Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecAlbum: Jagoda – córka Aleksandry i Mariusza – Data ur. 02.06.2015r., waga: 3350g, wzrost: 54cm (zdjęcie nr 20936)

~znajoma niezalogowany
30 czerwca 2015r. o 22:01
Nasza kochana Jagódka :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 lipca 2015r. o 23:36
ale fajny strit
~ niezalogowany
18 lipca 2015r. o 0:07
Śliczna, jakie oczka bystre, prosto w obiektyw :) Ładne imię.
~ niezalogowany
19 lipca 2015r. o 19:26
~ napisał(a): Śliczna, jakie oczka bystre, prosto w obiektyw :) Ładne imię.
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie nazywają dzieci nazwami owoców na ten przykład i kto pierwszy to wymyślił jak by już nie było innych normalniejszych imion,mnie tam właściwie obojętnie ani to ładnie ani brzydko ale tylko się zastanawiam kiedy ktoś wymyśli żeby nazwać dziecko Smalec albo Bigos albo Grochówka ,a co tam ,to też coś do żarcia. ;)
~ niezalogowany
23 lipca 2015r. o 16:20
~ napisał(a):
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie nazywają dzieci nazwami owoców na ten przykład i kto pierwszy to wymyślił jak by już nie było innych normalniejszych imion,mnie tam właściwie obojętnie ani to ładnie ani brzydko ale tylko się zastanawiam kiedy ktoś wymyśli żeby nazwać dziecko Smalec albo Bigos albo Grochówka ,a co tam ,to też coś do żarcia. ;)

Do wszystkiego można się przyczepić, żeby poczuć się lepiej. Pewnie masz na imię Jessika lub coś w tym stylu.
2820
#k1p nieaktywny
23 lipca 2015r. o 20:22
Jagoda z lasu, a Jagoda - imię to dwa zupełnie inne słowa. Więc pisanie, że dziecko nazwane jest nazwą owocu to bzdura. Wystarczy trochę poczytać o pochodzeniu imienia. Mi się bardzo podoba :-)
~ niezalogowany
24 lipca 2015r. o 9:11
~ napisał(a):
~ napisał(a):

Do wszystkiego można się przyczepić, żeby poczuć się lepiej. Pewnie masz na imię Jessika lub coś w tym stylu.
Pisze się Jessica jeśli już ,chyba tak mają na imię twoje dziecięta ,ja mam przyzwoite imię Brayanie :D :P
~ niezalogowany
24 lipca 2015r. o 9:23
k1p napisał(a): Jagoda z lasu, a Jagoda - imię to dwa zupełnie inne słowa. Więc pisanie, że dziecko nazwane jest nazwą owocu to bzdura. Wystarczy trochę poczytać o pochodzeniu imienia. Mi się bardzo podoba :-)
Co za porazajacy błysk erudycji,jeżeli mówisz Jagoda o imieniu,to słyszysz różnicę w brzmieniu tej nazwy wymawiając jagoda w sensie owoc? Bo nie ma żadnej różnicy,prędzej jagoda była nazwą owocu niż stała się imieniem a raczej przezwiskiem jak wiele "nazwisk" na ten przykład wzięło się z przezwisk np ktoś mocno czrniawy na pysku i kudłach miał przezwisko "czarny" ,potem to zostało jako nazwisko ,potem zmieniano,,nobilitowano na Czarnotę,,Czarnieckiego,Czarnkowskiego i tp ,tak samo z "imionami",które są przydomkami a nie imionami prawdziwymi,,dziewucha czerwona na licu nazywana była MALINĄ bo ,ze niby taka ŁADNA ,NIEGDYŚ CZERWONE PYSKI ZA ŁADNE UCHODZIŁY,TERAZ TO OZNAKA CHOROBY,TAK SAMO JAK SIĘ młode płci żeńskiej urodziło z czarnym łbem to "czarna jak jagódka",więc mi nie bajdurzyc tu o imionach,to przezwiska sprowadzone do rangi imion,co sie komu podoba ,niech nazywa swoje potomstwo jak chce ale jagoda czy malina czy róża to nie imiona tylko nazwy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!