Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

14505
DP
2 lipca 2017r. o 20:12
- Czemu jesteś czasem taka przykra?
- Bo mówisz chwilami rzeczy tak oczywiste..Denerwuje mnie to." więcej''
Benoîte Groult – Słony smak miłości

:D ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
2 lipca 2017r. o 22:18
dobry tekst :D

Dopisane 02.07.2017r. o godz. 22:18:

to może ja taki ?
na zdrowy sen ...

''Kościół potępia przesądy, ale wielu katolików myśli magicznie. W ko­ściołach można znaleźć karteczki z modlitwą do św. Judy Tadeusza, na których jest napisane, że wystarczy ją odmawiać przez 9 dni, a w 10 otrzymamy łaskę, o którą prosimy…

Ten sposób myślenia nie dotyczy marginalnej grupy wierzących. Na katolickich stronach internetowych można znaleźć np. porady, jak „usu­nąć z ciała magiczne, zatrute, nie­czyste pokarmy", a jakiś egzorcysta doradzał pewnej kobiecie, by swo­jemu mężowi podawała po kryjomu do obiadu sól święconą. To pozwoli sprawdzić, czy on jest opętany.''

do tego dodajmy wizyty u wróżek i mamy całkiem niezły przekrój polskiego katolicyzmu ...
:D
czy więc bać się ''szatana''?
jestem pewien że większy strach powinni budzić ci co z imieniem ''boga'' chętnie by blizniego utopili w łyżce wody ...

no czas na film bo na ''dyskusje '' z ''katolami '' nie mam teraz ochoty ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
2 lipca 2017r. o 23:03
falco napisał(a): dobry tekst :D Dopisane 02.07.2017r. o godz. 22:18:to może ja taki ?
na zdrowy sen ...

''Kościół potępia przesądy, ale wielu katolików myśli magicznie. W ko­ściołach można znaleźć karteczki z modlitwą do św. Judy Tadeusza, na których jest napisane, że wystarczy ją odmawiać przez 9 dni, a w 10 otrzymamy łaskę, o którą prosimy…

Ten sposób myślenia nie dotyczy marginalnej grupy wierzących. Na katolickich stronach internetowych można znaleźć np. porady, jak „usu­nąć z ciała magiczne, zatrute, nie­czyste pokarmy", a jakiś egzorcysta doradzał pewnej kobiecie, by swo­jemu mężowi podawała po kryjomu do obiadu sól święconą. To pozwoli sprawdzić, czy on jest opętany.''

do tego dodajmy wizyty u wróżek i mamy całkiem niezły przekrój polskiego katolicyzmu ...
czy więc bać się ''szatana''?
jestem pewien że większy strach powinni budzić ci co z imieniem ''boga'' chętnie by blizniego utopili w łyżce wody ...

no czas na film bo na ''dyskusje '' z ''katolami '' nie mam teraz ochoty ...

N
Zaczyna sie kabaret. Powtarzane i odgrzewane stare banaly. Mam nadzieje, ze cdn. bedzie bardziej tworczy. Kabareciarz nie rozwija sie.
~~ANTYALTER niezalogowany
3 lipca 2017r. o 10:14
Za to ty rozwijasz się niezwykle "twórczo"
Nie zauważyłem tematu w którym byś cokolwiek sensownego napisał
Kto mi pomoże w odszukaniu tematu w którym Alter pisze dłużej , nawiązując z kimś prawdziwą dyskusję
Za to jestem pewien że jako tylda daje prawdziwe "popisy"
Jak ten powyżej ale to zapewne "insynuacje":)
Też pamiętam jak i inni jak to Alter "że łzami w oczach" żegnał się z tym forum i co?
Wrócił bo tylko tutaj może odstawiać takie szopki
Na ist.in. nie miałby szans a o Benkowych bobrzanach może zapomnieć więc tu -za cichym przyzwoleniem administratora - robi to co robi obniżając każdego dnia poziom tego forum
Cdn. Zapewne nastąpi :)
~~ niezalogowany
3 lipca 2017r. o 13:03
Falco nie świruj
~~Też Falco niezalogowany
3 lipca 2017r. o 13:34
A teraz też on?
Wy naprawdę macie niezłego za jo ba
Zajrzyjcie do lodówki?
Nie wyżera wam kiełbasy?
~~ niezalogowany
3 lipca 2017r. o 14:00
też idi.ota?
2900
#falco nieaktywny
3 lipca 2017r. o 18:06
~~ANTYALTER napisał(a):
Też pamiętam jak i inni jak to Alter "że łzami w oczach" żegnał się z tym forum i co?
Wrócił bo tylko tutaj może odstawiać takie szopki

Cdn. Zapewne nastąpi :)

Dopisane 03.07.2017r. o godz. 18:06:

no ale wróćmy do sedna czyli ''szatana'' ;)

''Szatan próbuje zniszczyć Kościół od środka

Papieski egzorcysta uważa, że do Watykanu wdarł się szatan. Tuszowanie okoliczności zabójstwa szefa gwardii szwajcarskiej, pedofilia wśród duchowieństwa – to według o. Amortha przykłady jego działania. twierdzi też, że podczas egzorcyzmu zły duch wyznał mu pod przysięgą, że w Watykanie są członkowie sekt satanistycznych.''

no nie
''papieski egzorcysta''? :|
to jakie tam myśli muszą się kłębić w tej ''świętej głowie '' że potrzebuje ona już nie zwykłego spowiednika a egzorcysty :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza