~ napisał(a):falco napisał(a):
Jedna z większych konwersji z anglikanizmu na katolicyzm z deka wcześniej dotyczyła przedstawicieli ruchu oksfordzkiego (1833-45).
Izuś ...jakoś ta ''konwersja'' mnie jakoś nie może dopaść
Obecnie są ordynariaty personalne dla anglikanów, którzy chcą uznać prymat papieża i powrócić do Kościoła katolickiego, zachowując jednocześnie tradycyjne elementy anglikanizmu. Coś na wzór Kościoła grekokatolickiego, zachowującego tradycyjne elementy prawosławia.
tego jakoś też nie mogę ogarnąć bo to jakby - z odrobina przesady -''łączenie ognia i wody'' ;)
ale być może nie znając zasad panujących w obu wymienionych przez Ciebie kościołach , mogę się mylić w tym ''łączeniu ''
zapewne mają więcej cech wspólnych niż chrześcijaństwo z np. buddyzmem i da sie to łączyć ...
aż tak mnie to nie interesuje :D
Dopisane 23.11.2016r. o godz. 20:55:
sorki za dublecik ''jakoś '' ale ''jakoś'' tak wyszło :D
~ napisał(a):kajtek68 napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): ... wcięty jesteś Tu i Teraz ...
Czasami nie ma innej możliwości :P
Zastanawiałeś się nad zaprzestaniem "GWAŁCENIA" tego forum ?
Miłego
Panie HEGELmonie,przedstawiłeś się Pan Pannie.Jakiż to wstyd być moderatorem.?
Jerzy Urban ma się dobrze ,i nawet zapraszany był do TV.
Słyszał Pan zapewnie o Stanford Prison Experiment – SPE
Wcale bym się nie zdziwił że stanie Pan na czele ruchu np.,,Precz z cenzurą na Bolcu'
~ napisał(a):~ napisał(a):kajtek68 napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):
Miłego
A ciął nie gorzej niż Jerzy.
nie zgadzam się z tą opinią ...
robił to kiedy zachodziła potrzeba ale był obiektywny czego obecnie brakuje ....
odnoszę wrażenie że Redakcja to nawet popiera skoro dopuszcza moderowanie w wielu przypadkach bezpodstawne ...
jadę do pracy więc ...alleluja :D