Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

116
#moderator nieaktywny
11 grudnia 2013r. o 21:37
falco napisał(a): tak?
to dlaczego wam ,,wierzącym,, przeszkadzają żyjący w partnerstwie geje,lesbijki ?
dlaczego ludzie wypowiadający się nie po waszej myśli ,pietnujacy błędy i wypaczenia w Kościele są traktowani przez was w sposób urągający waszemu tzw. duchowi katolicyzmu
dlaczego nie idziecie z duchem waszego ,,nauczyciela,,
zatraciliście cos ,,po drodze,, i nie bardzo wiecie jak do tego wrócić dlatego wasze frustracje powodowane tym że coraz więcej jest ludzi światłych,otwartych na naukę przelewacie na tych ,,złych,,
na cierń w waszym oku
a teraz wezwijcie egzorcystę-szamana niech wypędzi szatana z falco
to wam chyba najlepiej wychodzi...
modlitwy do ,,świętych ,, ,do ,,świętych,, obrazków to jeden z wyznaczników waszej ,,wiary,,
dzisiaj grzeszni ale spoko...w niedzielę dam na tacę, kleknę przed klechą a ten za kilka ,,zdrowaśiek,, da mi odpust
współczesne ,,średniowiecze,,
niejednemu z was marzy się ,,łamanie kołem,, czy stosy
szkoda że dzisiaj sąsiadki nie można oskarżyć o czary
prawda?...a cholerna zołza jest ładniejsza odemnie

dobra...zostańcie z ,,bogiem,,
waszym ,,bogiem,,
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
12 grudnia 2013r. o 0:02
Nie wiedziałem, że takiego domorosłego filozofa mamy na forum. Powinieneś wykłady prowadzić np. na bolesławieckim rynku.

<i>
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 0:14
skorn napisał(a): Nie wiedziałem, że takiego domorosłego filozofa mamy na forum. Powinieneś wykłady prowadzić np. na bolesławieckim rynku.

Ty jesteś największym, więc idź na rynek i zrób coś pożytecznego dla ludzkości i tego forum, tam krzycz tutaj nie wchodź :D
~groszem niezalogowany
17 kwietnia 2014r. o 17:54
cos dla pseldo sroki (falco) i reszty ateistow
W swojej książce „Podglądanie Wszechświata”, prof. Heller zaprasza nas do tego, aby odważnie podążać drogami ludzi myślących:

„Jedną z cech Myślących jest to, że myślą dogłębnie, nigdy nie zatrzymując się w pół drogi. Nie wystarczy im dociekanie, jak zbudowany jest świat, jak dla pożytku swojego i innych wykorzystać prawa przyrody, jakie skarby kultury nagromadzi. Stawiają pytania sięgające jeszcze dalej: skąd się wziąłem i dokąd zmierzam, jakie jest moje miejsce we Wszechświecie, jaki jest cel mojej życiowej wędrówki? Na pierwszą grupę tych pytań - o budowę świata, o prawa przyrody, o ludzką historię i kulturę - odpowiadają nauki przyrodnicze i humanistyczne, na drugą - o ludzkie miejsce we Wszechświecie, o sens i cel ludzkiego życia - filozofia i religia. Bez współpracy pytań naukowych, filozoficznych i religijnych nie można myśleć dogłębnie. Stawiając tylko pytania naukowe i poszukując na nie odpowiedzi, zatrzymujemy się w pół drogi, nie pytamy o to, co dla naszego życia najważniejsze. Nie pytamy o to, dzięki czemu nasze istnienie możemy wygrać lub przegrać, a więc nie myślimy dogłębnie. Gdy z kolei stawiamy tylko pytania religijne, stroniąc od tego, co może dać nam nauka, narażamy się na wypełnianie religią dziur w naszej wiedzy, a to łatwo prowadzi do spłycenia naszej religijności, a nawet ośmieszania religii w oczach innych. To prawda, że między pytaniami nauki i pytaniami religii niekiedy istnieje napięcie, a czasem nawet dochodzi do konfliktów, ale jest też prawdą, że oba rodzaje pytań - naukowe i religijne - uzupełniają się wzajemnie. Poszukując dogłębnego zrozumienia rzeczywistości, nie można pominąć ani pytań naukowych, ani pytań religijnych. Nauka i religia wspierają się wzajemnie w tym poszukiwaniu. Religia bez nauki często przeradza się w zaślepienie i fanatyzm. Nauka bez religii daje obraz ostry, ale niepełny i fragmentaryczny. Aby podjąć próbę zrozumienia świata, musimy odważnie podążać drogami ludzi myślących. Te drogi różnią się od wszystkich innych, są trochę samotne i bardziej pną się pod górę, ale są też znacznie ciekawsze i pewniej prowadzą do celu. Człowiek myślący musi zawsze kroczyć własną ścieżką, którą przeciera po to, by stać się przewodnikiem ludzkości.”
~ niezalogowany
17 kwietnia 2014r. o 18:26
~groszem napisał(a): cos dla pseldo sroki (falco) i reszty ateistow
W swojej książce „Podglądanie Wszechświata”, prof. Heller zaprasza nas do tego, aby odważnie podążać drogami ludzi myślących:..........

pierdu, pierdu... :P
~ niezalogowany
17 kwietnia 2014r. o 19:12
Uważam ,że wasze ,,przekrzykiwanie '' się nie ma sensu .
Niech każdy zostanie przy swoim . Chyba ,że się nudzicie i nie macie co robić z czasem to ok . Dla mnie osobiście Bóg jest za cenny aby mówić o Nim na portalu w którym jest wyśmiewany . Pogadajcie raczej o np - wiośnie :)
~BRUTUS/ niezalogowany
18 kwietnia 2014r. o 9:56
Religia w szkołach największy przekręt kleru katolickiego na przełomie dziejów dziś tak jak w 18 wieku.ciemnota nie ma nic do powiedzenia.ogłupianie religią dzieci od najmłodszych lat.zamiast przysposobienia życia sexualnego to religia.największa głupota.dzień sądu nadejdzie.szczęść boże.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza