~~Szarobłękitna Poziomka napisał(a): A Pana zdaniem słowo ,,CWANIACZEK" jest pomówieniem jak to twierdzi burmistrz .czy tylko określeniem zaradności człowieka ? słowo cwaniaczek ma wiele odniesień ale nie jest pomówieniem .
emem napisał(a):~~Szarobłękitna Poziomka napisał(a): A Pana zdaniem słowo ,,CWANIACZEK" jest pomówieniem jak to twierdzi burmistrz .czy tylko określeniem zaradności człowieka ? słowo cwaniaczek ma wiele odniesień ale nie jest pomówieniem .
Moim zdaniem nikt nikogo nie powinien obrazac, a dyskutowac. Gdyby jednak pojawily sie tego typu okreslenia ja np. "cwaniaczek" to nalezy sie z autorem takich slow spotkac, porozmawiac i się dogadać.
To nic trudnego, tym bardziej dla wytrwawnego polityka.
~~Niebieskozielona Laurowiśnia napisał(a):
Panie BERNARDZIE pańska hipokryzja jest większa niż ten szczyt w Himalajach który nigdy zimą nie był zdobyty,poucza pan innych moralności a dla czego pan nie napisze
, że nie dawno założył pan sprawę w sądzie młodemu chłopakowi który pomawiał w internecie pańską córkę .Hołduje pan zasadę Kalego, trochę pokory.
Bernard napisał(a):~~Niebieskozielona Laurowiśnia napisał(a):
Panie BERNARDZIE pańska hipokryzja jest większa niż ten szczyt w Himalajach który nigdy zimą nie był zdobyty,poucza pan innych moralności a dla czego pan nie napisze
, że nie dawno założył pan sprawę w sądzie młodemu chłopakowi który pomawiał w internecie pańską córkę .Hołduje pan zasadę Kalego, trochę pokory.
Kłamiesz. Nie ja skierowałem sprawę do sądu, zrobiła to Prokuratura Rejonowa w Bolesławcu.
Słusznie piszesz, że pomawiał, ale to jednak eufemizm do kwadratu. Poza tym moja córka nie jest przedstawicielem władzy z wyboru. Kiedy stało się co się stało, była nieletnia. Ktoś zrobił krzywdę mojemu dziecku.
Skoro zahaczasz ten temat (oczywiście anonimowo, bo nie stać Cię na podpisanie się pod krytyką pod moim adresem), to raczej znasz sprawę. A skoro znasz, to zastanów
się czy na pewno chcesz abym w tej dyskusji przytaczał tej sprawy szczegóły...
Ja temat uważam za zamknięty. I nie planowałem do niego wracać.
~~Granatowoszary Szczawik napisał(a):
Jeszcze raz pana pytam czy słowo cwaniaczek jest pomówieniem ,Jeśli jest to proszę podać podstawę prawną tego słowa.
~~Granatowoszary Szczawik napisał(a):Bernard napisał(a):~~Niebieskozielona Laurowiśnia napisał(a):
Kłamiesz. Nie ja skierowałem sprawę do sądu, zrobiła to Prokuratura Rejonowa w Bolesławcu.
Słusznie piszesz, że pomawiał, ale to jednak eufemizm do kwadratu. Poza tym moja córka nie jest przedstawicielem władzy z wyboru. Kiedy stało się co się stało, była nieletnia. Ktoś zrobił krzywdę mojemu dziecku.
Skoro zahaczasz ten temat (oczywiście anonimowo, bo nie stać Cię na podpisanie się pod krytyką pod moim adresem), to raczej znasz sprawę. A skoro znasz, to zastanów
się czy na pewno chcesz abym w tej dyskusji przytaczał tej sprawy szczegóły...
Ja temat uważam za zamknięty. I nie planowałem do niego wracać.
MAM TYLKO JEDNO PYTANIE KTO ZGŁOSIŁ DO PROKURATURY TEN INCYDENT .
?
Bernard napisał(a):~~Granatowoszary Szczawik napisał(a):
Jeszcze raz pana pytam czy słowo cwaniaczek jest pomówieniem ,Jeśli jest to proszę podać podstawę prawną tego słowa.
W mojej osobistej ocenie, Szczawiku, "cwaniaczek" to jest takie określenie, które może obrazić tylko człowieka bez dystansu do siebie i z przerośniętym ego.
Każdy inny machnie na to ręką.
?