to won.... Brawo nasi kochani pracodawcy. ;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza