Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~Nemo niezalogowany
13 grudnia 2011r. o 22:04
A kto powiedział ,że jak market powstanie to sklepiki padną? trochę przesada chyba... Market może zaoferować chyba pewniejsze miejsca pracy niż w sklepikach... Poza tym dzięki Supermarketowi zyska centrum Gromadki, oswietlona droga i parking, a może lepiej zostawić zielone pole.... wybór należy do mieszkańców którzy mają wpływ na to co robi Gmina. Wydaje mi się , że radni powinni reprezentować interesy mieszkańców a nie swoje... Wydaje mi się , że w Statucie Gminy nie ma nic o obowiązkach Radnych, ale może coś przeoczyłem. Radni powinni dbać o interesy mieszkańców, utrzymywać więż z mieszkańcami, przyjmować postulaty i wnioski mieszkańców, oraz wspierac i inspirowac działania o znaczeniu lokalnym zmierzającego do poprawy warunków zamieszkiwania i życia mieszkańców, a czy tak się dzieje? ??? ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 grudnia 2011r. o 22:16
Sporo pieniędzy ludzie zostawiają poza Gromadką w innych miastach na większe zakupy. Większy skelp sieciowy pewnie by przyciągnął kupujących z okolicznych miejscowości. Firma, która zdecydowała by i się na otwarcie dużego sklepu, na pewno zrobi rozeznanie, czy inwestycja na ternie Gromadki przyniesie im korzyści.

Wydaje mi się, że duży market by nie zaszkodził w Gromadce i gminie. Chyba jest więcej plusów niż minusów.
Brawo ADMIN (www.gromadka.com)

:* :* :*
~aga niezalogowany
13 grudnia 2011r. o 23:02
Ja też uważam, że taki sklep przydałby się!! przede wszystkim taniej!! promocje!! zagospodarowany teren!! parking!! zatrudnieni ludzie na umowe!! poprostu same plusy!! Tylko wójt uważa inaczej? czemu? przeczytaj posty wyżej!!!
~normalny niezalogowany
13 grudnia 2011r. o 23:35
Czy każdy temat o Gromadce musi być krytyką Wójta? Debile- to radny Owocowy i tak zwana OPOZYCJA torpeduje plan powstania Sklepu w naszej Gromadce. Bo inaczej nie mieli by argumentów do budowania wizerunku Pawliszczego-polakożercy,aferzysty,karierowicza. Tymczasem Darek jest pierwszym Wójtem,co myśli nie o swojej dupie lecz o naszym wspólnym interesie. Pytam-który z radnych głosujących przeciw Marketowi nie robi zakupów w bolesławieckich czy innych marketach. Tak więc za ambicje radnego Owocowego płacą najbiedniejsi mieszkańcy gminy. Inni(w tym 100% tzw."opozycji") kupują gdzie taniej bo to logiczne i ekonomiczne! Slogany zostawiają sobie na sesje Rady Gminy("miejsca pracy i inne duperele" . Byle dowalić Pawliszczemu!) P.S. Makrela wędzona w Gromadce kosztuje 20,65 zł , w B -cu 13,99!
~naoto date niezalogowany
13 grudnia 2011r. o 23:52
owszem z zagospodarowaniem tego placu jak najbardziej się zgadzam.
I tak źle i tak nie dobrze. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Jeśli powstanie to czas pokarze czy była to dobra inwestycja czy też nie.
A tak z drugiej strony to właściwie jaki ma to powstać sklep? Słyszałem następujące wersje: Biedronka, Dino, Od i do
~Nemo niezalogowany
14 grudnia 2011r. o 7:26
Widzę , że dyskusja jednak jest gorąca!!! i temat chyba też na topie, przynajmniej dla mieszkańców.

!! temat jest również poruszany na forum Gromadki : "www. gromadka.com"

A uprzejmy Admin stworzył nawet ankiete dla zainteresowanych!!!
A już myślałem , że Gromadka pogrążyła się w marazmie... Jednak są ludzie którzy chcą coś zmienić!!! BRAWO!
~obserwatorka niezalogowany
14 grudnia 2011r. o 8:34
sluchalam kiedys rozmowy pana wlasciciela sklepu ,jak to market zaszkodzi Gromadce,bo prosze pani ,jak ja kupie u tej pani cos tam,to ona przyjdzie i wyda u mnie te pieniadze ,a jak my mamy byc konkurencyjni ,skoro w hurtowni kupujemy towar drozej,niz markety maja promocje na polkach .Mnie ,jako szanownego klienta to tak naprawde guzik obchodzi,ja chce miec możliwosc kupowac,jak najtaniej,bo tez zarabiam dziadowską pensję,mam rodzinę i idealizmem,że trzeba popierac lokalną przedsiebiorczosc jej nie nakarmię.Wszystkie produkty z wyzej wspomnianą makrelą wlacznie sa dużo drozsze.Pracuję w Boleslawcu, więc tam robię zakupy, w sklepikach,tylko ,gdy muszę,ale co maja zrobic starsi,czy nie mający samochodu? Płacic za bilety i targac siaty przez pól miasta? Na mniejszych zakupach , takich na 3 dni zaoszczedzam ok 20 zl ,kupujac w miescie ,na wiekszych koło 100 złotych.Dla mnie to jest najwazniejsze.Rozumiem żal wlascicieli sklepikow , ale niby dlaczego maja oni byc wlascicielami do konca zycia,ja pracuję jako pracownik, niech i oni popracują.A radni głosuja przeciw ,bo maja w tym prywatny interes.Przydałaby sie tu kontrola NIK ,albo innej instytucji,może radni zaczęliby pracowac dla ''dobra ogólu'' a nie swojego .
~:) niezalogowany
14 grudnia 2011r. o 10:05
Zawsze można temat zgłosić do UOKiK
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza