ISSN 2082-2553. Wydanie nr 4660, 7 sierpnia 2020r.
zaloguj się
zarejestruj się
reklama Mrowka zaprasza
reklama

BolecFORUM Rozpocznij nowy temat
ROZPOCZNIJ NOWY TEMAT
reklama

reklama

BolecForum

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 > >>

~khreecik   27 lutego 2014r. o 13:34

~khreecik

Postów:

Witajcie! Od jakiegoś czasu zbieramy z mężem na wymarzone wakacje i szukam na czym można by tu jeszcze zaoszczędzić. Doszłam do wniosku że wydajemy STANOWCZO za dużo pieniędzy na jedzenie. Szukam przepisów tanich, smacznych i niekoniecznie szybkich (lubię sobie posiedzieć przy garach). Ważne tylko żeby nie było to nic typu instant. Czekam na Wasze propozycje:)
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Eliza Wymęga -Zarawiejska.   27 lutego 2014r. o 14:06

~Eliza Wymęga -Zarawiejska.

Postów:

To prawda ,ze na jedzeniu można dużo zaoszczedzić.

Zupa serowa: pokrojone ziemniaczki ugotuj z serkiem topionym w bulionie warzywnym[ugotuj włoszczyznę i wyjmij],albo z kostki bulion.Po ugotowaniu ziemniaczków z serkiem ,zmiksuj ,dopraw,pokrój bułeczkę na malutkie kosteczki zrumień na masełku ,zupę w miseczkach posyp grzankami.Taniocha i smaczne to.Kampungi [danie koreańskie]: filet z kurczaka pokrój na małe kwadraciki,dodaj dwa jajka ,duży ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę [lub 2 małe],pieprz czarny[mielony],łyzeczkę cukru pudru,sól do smaku,2 lyżki mąki ziemniaczanej,wymieszaj i smaż na rozgrzanym oleju nabierając łyżką jak placki,małe kotleciki.Wyjdzie dużo ,na dwa dni,ja podaję je z duszoną włoszczyzną [na łyzce masła]i z ryżem.Pyszne danie za dosłownie grosze.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~   27 lutego 2014r. o 14:23

~

Postów:

Zupę serową robiłam jak się rosół kończył.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~   27 lutego 2014r. o 14:26

~

Postów:

dawać coś chętnie poczytam a i żeby było tanio i sycąco najlepiej
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~BRUTUS/   27 lutego 2014r. o 15:43

~BRUTUS/

Postów:

pieczony boczek(najtańszy)z chrupiącą skórką.boczek skórke nacinamy w kratkę nacieramy solą morską nie za dużo,na dno brytfanki kładziemy pokrojoną cebule i zgnieciony czosnek(można dać pietruszke papryke itp)na to boczek oczywiście skórką do góry,zalewamy zimnym wywarem rosołowym(np woda+kostka rosołowa) tak do 2/3wysokości boczku żeby skórka nie była zanurzona ,to na kuchence doprowadzamy do wrzenia,a następnie do piekarnika 180 stopni na 3 godz.z tego wywaru co zostanie+te warzywa można zrobić sos.smacznego


Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~khreecik   27 lutego 2014r. o 15:48

~khreecik

Postów:

Soczewicę zieloną ugotowałam. Na patelni podsmażyłam cebulkę, dodałam ugotowaną soczewicę przyprawy(jakie kto ma, ja dałam paprykę czerwoną, chili, czosnek, imbir, curry i zioła), pomidory z puszki lub koncentrat. Do tego wszystkiego dodałam kurczaka z rosołu a na wierch podsmażone w kostkę ziemniaczki. Smaczne wyszło
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Szyrczenka   15 listopada 2015r. o 18:15

~Szyrczenka

Postów:

Niedrogą potrawą jest np. grochówka http://www.codogara.pl/24192/grochowka W moim domu jest bardzo lubiana, przynajmniej raz na dwa tygodnie musimy ją zjeść. Mąż zwłaszcza jest zadowolony ;)
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

~Sknyrus   15 listopada 2015r. o 18:49

~Sknyrus

Postów:

Najtańsze danie z możliwych .
Szklanka deszczówki.W wersji na bogato można ją przegotować.
Zgłoś do moderacji Cytuj tego posta - Dodaj swoją odpowiedź  

W górę   Wypowiedz się w tym temacie Strona 1 2 > >>

reklama Zapraszamy