Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Patrzy policjantom na ręce
~Legniczanin niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 16:22
A może by tak zebrać się aby każdy z całej polski mógł przesłać,dostarczyć nagranie czy zdjęcie łamania prawa przez policję :) Taka zorganizowana akcja kierowców :> Nas to tylko łupią z kasy fotoradary to tacy państwowi kieszonkowcy a policja może czemu MY nie ?!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 18:42
Nie wiem czy autor nagrania video z autostrady nagrywał jakąś kamerką czy telefonem komórkowym, bo jeżeli użył telefonu komórkowego to popełnił wykroczenie. po drugie według mnie sam strzelił sobie gola pokazując na nagraniu jaką prędkością jedzie... czyli popełnił wykroczenie przekroczenia prędkości, a prawnie i tak nie udowodnił wykroczenia kierowcy Fiata.
KTO MIECZEM WOJUJE...:) Jestem za tym, żeby pokazywać wszelkie nieprawidłowości ale nadgorliwość gorsza....
Ciekawy teraz jestem czy autor nagrania zostanie ukarany? :D
Słyszałem o sytuacjikiedy nagrywający został ukarany przez Sąd za przekroczenie prędkości, a nagrywany nie :) Zastanawia mnie tylko czy pracujący w czasie afery podsłuchiwania w jednym z bolesławieckich marketów również popierają tego gościa?
~xyz niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 18:47
Mam pytanie. czy ten znak zakazu zatrzymywania przy Sądzie, który widzimy na zdjęciu jest usytuowany prawidłowo? Jeżeli jade od ulicy Daszyńskiego i zatrzymuje sie na chodniku obok Sądu to nie widzę zadnego znaku ponieważ on jest widoczny wjeżdżając w ulicę Sądową od ulicy Grunwaldzkiej. Czy jakaś mądra głowa może mi to wyjaśnić?
10114
#alter nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 19:25
"Patrzy policjantom na ręce?" i bardzo dobrze! Mamy okazje róbmy to samo wszyscy. Każdy ma komóre z aparatem :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2730
#JOKER nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 19:33
Dzisiaj ci mistrzowie zatrzymali moją dziewczynę, ponieważ spaliła jej się żarówka. Jeden z policjantów zamiast się przedstawić i przejść do czynności zapytał "mandacik albo numer". Jakbym tam był to bym gościa zatłukł. :/

Why so serious??!!
~mamamia niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 19:36
~ napisał(a): Łukasz , chętnie się z tobą spotkam, ja też mam parę zdjęć i nagrań....
jak wożenie dzieci do szkoły służbowym autem ( policyjne taxi )
wizyta u fryzjera w czasie służbowym oczywiście autem nieoznakowanym
itd....

takie sprawy trzeba przekazać dla Biura Spraw Wewnętrznych a nie w macierzystych jednostkach.

To przez to że spieprzyli mi życie a ja nie będę tego tolerowała........

i zachęcam wszystkich do takich nagrań,bo oni do ciebie podejdą ostro a sami wyjdą obronną ręką

popieram w 100%,przestańmy ich uwazać za "święte krowy" podczas gdy są tacy,jak każdy widzi.
3123
#Thor nieaktywny
6 czerwca 2013r. o 19:38
~ napisał(a): Nie wiem czy autor nagrania video z autostrady nagrywał jakąś kamerką czy telefonem komórkowym

Jak sam Łukasz pisze - zamontował sobie kamerę.

~ napisał(a): drugie według mnie sam strzelił sobie gola pokazując na nagraniu jaką prędkością jedzie... czyli popełnił wykroczenie przekroczenia prędkości, a prawnie i tak nie udowodnił wykroczenia kierowcy Fiata.
Ciekawy teraz jestem czy autor nagrania zostanie ukarany? :D

Nie strzelił sobie gola i nie odpowie za jazdę z prędkością większą od dopuszczalnej, z tego samego powodu, z którego nie został ukarany policjant, którego nagrał:

"insp. Grzegorz Chirowski - "[...] przeprowadzono czynności wyjaśniające, które nie dały podstaw do skierowania sprawy do Sądu Rejonowego II Wydziału Karnego w Bolesławcu z powodu braku danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia wykroczenia.

Dostarczony materiał filmowy na którym widoczna jest prędkość pojazdu kierowanego przez Pana nie może być traktowany jako dowód w sprawie. Katalog urządzeń które są przeznaczone do pomiaru prędkości pojazdów w ruchu drogowym określają przepisy"
~dom zły niezalogowany
6 czerwca 2013r. o 19:45
i tak (...) nic nie zrobisz - to jest polska (...) i nawet to co teraz piszesz to studiują i patrza jak ci (...) za to ze się udzielasz.
Jest pare osób w porządku ,naprawdę z powolania -reszta to (...) Facet robi zdjęcia,sledzi ,szpieguje...i co? Jajco!
Tu trzeba rewolucji, widły w ręce ,koktajle mołotowa i rozpędzić hołote.
Albo spieprzajcie z tego chorego kraju...jak zostaną sami -będą musieli wykonczyc się nawzajem bo taka ich natura...

Wstyd i hańba co się dzieje w tej naszej biednej Polsce...

Zmoderowano 06.06.2013 godz.21:45 - powód: słownictwo (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza