jak to jest k...a możliwe ,że pracuję w centrum miasta i tam czajnik odkamieniam raz na dwa tygodnie-a mieszkam na Stażyńskiego i od pół roku nie było takiej potrzeby żeby odkamienić czajnik w domu?czy to jest inne ujęcie?
W życiu musi być dobrze i niedobrze.Bo jak jest tylko dobrze to niedobrze.
agrafka, tutaj (osiedle 40lecia) jest ponoć lepsze ujęcie. Ale fakt faktem, jak ktoś wyżej pisze: śmierdzi chlorem. Może nie jest to zabójcza ilość chloru (jak miałam w Jeleniej Górze), ale kranówy to ja nie wypiję... :)
Prawda jest taka - zanim ta wspaniała woda dotrze do potencjalnego odbiorcy , mieszkańca Bolesławca , płynie w rurach, które są stare ,zardzewiałe i nie wiadomo co tam jeszcze...Kiedy więc odkrecam kran i nabieram wod,e , muszę ją "przedestylować" przez filtr. Po co więc te dytyramby p.t."jaką to wspaniała wodę mamy w B-cu i jak tanio płacimy za nią!"
Ja zwyczajnie sie boję pić wodę z kranu w dużych ilościach. Chociaż czasem zdarza mi się wypić szklankę. Mimo to, zawsze kupuję butelkowaną. Z drugiej strony, skąd mogę wiedzieć, co tak naprawdę jest w tej butelce?? :-)
Od paru miesięcy tę smaczną (wcześniej) wodę wyraźnie czuć chlorem! :(
Moi Przyjaciele z Wrocławia zawsze przyjeżdżali raz w miesiącu z kanistrami (kilkudziesięciolitrowymi) i zabierali naszą smaczną wodę do picia:)
Pewnie coś jest "na rzeczy", w sensie w wodzie, że chlorują.
Czyżby Escherichia coli?
Może jakieś inne "cóś", oby nie fenole!:>
Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.