~~Platynowy Rannik niezalogowany 29 czerwca 2019r. o 5:08
''Koszt programu wynosi ponad 20 mld zł, teraz po jego rozszerzeniu na pierwsze dzieci wartość wypłat w zasadzie się podwoi, a budżet będzie obciążony kwotą ponad 40 mld zł. Środki będą wypłacane na ponad 7 mln dzieci.
W Polsce już widać przyśpieszony wzrost inflacji, w czerwcu wyniosła ona już 2,6 proc., a uruchomienie rozszerzonego programu jeszcze ten trend przyśpieszy, ponieważ środki otrzymywane w ramach wypłat są w większości na bieżąco konsumowane.''
szkoda że w dużej części ta ''konsumpcja'' to browary dla tatusia czy mamusi ...
pisowski nie(rząd) szykuje już pijakom podwyżkę cen alkoholu co zaboli nałogowców :]
#Pannazdzieckiem nieaktywny 29 czerwca 2019r. o 7:15
No widzisz Janusz , niemiecka propaganda z onetu ładuje ci do łba same ekonomiczne pierdy , że niby komuna powraca pod auspicjami Pislanderów . A tymczasem trzeba będzie zaraz po wyborach zapłacić żydom te trzysta miliardów w ramach mienia pospadkowego i dać jeszcze trochę kasy na patrioty - nieloty i fy - fynfundtrajciś . Nie wiem skąd Mateusz wynajdzie kasę , ale mam wrażenie , że wnuczek mojego wnuczka będzie jeszcze harował na recykling bezużytecznego złomu. Chyba pójdę zagłosować na POpaporańców , bo przygłup Schetyna gadał kiedyś , że jak wrócą do władzy to będzie nawet tysiąc plus :D Aty mnie tu Jasiu kit wciskasz , że nie ma kasy :D
Miłej soboty i pamiętaj kocham Cię :) ... chyba jedyny na tej nieszczęśliwej planecie :D
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Pąsowy Wiesiołek niezalogowany 29 czerwca 2019r. o 8:39
Ciemny lud kupi każde kłamstwo, jest obnażony z rozsądku, kieruje się tylko PiS-owską propagandą, kłamstwami i kościołem Rydzyka. Ciemny lud to 50% wyborców PiS, osoby po podstawówkach, zawodówkach, ze wsi i małych miasteczek. Nie są zdolne do kreatywnego, analitycznego myślenia. Zabić TUSKA albo GO ukarać– to ich wielki cel, patriotyczny cel.
~~Kredowobiała Kosodrzewina niezalogowany 29 czerwca 2019r. o 11:52
Ktoś tu pisał o inflacji , bo rosną ceny , to jest bzdura.W Polsce mamy 40 % lukę popytową .Ilość wyprodukowanego towaru w stosunku do ilości pieniędzy w rękach obywateli. Markety codziennie niszczą ogromne ilości towaru który stracił na ważności i nie tylko bo nie znalazł nabywców o czym mało kto wie .Ceny rosną z powodu zmowy koncernów a co wykorzystują też mniejsi producenci .Pieniądz jest jak krew w organiźmie jak krąży organizm funkcjonuje .Mając więcej pieniędzy nie zakopiesz ich w ogródku tylko idziesz kupujesz , jak kupujesz producent ma zbyt i zysk może się rozwijać zatrudniać ludzi itd .Jeśli nie sprzedaje to jest proces odwrotny.Problemem jest także to że mamy w konstytucji art 220 ust 2 zabraniający Polskiemu rządowi kożystania z naszego NBP .Więc rząd dysponuje tylko tym co sciągnie z obywateli lub musi pożyczać od zagranicznych instytucji finansowych na wysoki procent
~~Platynowy Rannik niezalogowany 29 czerwca 2019r. o 14:24
tekst o inflacji pożerającej te 500+ to tylko fragment ze strony ekonomicznej więc wygląda na to że ty wiesz lepiej ...;)
a to?
''Francuzi składkę ZUS utrzymują w proporcji do dochodu przedsiębiorcy. W Wielkiej Brytanii ryczałt też zależy od dochodu – 60 zł od dochodu do 2800 zł, 320 zł od dochodu z przedziału 2800-8000 zł, a powyżej 8000 zł – 2%. Dla porównania, żebyśmy pamiętali o czym rozmawiamy, w Polsce od dochodu 300 złotych składka wyniesie ok. 1500 złotych. W Niemczech – obowiązkowa jest tylko składka zdrowotna, a ubezpieczenie emerytalne jest dobrowolne.
Biorąc pod uwagę konstrukcję polskiego systemu emerytalnego, nie wydaje mi się, że zmiany w tym zakresie są możliwe. Ktoś przecież musi go utrzymywać, nawet jeśli państwo zarzyna tym samym polską przedsiębiorczość.''
jak to skomentujesz?
skąd polskie stawki ?
to jest okradanie Polaków i żerowanie na ich ciężkiej niekiedy pracy ...
ponownie wraca do mnie pytanie -kochać ten kraj czy nie nawidzieć ?
:]
~~Kredowobiała Kosodrzewina niezalogowany 30 czerwca 2019r. o 0:36
Cały system emerytalny jest zły odziedziczony z czasów PRL gdy pracy nie brakowało gdy każdy miał umowę o pracę i jego składki były przeznaczane na aktualnych wtedy emerytów Dzisiaj gdy ogromna ilość młodych wyjechała za granicę a z tych co zostali ogromna rzesza pracuje na umowach śmieciowych z których składki nie są odprowadzane lub w bardzo małej kwocie .Jeszcze dodatkowo obciąża ten system marnotrawstwo pieniędzy przez ZUS.Za PRL zus mieścił się w ratuszu i zajmował 2 pokoje nie mieli jeszcze komputerów i wszystko działało , dzisiaj to duży budynek masa urzędników ochrona itd .I tak jest w całej Polsce. Dodatkową sprawą jest to że nasz rząd nie ma wpływu na nasze finanse konstytucja art 220 ust 2 o czym pisałem wyżej.Dlatego jestem gorącym zwolennikiem gwarantowanego dochodu podstawowego który będzie musiał być wprowadzony czy się to komuś podoba czy nie
#Pannazdzieckiem nieaktywny 30 czerwca 2019r. o 9:37
~~Kredowobiała Kosodrzewina napisał(a): Cały system emerytalny jest zły odziedziczony z czasów PRL gdy pracy nie brakowało gdy każdy miał umowę o pracę i jego składki były przeznaczane na aktualnych wtedy emerytów Dzisiaj gdy ogromna ilość młodych wyjechała za granicę a z tych co zostali ogromna rzesza pracuje na umowach śmieciowych z których składki nie są odprowadzane lub w bardzo małej kwocie .Jeszcze dodatkowo obciąża ten system marnotrawstwo pieniędzy przez ZUS.Za PRL zus mieścił się w ratuszu i zajmował 2 pokoje nie mieli jeszcze komputerów i wszystko działało , dzisiaj to duży budynek masa urzędników ochrona itd .I tak jest w całej Polsce. Dodatkową sprawą jest to że nasz rząd nie ma wpływu na nasze finanse konstytucja art 220 ust 2 o czym pisałem wyżej.Dlatego jestem gorącym zwolennikiem gwarantowanego dochodu podstawowego który będzie musiał być wprowadzony czy się to komuś podoba czy nie
Mądrych zawsze warto poczytać :) Od siebie dodam , że opluwany Gierek na czterdziestu dziewięciu województwach miał do dyspozycji tylko 160 tysięcy partyjniaków w administracji . W pale mi się nie mieści , że Kolega Ryży Olsen , Król eurokołchozu , Doberman Matiuszki Pięknej Angeli dał " robotę " kolegom i poszerzył szacownych urzędasów o dwa razy tyle i jeszcze pincet plus :D
Jak słusznie Kolega Kosodrzewina zauważa Zus jest klarownym przykładem rozrostu administracji , ale co to ma wspólnego z rozwojem Społeczeństwa , to nie wiem :(
Druga kwestia , to KONSTYTUCJA , której tak zaciekle broni wymiar niesprawiedliwości , Bolek w koszulce , zwany Prezydentem i Głupia Papuga :) ... , którą nota bene kocham :) Cieszy fakt , że Kolega Kosodrzewina rozumie merytoryczną jakość zapisu 220 . To oznacza , że Kolega Kosodrzewina rozumie przekręt rezerwy szczątkowej :)
Stwórco , dziękuję Ci ... *D ... od wielu lat , ja Wędrowiec szukałem podobnych do mnie ....
Trzecia kwestia , też uważam , że idea dochodu podstawowego nie ma nic wspólnego z opluwanym socjalizmem , albo komunizmem . W kamitalizmie pieniądz nie ma pana , ale jest towarem , w słowiańszczyśnie ... o ile moja świadomość pojmuje Przodków Lachów i oczywiście Piękne Słowianki :) ... pieniądz jest bez znaczenia , ale trzeba rozumieć , co znaczy dla rozwoju osobowości :)
Czwarta kwestia ... Kosodrzewina , masz u mnie piwo , albo flachę gratis :D Wyznaczasz miejsce i czas , podpisując się własnym nazwiskiem , ja Piotr Różański stawiam :D
Miłej niedzieli :)
Dopisane 30.06.2019r. o godz. 09:37:
Kurde miało być " w ka ... pitaliśmie :D " A wyszło , jak zwykle ... literówka :D
Ale , jak wiadomo jestem fanem Andrzeja Sikorowskiego , no to maestro dawaj walca :D
Jeszcze raz , miłej niedziel , również Tobie Głupia Papugo :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.