Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

ODWOŁANIE DO SĄDU PRACY

~~Burozielona Brodia niezalogowany
4 maja 2019r. o 20:57
Czy ktoś z Państwa odwoływał się do Sądu Pracy w Jeleniej Górze.
Chodzi mi o przywrócenie znacznego stopnia niepełnosprawności, który został mi zabrany i przyznano mi stopień umiarkowany.
Czy jest sens odwołania sie do Sądu Pracy ?
Jakie są Państwa doświadczenia ?
Dziękuję za opinie i dobre rady.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Krwistoczerwona Hakonechloa niezalogowany
6 maja 2019r. o 8:25
Zawsze warto się odwoływać. Pamiętaj tylko o terminach. Masz na to niewiele czasu !
~~Kasztanowaty Tojad niezalogowany
6 maja 2019r. o 8:58
Brodia, to batalia. Moja trwała niemal trzy lata. Najpierw musisz "zrozumieć", że niby nikt Ci nic nie zabrał. Wg przepisów i prawa, Ty otrzymałeś (aś) umiarkowany stopień niepełnosprawności, a nie zabrano Ci znaczny. Zresztą współczuję Ci, bo na tzw. empatię i zrozumienie - ani sądu, ani biegłych lekarzy - nie możesz liczyć. Będący niepełnosprawnym musi wszystkim wkoło UDOWODNIĆ, że nim rzeczywiście jest.
~~Płowy Bodziszek niezalogowany
6 maja 2019r. o 14:08
Brodia ,ja się odwoływałam . ZUS Bolesławiec uznał że pieczątka nagłówkowa mojego świadectwa pracy , z przed 30 lat ,jest okrągła a nie prostokątna .I nie uznał mi przepracowanych lat .
W Jeleniej Górze nikt z ZUS Bolesławiec się nie zjawił ,sąd uznał świadectwo .
Przez stres będę żyła kilka lat mniej . A biurwa ma się dobrze .Zakupiłam lalkę woodo ,zalogowałam, wbijam szpilę w lalkę ale to nie działa . Ona dalej ma się nieźle .

Nie rezygnuj ,idź do sądu z prywatnym aktem oskarżenia .Wtedy dowody musisz przedstawić sama .
Pozywasz tego i tego za to i to .
~~Atramentowa Kalia niezalogowany
6 maja 2019r. o 14:12
Do głowy by mi nie przyszło żeby przez kształt pieczątki nie uznać świadectwa pracy!
Biurwa:)
~~Kasztanowaty Tojad niezalogowany
6 maja 2019r. o 14:34
Czymś innym jest odwołanie od decyzji ZUS, a czymś innym od orzeczenia od stopnia niepełnosprawności. Kształt pieczątki jest czymś materialnym, natomiast decyzje i orzeczenia zależą od ludzi (lekarzy itp.). I to właśnie jest kłopot. Spotkałem tylko nielicznych lekarzy, którzy wykazali się zrozumieniem dla stanu mojego zdrowia i sprawności. Inni olewają nawet opinie innych lekarzy. A już tzw. biegli są w tym "mistrzami". Raz jeszcze podkreślam, że najbardziej nieludzkim w takich postępowaniach jest to, że człowiek musi UDOWODNIĆ, że jest chorym, niepełnosprawnym itd. Jeśli żaden z biegłych nie napisze, że w jego opinii jesteś niepełnosprawną (-nym) w stopniu znacznym Borodio, to sąd (sam z siebie) NIGDY tego nie stwierdzi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza